Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Φιλοξενώντας τον συγγραφέα Γεράσιμο Κρεμαστούλη!


Είστε έτοιμοι;  



....οικοδεσπότης: Θεόφιλος Γιαννόπουλος.
Ας αρχίσουμε λοιπόν την λογοτεχνική μας 'ανάκριση'... 


Η ιστορία σου βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα; Κι αν ναι, σε ποια συγκεκριμένα;

Τα γεγονότα δεν είναι πραγματικά. Αυτή η ιστορία άρχισε να δημιουργείται όταν ένωσα τα κομμάτια από πολλές ανθρώπινες συμπεριφορές πάνω σε γεγονότα τις φαντασίας μου.

Ποιος ήρωας της πλοκής σε δυσκόλεψε στην ανάπτυξή του και γιατί;

Ο Richard Sand, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής. Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω του, οπότε ήταν εύκολο μετά να πλάσσω τους υπόλοιπους ήρωες ανάλογα με τις συμπεριφορές που ήθελα να εκδηλώσει.

Το βιβλίο σου γράφτηκε σε μία συνεχόμενη ή σε αποσπασματικές χρονικές περιόδους;

Σε αποσπασματικές χρονικές περιόδους. Συνήθως γράφω πολλές ιστορίες παράλληλα, με βάση το τι έχω πιο πολύ ανάγκη να εκφράσω εκείνη τη στιγμή.

Πού αφιερώνεις το βιβλίο σου;


Όχι κάπου συγκεκριμένα, αλλά ελπίζω να μείνει κάτι σε όσους το διαβάζουν. Γνωρίζω ήδη άτομα που είναι εγκλωβισμένα σε παρόμοιες καταστάσεις, άρα σίγουρα θα είναι πολλά περισσότερα.

Ποιος από τους ήρωές σου θα ήθελες να είναι πραγματικός;

H Suzy, γιατί συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να πάρεις τη σωστή απόφαση. Δεν είναι όμως κι αδύνατο… 

Αν είχες το δικαίωμα να σου πραγματοποιηθεί μια λογοτεχνική ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Τα βιβλία μου να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Σε επηρεάζουν οι κριτικοί βιβλίων και οι αναγνώστες με όσα θετικά ή αρνητικά σου μεταφέρουν για το έργο σου;

Ακούω κάθε άποψη και την σέβομαι, αλλά την αξιολογώ πριν την ενστερνιστώ. Ξέρω πως δεν γίνεται να τους ικανοποιήσω όλους. Πολλές φορές μπορεί να σου ζητήσουν κάτι που δεν μπορείς να κάνεις και πρέπει να αρνηθείς. Μόνο εσύ γνωρίζεις τα όρια σου.  

Γράφεις βασισμένος στις δικές σου αφορμές ή στις ανάγκες της αναγνωστικής αγοράς;

Γράφω σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες. Κάποια συναισθήματα που θέλω να βγουν από μέσα μου. Κάποιες ιστορίες που δεν ξέρω σε ποιον να τις διηγηθώ.

Ποιες στιγμές αφιερώνεσαι στην συγγραφή;

Η έμπνευση έρχεται χωρίς προειδοποίηση, αν κι ομολογουμένως είμαι πιο δημιουργικός όταν νυχτώσει. Ίσως επειδή τότε βγαίνουν τα συναισθήματα στην επιφάνεια.

Γνώρισέ μας τις δράσεις σου και το απωθημένο σου για κάτι που δεν κατάφερες ακόμη να κάνεις.

Μου αρέσει πολύ η γυμναστική και να παίζω κιθάρα. Δεν είναι ακριβώς απωθημένο, αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω με την μουσική. Όσον αφορά τη συγγραφή, νομίζω είναι νωρίς να μιλήσω για απωθημένα.

Πόσο τελειομανής είσαι;

Δεν μπορώ να απαντήσω μονολεκτικά σε αυτήν την ερώτηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν σημειώσεις στα τετράδιά μου που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Αφού δεν άρεσαν σε μένα, δεν θα τις δώσω να τις διαβάσει άλλος.



Σ' ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική σου συνέντευξη Γεράσιμε Κρεμαστούλη, κάθε επιτυχία εύχομαι στην λογοτεχνική σου διαδρομή!



 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γεράσιμος Κρεμαστούλης γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από μικρός είχε μεγάλη φαντασία. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι αφηρημένος, καθώς πλάθει ιστορίες με το μυαλό του. Η κύρια πηγή της έμπνευσής του, είναι τα όνειρα που βλέπει τη νύχτα. Τις εμπειρίες του και τα συναισθήματα που νιώθει, προτιμά να τα γράφει στο χαρτί παρά να τα μοιράζεται με άλλους. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου