Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι σκέψεις έστησαν χορό» της συγγραφέως Τζωρτζίνας Κουριαντάκη!

Αναλυτικά:

Οι Εκδόσεις Όστρια και η συγγραφέας Τζωρτζίνα Κουριαντάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι σκέψεις έστησαν χορό» που θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκδόσεων Όστρια (Χέυδεν 3, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα).

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι: Αντώνης Ευθυμίου (πολιτικός μηχανικός, λογοτέχνης & ποιητής), Ελένη Χριστοφοράτου (συγγραφέας & φιλόλογος) και Τζένη Κουκίδου (αρχισυντάκτρια στο ιστολόγιο τέχνης και πολιτισμού Koukidaki.gr).

Η συλλογή διηγημάτων «Οι σκέψεις έστησαν χορό» είναι μια σύνθεση από διηγήματα κοινωνικά, φαντασίας, διηγήματα που γενικότερα αξιώνουν να θίξουν πολλές πτυχές του ανθρώπινου μυαλού. Ευσεβείς πόθοι, φόβοι, ουτοπίες, τύψεις, σκόρπιες αναμνήσεις και απαγορευμένα όνειρα πιάστηκαν χέρι-χέρι και έστησαν χορό αξιώνοντας αποδοχή της πρόσκλησής τους.
Η Τζωρτζίνα Κουριαντάκη γεννήθηκε στην Αθήνα κι έλκει την καταγωγή της από τη Ζάκυνθο και την Κρήτη. Μεγάλωσε στην Κω, σπούδασε στη Ρόδο και τα τελευταία πολλά χρόνια διαμένει στη Σητεία, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών. Είναι λάτρης της λογοτεχνίας από παιδί και σε ηλικία 15 χρονών έγραψε ένα παραμύθι με δράκους και μάγισσες. Τον τελευταίο χρόνο γράφει συστηματικά διηγήματα και ποιήματα, τα οποία βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Μάλιστα, το 2018 διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ΧΧΧΙΙΙ PREMIO MONDIALE DI POESIA NOSSIDE, που έλαβε χώρα στην Ιταλία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου