Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκληση για Συμβολή στην Ημερίδα "Κρίσιμα Ζητήματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης"


http://www.conpolis.eu/images/Title3.gif
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
Ανακοίνωση
Πρόσκλησης για Συμβολή στην Ημερίδα
«Κρίσιμα Ζητήματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης:
Παρόν και Μέλλον κάτω από τις Σημερινές Συνθήκες
»
"Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. με σκοπό την ανοικτή συζήτηση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, ανεξάρτητα που διαβιεί, αποφάσισε την οργάνωση Ημερίδας το Σάββατο 29 Απριλίου 2017. 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και θα αποτελείται από τέσσερεις επί μέρους συνεδρίες:
  - Η διατήρηση και ενίσχυση της παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη υπό συνθήκες ευημερίας.
-  Η μεταλαμπάδευση του πολιτισμού εκτός της Πόλης στις νέες γενιές.
- Η ενίσχυση των θεσμικών δομών εντός και εκτός της Πόλης
- Η Παιδεία ως βασικού παράγοντα για το μέλλον της Ρωμιοσύνης.
Στο κλείσιμο της Ημερίδας θα υπάρξει συνεδρία όπου θα παρουσιαστούν τα κύρια συμπεράσματα των επί μέρους παρουσιάσεων και διάλογος.
Παρακαλούνται τα Κωνσταντινουπολίτικα Σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους για την Ημερίδα και να τους προτρέψουν να συμβάλουν με παρουσιάσεις. Συμβολή με παρουσιάσεις μπορούν να υποβάλουν ανεξάρτητα άτομα, εκπρόσωποι σωματείων η φορέων που έχουν ενδιαφέρον για το θέμα.
Οι παρουσιάσεις θα έχουν διάρκεια 15 λεπτών ενώ στο τέλος κάθε συνεδρίας θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση και ερωτήσεις-απαντήσεις. 
Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στα ανωτέρω θέματα να στείλουν περίληψη 200 λέξεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση nnap@otenet.gr μέχρι την 20/3/2017 αναφέροντας σε ποια συνεδρία θέλουν να μιλήσουν και τον τίτλο της παρουσίασης τους.
Εκτός από τις προφορικές παρουσιάσεις μπορούν να υποβληθούν και γραπτές εισηγήσεις οι οποίες θα δημοσιευτούν μαζί με τα κείμενα των ομιλιών στα Πρακτικά της Ημερίδας. 
Η Ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά και θα υπάρξει δυνατότητα εισηγήσεων δια μέσου του διαδικτύου για τους ευρισκόμενους μακριά." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου