Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Φιλοξενώντας τον συγγραφέα Δημήτρη Βαγενά!

Είστε έτοιμοι;  

....οικοδεσπότης: Θεόφιλος Γιαννόπουλος.
Ας αρχίσουμε λοιπόν την λογοτεχνική μας 'ανάκριση'...
 
Το έργο σου απευθύνεται σε αναγνώστες που…
Θέλουν να ταξιδέψουν. Να με ακολουθήσουν  στα δικά μου ταξίδια. 

Πόσο καιρό κράτησε η συγγραφή του έργου σου;
Το “Στον Όλυμπο της Ζανζιβάρης” μου πήρε επτά μήνες, αλλά παράλληλα έγραφα και ένα αστυνομικό θρίλερ σε συνεργασία με φίλη νέα συγγραφέα.

Το βιβλίο σου γράφτηκε σε μία συνεχόμενη ή σε αποσπασματικές χρονικές περιόδους;
Συνεχόμενα, μέρα παρά μέρα σχεδόν.

Αν είχες το δικαίωμα να σου πραγματοποιηθεί μια λογοτεχνική ευχή, ποια θα ήταν αυτή;
Να γράψω κάτι που θα μείνει κλασσικό.

Σε επηρεάζουν οι κριτικοί βιβλίων και οι αναγνώστες με όσα θετικά ή αρνητικά σου μεταφέρουν για το έργο σου;
Δεν θα το έλεγα επιρροή. Απλά σέβομαι και υπολογίζω κάθε γνώμη, ή κριτική στην δουλειά μου, στην προσπάθεια μου να γίνω καλύτερος. 


Γράφεις βασισμένος στις δικές σου αφορμές ή στις ανάγκες της αναγνωστικής αγοράς;
Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Αν έμαθα κάτι για την τέχνη, από τότε που ήμουν μουσικός και το  γράψιμο σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι τέχνη, είναι πως βασικά ο καλλιτέχνης εκφράζει την  εσωτερική του ανάγκη. Αυτό σημαίνει πως δεν γράφεις για τους άλλους, αλλά για τον εαυτό σου πρώτα απ' όλα. Αυτοί που θα βρουν την δουλειά σου ενδιαφέρουσα θα σε ακολουθήσουν, οι υπόλοιποι θα βρουν κάτι άλλο που τους εκφράζει να διαβάσουν. 

Γνώρισέ μας τις δράσεις σου και το απωθημένο σου για κάτι που δεν κατάφερες ακόμη να κάνεις.
Έχω εκδώσει 14 βιβλία, το 90% σαν αυτοέκδοση. Στο 'συρτάρι' μου υπάρχουν ακόμα πολλά μισοτελειωμένα και κάνα δυο σχεδόν έτοιμα για κυκλοφορία. Το απωθημένο μου; Να δω ένα από τα γραπτά μου να γίνεται ταινία, η έστω τηλεοπτική παραγωγή.

Πόσο τελειομανής είσαι;
Καθόλου.

Μελλοντικά σχέδια;
Ένα βιβλίο, συλλογή διηγημάτων φαντασίας που θα εκδοθεί σύντομα από τον εκδοτικό οίκο Ελκυστή www.elkistis.gr και η ολοκλήρωση ενός βιβλίου που γράφω τώρα.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική σου συνέντευξη αγαπητέ μας συγγραφέα Δημήτρη Βαγενά, πάντα επιτυχίες εύχομαι στην λογοτεχνική σου διαδρομή!

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  
 
Ο Δημήτρης Βαγενάς γεννήθηκε στο Αίγιο τον Γενάρη του ’61. Άρχισε να γράφει τον Μάιο του ‘12  στα αγγλικά, σε ένα μπλογκ με αλλοδαπούς. Συστηματικά και στα ελληνικά άρχισε μετά από ένα χρόνο. Δυο ανθολογίες, περιέχουν έργα του. Το  μονόπρακτο, "Οι κυνηγοί" στην θεατρική ανθολογία του οίκου Όστρια και το διακριθέν διήγημα του "Φοβού τους Αχαιούς", στον πρώτο διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα 1, στην ανθολογία 'Διήγημα 1' των εκδόσεων Εντύποις και Μωραΐτης. Στον ίδιο διαγωνισμό η νουβέλα του πολιτικής φαντασίας, "Αν όμως" έλαβε τον Α' έπαινο, ανάμεσα σε 238 συμμετοχές. Επίσης έχει εκδοθεί η νουβέλα του "Η Έμπνευση Και Που Να Την Βρείτε", ένα ψυχολογικό θρίλερ. Το ιστορικό έπος "Eλ Αχμαρ - O Κόκκινος", η διακριθείσα νουβέλα "Αν όμως", η συλλογή τρόμου “Η πιο σκούρα απόχρωση του σκοταδιού”, η νουβέλα φιλοσοφικής αναζήτησης “Ο θηρευτής και οι προστάτες της αιώνιας ψυχής” και το  σε μορφή τσέπης “Το μυστικό”. Αμέσως μετά το έβδομο βιβλίο του το κοινωνικό μυθιστόρημα “Στον Όλυμπο της Ζανζιβάρης” . Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων φαντασίας “Στα όρια της φαντασίας”, όπως Το “Οίκαδε” και οι “Ιστορίες πέρα από την πραγματικότητα”, δυο συλλογές, η πρώτη με τρεις ιστορίες για την ανθρώπινη φύση και η δεύτερη η πρώτη του προσπάθεια να αποδώσει το αγαπημένο του είδος της επιστημονικής φαντασίας. Τελευταίο του μυθιστόρημα, προς το παρόν η “Ιστορία αγάπης”. Ένας, κατά τα φαινόμενα, ανεκπλήρωτος έρωτας ανάμεσα σε έναν ευνούχο και μια παλλακίδα στην Κίνα του 18ου αιώνα. Το ευθυμογράφημα “Αλήθειες σαν ψέμα” και η συλλογή τριών ιστορικών νουβελών “Το μακρύ ταξίδι στον Άδη” είναι τα τελευταία του έργα.
 
 Το βιβλίο "Στον Όλυμπο της Ζανζιβάρης" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής :https://elkistis.gr/product/ston-olympo/
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου