Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση συμμετοχών του 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ BONSAISTORIES: ¨ ΑΛΛΟΘΙ ¨ - Σμαραγδή Μητροπούλου...ακολουθώντας την χρονική σειρά των διηγημάτων που έχουν κατατεθεί στην ιστοσελίδα bonsaistories.gr, σας παρουσιάζω το διήγημα με τον τίτλο ¨ ΑΛΛΟΘΙ  ¨ -  Σμαραγδή Μητροπούλου. Μπορείτε να ψηφίσετε αφήνοντας απλά το σχόλιο με την άποψη σας επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα bonsaistories.gr .-Δίνεται παραπομπή γι’ αυτό και στο παρόν άρθρο.-

«ΑΛΛΟΘΙ  » -  Σμαραγδή Μητροπούλου


Ο Αλέκος είχε να πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, στην Κυψέλη, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια. Ύστερα από εκείνο το μοιραίο βράδυ, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. ΄Εχτισε τη ζωή του πάλι απ’ την αρχή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη. Ο αγώνας, η βιοπάλη κι ο χρόνος, αυτός ο αδυσώπητος εχθρός κάθε ανθρώπου, τον απομάκρυναν απ’ όλους κι απ’ όλα… ακόμη κι απ’ τον παιδικό του φίλο, τον Βαγγέλη.

Η πλατεία της Κυψέλης είχε αλλάξει, δεν είχε καμιά σχέση με τότε, με την εποχή της νιότης του.
«Θυμάσαι;» τον ρώτησε ο παλιός του φίλος.

Ο Αλέκος κούνησε το κεφάλι.

Εκεί που βρισκόταν το κλαμπάκι που τα ζευγαράκια λικνίζονταν αγκαλιασμένα στους ήχους του μπλουζ, κρατώντας ένα ποτήρι βερμούτ, είχε τώρα ξεφυτρώσει μια αμφιβόλου αισθητικής πολυκατοικία, όπου έμεναν άνθρωποι μελαψοί, σχεδόν μαυριδεροί, που φορούσαν παράξενα, πολύχρωμα ρούχα και μιλούσαν μια γλώσσα αλλιώτικη.
«Α, ρε Μιράντα», του ξέφυγε.

Πού τη θυμήθηκα; σκέφτηκε. Η Μιράντα…με τα μαύρα μακριά μαλλιά, τις γυριστές βλεφαρίδες και τα σούπερ μίνι φορέματα. Κάτι σαν την Έλενα Ναθαναήλ ένα πράμα! Θηλυκό με τα όλα της.
Ο Βαγγέλης έσμιξε τα φρύδια.

Η Μιράντα… η Μιράντα, συλλογίστηκε. Το πιο όμορφο κορίτσι του κόσμου… το πιο όμορφο και γλυκό όνειρο… η Μιράντα

Κατά έναν παράξενο και περίεργο τρόπο είχαν κι οι δυο γοητευτεί από αυτή την κοπέλα. Κι εκείνη πάλι, ήθελε τόσο πολύ να πειραματιστεί…

Για την συνέχεια της ιστορίας και συμμετοχή με σχόλιο στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ