Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από The Weird Side Daily και εκδόσεις Ελκυστής!

Αναλυτικά:
Η σελίδα μας, The Weird Side Daily, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τον πρώτο μας λογοτεχνικό διαγωνισμό The Weird Side Tales, ο οποίος θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ελκυστής. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: Αφηγήσεις βγαλμένες από τον κόσμο των ονείρων.

Τα όνειρα είναι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθοριστικής σημασίας για την ψυχική εξέλιξη του ατόμου και οι ερμηνείες τους είναι πολυδιάστατες. Κάποιοι εστιάζουν στην ψυχολογική τους ερμηνεία, άλλοι στη συμβολική, κάποιοι ακόμα και στη θεολογική ερμηνεία τους. Είναι περιττό να αναφέρουμε το πόσο συμβάλουν στη λογοτεχνική παραγωγή και συγκεκριμένα σε λογοτεχνικές κατηγορίες όπως το Fantasy και το Horror.

Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να αναπτύξετε ιδέες που σχετίζονται με τα όνειρα και τους ονειρικούς τόπους. Δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με το χρονικό και ιστορικό πλαίσιο, απλά θα πρέπει το διήγημα να έχει ως βασικό θέμα το όνειρο. Επιπλέον, το ύφος των ιστοριών θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ Φαντασίας & Τρόμου, δηλαδή να περιλαμβάνει στοιχεία που υπερβαίνουν την αισθητή πραγματικότητα.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει δεκατέσσερα διηγήματα. Τέσσερα από αυτά θα είναι των αρχισυντακτών της σελίδας και δέκα των διακριθέντων συγγραφέων. Οι διακριθέντες, όπως θα βαθμολογηθούν από την επιτροπή μας, πέρα από τη χαρά του να δουν σε μια προσεγμένη συλλογή το διήγημά τους, θα δικαιούνται και από ένα ΔΩΡΕΑΝ αντίτυπο ο καθένας. Επίσης όσα διηγήματα δεν καταφέρουν να μπουν στη συλλογή, θα αναρτηθούν σταδιακά στη σελίδα μας και οι συγγραφείς τους θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν σε αυτή τον ρόλο του αρθρογράφου, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Η νέα αυτή απόπειρα, αποσκοπεί στην επέκταση της σελίδας μας στον χώρο του βιβλίου υπό την επωνυμία The Weird Side Tales. Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια συλλογή βιβλίων όπου θα μπορεί ο καθένας να αναδείξει τις ιδέες του και τη δουλειά του, ενώ παράλληλα θα δομηθεί εξ’ολοκλήρου ένας νέος φανταστικός κόσμος ο οποίος συνεχώς θα διευρύνεται.

Σαν ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η σημερινή 11 Απριλίου 2019 και η λήξη του διαγωνισμού θα γίνει 31 Ιουλίου του 2019. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Για τους όρους του διαγωνισμού και τα τεχνικά ζητήματα πατήστε κλικ εδώ https://weirdsides.com/the-weird-side-tales/ ή μπείτε στη σελίδα μας https://weirdsides.com/ στην ενότητα Διαγωνισμοί και έπειτα στην υποκατηγορία The Weird Side Tales.

Όροι Διαγωνισμού:

*Η αποστολή των διηγημάτων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο: theweirdsidetales@yahoo.com

*Το θέμα του email πρέπει να είναι «Για τον διαγωνισμό διηγήματος – The Weird Side Tales»
* Τα διηγήματα θα πρέπει να αποσταλούν χωρίς ονοματεπώνυμο στο email μας, αλλά με ένα ψευδώνυμο και το κινητό σας τηλέφωνο στο τέλος. Στο έγγραφο θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο το διήγημα και ο τίτλος του διηγήματος.
* Τα διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται με ένα επιπλέον αρχείο word το οποίο θα περιλαμβάνει το βιογραφικό του διαγωνιζομένου και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, διεύθυνση, email κ.λπ.).
* Τα διηγήματα θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 4.000 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx).
* Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο με ένα διήγημα, ενώ το διήγημα θα πρέπει να μην έχει εκδοθεί στο παρελθόν.
* Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
* Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα της κριτικής επιτροπής να αποφασίσει ποια διηγήματα θα συμπεριληφθούν στη συλλογή και ποια θα αναρτηθούν στη σελίδα. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.
* Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής.
* Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
* Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους αποδέχονται πως δε θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου. Θα λάβουν όμως, από ένα ΔΩΡΕΑΝ αντίτυπο ο καθένας.
* Οι νικητές θα δεχθούν τηλεφώνημα και email, ωστόσο θα πρέπει να απαντήσουν εντός διημέρου για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.
* Οι συγγραφείς δε δεσμεύονται με κάποιον τρόπο για την εκμετάλλευση του διηγήματός τους όπως αυτοί νομίζουν ή την περαιτέρω έκδοσή του σε άλλους εκδοτικούς.
* Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου