Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

2ος λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος AnimA - Πένες μυστηρίου (αστυνομικά διηγήματα)


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν περάσει το 18 έτος της ηλικίας τους, με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, γράφουν στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν σε οποιοδήποτε μέρος.

Στο Διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι απασχολούμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή έμμισθης εντολής με τη Διοργανώτρια ή τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και οι συγγενείς τους μέχρι και Β' βαθμού.

Ο συμμετοχές θα αποστέλλονται αποκλειστικά μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση :

Anima Εκδοτική
Φαιδριάδων 8 Κυψέλη
Τ.Κ. 11364
υπ ́ όψιν Κας. Ραζή Άννας, με την ένδειξη:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2155510304 / 6943938341
ή μέσω mail στο  info@animapublications.gr

Άλλος τρόπος αποστολής συμμετοχών δεν θα γίνεται δεκτός

Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με σφραγίδα ταχυδρομείου.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά τη λήξη του Διαγωνισμού, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.

Όροι διαγωνισμού

Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε πέντε (5) αντίτυπα.
  • Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά ψευδώνυμο του συγγραφέα.
  • Μέσα στο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας, που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Μέσα θα περιλαμβάνει τα πραγματικά στοιχεία, δηλαδή: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας και ηλεκτρονική διεύθυνση (email) καθώς και ένα βιογραφικό του συγγραφέα.
  • Οι συμμετέχοντες παρέχουν στη Διοργανώτρια τη συγκατάθεση και την άδειά τους σύμφωνα με τους Ν.2472/1997 και Ν3471/2006 για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών τους στοιχείων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία γνωστοποιούν οι ίδιοι για το σκοπό της συμμετοχής τους στο Διαγωνισμό.
  • Τα διηγήματα δεν έχουν συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό και δεν έχουν εκδοθεί ή δημοσιευτεί σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες ή διαδίκτυο.
  • Αποτελούν πρωτότυπα έργα, δηλαδή δεν προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ενώ σε περίπτωση διχογνωμίας ή αμφισβήτησης επί των δικαιωμάτων αυτών, η Διοργανώτρια δεσμεύεται να αποσύρει τη συμμετοχή χωρίς να φέρει καμία ευθύνη για το λόγο αυτό.
  • Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως - τους παρόντες όρους - θα αποκλείεται από το διαγωνισμό χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.
  • Με την αποστολή του διηγήματος ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση.
  • Με την αποστολή του διηγήματος του ο διαγωνιζόμενος εκχωρεί στην Anima Εκδοτική το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευσή τους σε βιβλίο (εφόσον διακριθεί στο διαγωνισμό). Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου που θα εκδοθεί και αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων του συγγραφέα , θα παραχωρηθεί στην Anima Εκδοτική.
  • Οι νικητές αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του βιβλίου.
∙ Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Επιπλέον οδηγός για τα διηγήματα
  • Τα διαγωνιζόμενα διηγήματα δεν πρέπει υπερβαίνουν σε έκταση τις 10,000 λέξεις (±20%)
  • Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με ένα μόνο διήγημα. - Περισσότερα διηγήματα μπορούν να γίνουν δεκτά αν συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. (ο ανώτατος αριθμός αυτών των διηγημάτων δεν μπορεί να ξεπερνά τα τρία (3).

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή είναι πενταμελής 
Οι νικητές
Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα 12 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού τα οποία θα εκδοθούν σε βιβλία pocket size από την Anima Εκδοτική.



Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση . H ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα οριστεί μετά την λήξη του διαγωνισμού και θα εξαρτηθεί από τον όγκο των συμμετεχόντων διηγημάτων.

Τρόπος βαθμολογίας

Η βαθμολογία θα γίνει ατομικά και ξεχωριστά χωρίς από κοινού συζήτηση από την Κριτική Επιτροπή με πρώτη ιδιότητα, αυτή του αναγνώστη. Οι βαθμολογίες θα είναι ισότιμες , ο μέσος όρος θα υπολογιστεί με ίση συμμετοχή κάθε ενός αναγνώστη, στην αντίστοιχη κατηγορία συμμετοχής .
  • Για να προκύψει βαθμολόγηση για βραβεία θα πρέπει οι συμμετοχές να ξεπερνούν τις 15. Σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθούν μόνο έπαινοι συμμετοχής.
  • Η βαθμολογία θα γίνεται με βάση το 20.
  • Σε περίπτωση ισοψηφίας δίνονται εξ ημισείας τα βραβεία, ενώ σε περίπτωση μη υπέρβασης του ορίου διαγωνιζομένων δε δίνεται το αντίστοιχο βραβείο.
Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.

Οι όροι συμμετοχής του Διαγωνισμού έχουν κατατεθεί στη Δικηγόρο και κάτοικο Αθηνών Αγγελική Αναγνωστοπούλου του Νικολάου, οδός Λουίζης Ριανκούρ αρ. 8, τηλ 2110122921-2. Οποιοσδήποτε συμμετέχων ή τρίτος δικαιούται με έξοδά του να λάβει ακριβές αντίγραφο των παρόντων όρων, ως αυτή κατατέθηκαν στην ανωτέρω Δικηγόρο Αθηνών.

Η Διοργανώτρια επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τροποποιήσει τους παρόντες όρους κατά την κρίση της, να συντομεύσει ή να παρατείνει τη διάρκεια του διαγωνισμού, να τον ανακαλέσει ή να μεταθέσει την ημερομηνία ανάδειξης των νικητών και έκδοσης των βιβλίων/συλλογών τους. Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις θα κατατεθούν στη Δικηγόρο του Διαγωνισμού και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά εγκαίρως στους συμμετέχοντες, προς τους οποίους είναι δεσμευτικές. Η Διοργανώτρια ουδεμία ευθύνη φέρει αναφορικά με τις εν λόγω τροποποιήσεις.


Οι παρόντες όροι διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με το Διαγωνισμό, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου