Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αποτελέσματα- Μικρή λίστα του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Bythebook

Αναλυτικά:

"Αγαπητοί συμμετέχοντες,
πετάξαμε με ιπτάμενα πλοία, με φτερωτά πλοία, με ιπτάμενες ψυχές, μπήκαμε μέσα σε όνειρα, μέσα σε κουπέ τρένων, σε σαλονάκια ψυχολόγων, σε πλοία που βουλιάζουν αλλά εν τέλει πετάνε, σε σχολικές αίθουσες, σε ταξί, σε τελεφερίκ, σε προπονήσεις γυναικείας ομάδας χάντμπολ, στο κέντρο μια σημερινής Αθήνας, πήγαμε στο μέλλον, πήγαμε στο παρελθόν, σε ένα αναπάντητο γιατί, σε αναμνήσεις, σε προσδοκίες, ταξιδέψαμε με τον ιπτάμενο Ολλανδό, με τον Ιούλιο Βερν, με ναυτικούς,  πέσαμε σε ναυάγια, σε σύγχρονη κιβωτό, σε πλοία γεμάτα πρόσφυγες, σε κόκκινα, κίτρινα,μαύρα πλοία, σε μπαρ με πειρατές, σε σύννεφα-πλοία, σε ιπτάμενα πλοία-παρατηρητήρια, σε δίνες, σε γαιδάρους που πετάνε, σε διαλόγους εν πλω, σε νοσοκομεία, γίναμε αγάλματα, ρίξαμε άγκυρες, μετρήσαμε τον χρόνο, βρεθήκαμε σε νησιά, βρήκαμε λουλούδια στην θάλασσα, συναντήσαμε γοργόνες, περιμέναμε πλοία σε λιμάνια που δεν επέστρεψαν ποτέ ή πάλι βρεθήκαμε σε κάποια πλοία που πάντα θα επιστρέφουν, διαβάσαμε πολλές και ωραίες ιστορίες, ανατρεπτικές ιστορίες, πρωτότυπες, ξεχωριστές.
Και προχωράμε στην ανακοίνωση  της μικρής λίστας των αποτελεσμάτων του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Bythebook.Τα διηγήματα στο μεγαλύτερο μέρος ήταν πολύ καλά και οι βαθμολογικές τους αποκλίσεις  ελάχιστες κάνοντας το έργο της κριτικής επιτροπής πολύ δύσκολο. Λόγω της πολύ καλής ποιότητας των διηγημάτων  αποφασίσαμε αντί για εννέα να παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα τα δεκαπέντε επικρατέστερα διηγήματα. Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να εκδώσουμε ένα βιβλίο με αυτές και πολλές  περισσότερες από  αυτές τις ωραίες ιστορίες που σας γέννησε αυτή η εικόνα- ένα τα καταφέρουμε θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Τα διαβάσαμε και τα ξαναδιαβάσαμε και καταλήξαμε σύμφωνα  με την βαθμολογία στην  παρακάτω λίστα η οποία είναι με αλφαβητική σειρά ανά τίτλο διηγήματος. Για όσους από εσάς δείτε το διήγημα σας μέσα στην λίστα θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε ένα μικρό βιογραφικό μέχρι 200 λέξεις (bythebook1000@gmail.com) για να το συμπεριλάβουμε μαζί με το διήγημα σας μέσα στο site του Bythebook.
Στις 25/10 θα γίνει και η τελική ανακοίνωση της κατάταξης τους και η προβολή τους στο site του Bythebook.
Τα συγχαρητήρια μας στους διακριθέντες (ο ανταγωνισμός ήταν πραγματικά μεγάλος).
Θα ήθελα να σας  ευχαριστήσω όλους θερμά για την συμμετοχή σας γιατί τα διηγήματα σας ήταν εξαιρετικά  (πραγματικά μας απογείωσαν) και να ευχηθώ να έχουμε την δύναμη και το κουράγιο να δημιουργούμε ακόμα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Καλή συνέχεια σε όλους με την ελπίδα κάπου να ξανασυναντηθούμε!"
Για το Bythebook
Χαραλαμπίδη Δέσποινα
ΜΙΚΡΗ ΛΙΣΤΑ 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ BYTHEBOOK ΑΝΑ ΤΙΤΛΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Παύλος Νεοφύτου

Άλπεις

Σοφία Νικολιδάκη

Δευτεροβάθμιες εξισώσεις

Σοφία Καλογερίδου

Η εποχή της κωλοφωτιάς

Φώτης Μηκερόζης

Ήταν ένα μικρό καράβι, που ήταν αταξίδευτο

Παναγιώτα Φραντζή

Ιπτάμενο πλοίο

Θεοδώρα Βαγιώτη

Καλοκαιρινό Ταξίδι

Όττο του Μεγάλου Χάους-Κωστής Ανετάκης

Καράβι στο Χείλος του Κόσμου

Γιάννης Μπαχάς

Με τριήρη στο Λέχοβο

Άντια Λοϊζου

Μια μέρα στην παραλία

Κρυσταλία Ψαρρά

Παράξενοι Καιροί

Ξενοφώντας Μακρόπουλος

Ριγιούνιον.

Καρούσου Δήμητρα

Σκέψεις σε βιτρό

Τηλέμαχος

Τελευταία υπόσχεση

Άννα Μάτζιαρη

Το ιπτάμενο πλοίο

Μένη Βαγιώτη

Το σημείωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου