Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση συμμετοχών του 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ BONSAISTORIES: ¨ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ¨ - Μαργαρίτα Σωτηροπούλου

...ακολουθώντας την χρονική σειρά των διηγημάτων που έχουν κατατεθεί στην ιστοσελίδα bonsaistories.gr, σας παρουσιάζω το διήγημα με τον τίτλο ¨ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ  ¨ -  Μαργαρίτα Σωτηροπούλου. Μπορείτε να ψηφίσετε αφήνοντας απλά το σχόλιο με την άποψη σας επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα bonsaistories.gr .-Δίνεται παραπομπή γι’ αυτό και στο παρόν άρθρο.-

«ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ» -  Μαργαρίτα Σωτηροπούλου


Έχει ζαρώσει στον τοίχο και δεν κοιτάει τίποτα άλλο. Μονάχα εκείνο το λεκέ που μεγαλώνει. Όλο και μεγαλώνει. Κόκκινος, βαθυκόκκινος και μετά μώβ. Γυαλίζει στο σκοτάδι και μετά σβήνει.

Το νιώθει ότι ο λεκές είναι απειλή. Σαφής, προκαθορισμένη και μοιραία. Κάθε φορά που τον πλησιάζει η φοβέρα γίνεται ξεκάθαρη, η αλήθεια σκληρή και αμετάκλητη.

Από περιέργεια προσπαθεί να τον αγγίξει. Να δει από τι είναι φτιαγμένος. Ο λεκές μετακινείται και απειλεί να τον καταπιεί. Ταυτόχρονα τον προειδοποιεί για κάτι.

Για τι όμως; Για κάτι που έχει ήδη συμβεί; Για κάτι που συμβαίνει εδώ, τώρα, μπροστά του;

Αδύνατον να συγκεντρωθεί! Αδύνατον να ανακαλέσει τα γεγονότα από τη συγκεχυμένη μνήμη του.
Η αφοριστική απειλή θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του, το νιώθει. Το σχήμα του λεκέ αλλάζει. Σχηματίζει λέξεις: Προδοσία, Μίσος, Εισβολέας, Ξένο Σώμα.

Οι αισθήσεις του έχουν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν. Δεν αισθάνεται πια όλα τα μέλη του σώματός του, τον έχουν εγκαταλείψει κι αυτά.

Για την συνέχεια της ιστορίας και συμμετοχή με σχόλιο στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου