Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνιος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός από ΕΛΤΑ και Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης

H Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης σε συνεργασία με τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία», προκηρύσσουν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Όσα φέρνει ο ταχυδρόμος», με σκοπό την ανάδειξη της δυναμικής του γραπτού λόγου στην έκφραση ιδεών και συναισθημάτων που ενισχύουν την ανθρώπινη επικοινωνία.
Ο διαγωνισμός
απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και τα χρονικά του όρια ορίζονται από 9 Οκτωβρίου 2015, ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείου, έως 9 Φεβρουαρίου 2016.
Κριτική επιτροπή, που θα οριστεί από τα ΕΠΕΣ του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς και λογοτέχνες, θα αξιολογήσει τα διηγήματα και θα επιλέξει τα 20 καλύτερα τα οποία και θα συμπεριληφθούν σε συλλογικό τόμο.
Ο τόμος θα εκδοθεί από τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία» εντός του 2016 και οι μαθητές που συνέγραψαν τα βραβευμένα κείμενα θα λάβουν αντίτυπα της ειδικής αυτής έκδοσης.
Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό:
1) Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.
2) Να υποβληθούν ταχυδρομικά σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίτυπα (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12) με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου.
Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail και σχολείο) του διαγωνιζόμενου, να κλειστούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο. Τα δύο αντίτυπα και μαζί ο μικρός κλειστός φάκελος, να σταλούν με μία απλή επιστολή (όχι συστημένη) στη διεύθυνση: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής (για την κα. Δώρα Μέντη), Λέσβου 4, 171 23 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, με την ένδειξη «Όσα φέρνει ο ταχυδρόμος» και με την προσθήκη της βαθμίδας εκπαίδευσης (π.χ. Λύκειο).
3) Η έκταση του διηγήματος να μην ξεπερνά τις 2.000 λέξεις.
4) Καταληκτική ημερομηνία υποβολής μέχρι 9 Φεβρουαρίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
5) Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τηλεφωνικώς.
6) Στο τέλος κάθε κειμένου, σας παρακαλούμε να δηλώνετε ρητά ότι: «Εάν το κείμενό μου διακριθεί στο διαγωνισμό, επιθυμώ να δημοσιευτεί στον συλλογικό τόμο «Όσα φέρνει ο ταχυδρόμος» που θα εκδώσουν το 2016 τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία».
7) Θα διακριθούν ισάριθμα κείμενα (10+10) μαθητών από το Γυμνάσιο και από το Λύκειο.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα κοινοποιηθεί στα σχολεία όλης της χώρας από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή:http://www.metaforespress.gr/taxidromia/item/12694-panellinios-mathitikos-logotexnikos-diagonismos-apo-elta-kai-evaggeliki-sxoli-smyrnis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου