Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για Παιδιά και Εφήβους

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ σας προσκαλεί στην  τελετή  βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους  έτους 2014.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή  20 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.30 μ. μ
στο  ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ  (Σταδίου 13, Αθήνα).
Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε μαζί τους διακριθέντες μαθητές από  όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που θα  βρίσκονται  κοντά μας.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β. ΤΖΟΚΑΣ                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΛΙΔΑΣ

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για Παιδιά και Εφήβους έτους 2014

H Κριτική  Επιτροπή  αποτελούμενη  από  τους /τις  κ. Παναγιώτα Μπαλινάκου, δασκάλα – λογοτέχνη,  κ. Ανδρέα Μπέσσα,  δάσκαλο,    κ. Χατζηαλεξίου Αναστασία,  δασκάλα, κ. Φρειδερίκη κ. Τζόκα – Ζήση, δασκάλα – λογοτέχνη , κ. Κωνσταντίνο Μπατσίλα, Σχολικό Σύμβουλο  Π. Ε. και  κ. Μαρία  Ρούση, δασκάλα, κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου  δάσκαλο -λογοτέχνη, πρώην Γενικό Γραμματέα  της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών  κ.  Γεώργιο Παπαγεωργίου, Σχολικό  Σύμβουλο Π. Ε., κ. Ιωάννα Καμπούρμαλη, Σχολική  Σύμβουλο Π. Ε.,   κ. Εμμανουέλα Κοντούλη,  δασκάλα,  κ. Ελένη Λαμνάτου, φιλόλογο – λογοτέχνη, κ. Βασιλική Γεωργατζόγλου, φιλόλογο  - λογοτέχνη,  κ. Λύδια Μπαμπούση, φιλόλογο,  κ. Ιωάννα Χρήστου, φιλόλογο – λογοτέχνη, κ.  Φρόσω Βαρδουνιώτη, φιλόλογο,  κ. Ευαγγελία Μπακλώρη, φιλόλογο,    κ. Μανώλη   Μαθιουδάκη, φιλόλογο – λογοτέχνη,  κ. Δέσποινα Παπαδιονυσίου, φιλόλογο – λογοτέχνη, κ.  Μαρία Παναγιωτοπούλου , φιλόλογο, κ. Νικόλαο Κακαϊδή, φιλόλογο – λογοτέχνη, κ. Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου,  φιλόλογο -λογοτέχνη, κ. Χρύσα Πούλου,  φιλόλογο – λογοτέχνη,    κ. Λεωνίδα  Χαζίρογλου, φιλόλογο αγγλικής  γλώσσας – λογοτέχνη, Κοσμήτορα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, κ. Μαριάνθη Αναστασιάδου, φιλόλογο αγγλικής  γλώσσας και κ. Αγγελική Μελίτσα, φιλόλογο αγγλικής  γλώσσας,  αφού μελέτησαν και αξιολόγησαν αντικειμενικά και ο καθένας/μια ξεχωριστά  τα υποβληθέντα προς κρίση έργα , συνήλθαν κατά κατηγορία  του διαγωνισμού  από κοινού με την κ. Πολυξένη Γιάχου, Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Εισηγήτρια και Γραμματέα των κριτικών επιτροπών, και αποφάσισαν  ομόφωνα και παμψηφεί τα παρακάτω:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΠΟΙΗΣΗΣ Α΄- Β΄- Γ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Παναγιώτα Μπαλινάκου, Ανδρέας  Μπέσσας,  Χατζηαλεξίου Αναστασία
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Το «εγώ» που έκλαιγε» με το ψευδώνυμο «Κάιν» που ανήκει στον Ίωνα Πολίτη από το 22ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Μα δεν με καταλαβαίνετε… ε» με το ψευδώνυμο «Εφραίμ» που ανήκει στον Εφραίμ  Σπυρόπουλο από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο ποίημα με τίτλο «Τα Χριστούγεννα» με το ψευδώνυμο «Μαριλού» που ανήκει στη Μαρία  Χατζηνικολάου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο  Δραπετσώνας που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Τι πιο δυνατό από την αγάπη» με το ψευδώνυμο «14 τριτάκια» που ανήκει στους μαθητές της Γ΄ τάξης  από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Αφιερωμένο στο χαμόγελο του παιδιού» με το ψευδώνυμο «Χιονάτη» που ανήκει στην Ειρήνη Κωνσταντινίδου από το  Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Παιδαγωγική» που ισοβαθμεί με το ποίημα  με τίτλο «Ο παππούλης» με το ψευδώνυμο «Κλεό» που ανήκει στην Κλεονίκη Ρουσσίνου από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Ο ήλιος» με το ψευδώνυμο «Λένα» που ανήκει στην Ελένη  Κουρτέση από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ο Αχελώος» με το ψευδώνυμο «Λουκάς» που ανήκει στον Θεόδωρο Ρόμπολα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατοχής Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο ποίημα με τίτλο «Το ποτάμι μας» με τα ψευδώνυμα «Λόλα  και Στρουμφίτα» που ανήκει στις Μαρία Καραβία και Ειρήνη  Καραβία από το από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατοχής Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ Α΄- Β΄- Γ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Παναγιώτα Μπαλινάκου, Ανδρέας  Μπέσσας,  Χατζηαλεξίου Αναστασία
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Το περιπετειώδες ταξίδι του Κιλ και της Μπέρτας» με το ψευδώνυμο «Μπουρμπουλήθρα» που ανήκει στην  Παναγιώτα Χατζηκωνσταντάκη από το  17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Τα αξέχαστα Χριστούγεννα της Νταμίνας» με το ψευδώνυμο «Νταίζυ» που ανήκει στην Έρικα  Χατζηθεοδωρίδου από το 22ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Το περιπετειώδες δώρο» με το ψευδώνυμο «θεά» που ανήκει στην Καθολική Μουλιάτη  από το  17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Το χρυσό αστέρι» με το ψευδώνυμο «Φτερωτός Ερμής» που ανήκει στον Νίκο Γκίνη από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Γιάννης Διαμαντόπουλος» με το ψευδώνυμο «Γιάννης Διαμαντόπουλος» που ανήκει στον Διαμαντή Κάγκαλη  από το  2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο διήγημα με τίτλο «Η μοβ κουκουβάγια» με το ψευδώνυμο «Κάντυ- Κάντυ» που ανήκει στη Σόνια Μωραΐτη από το 22ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΠΟΙΗΣΗΣ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Φρειδερίκη Τζόκα – Ζήση,   Κωνσταντίνος  Μπατσίλας,  Μαρία  Ρούση
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Όνειρο και φαντασία» με το ψευδώνυμο «Άννα» που ανήκει στην Πελαγία  Γκουρνέλου  από το 90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Ο κυρ-Βαρδάρης» με το ψευδώνυμο «Απόλλωνας» που ανήκει στον Κωνσταντίνο  Τσελίδη    από το 6ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ευόσμου.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Θάλασσα» με το ψευδώνυμο «Διώνη» που ανήκει στην Ιωάννα – Μαρία   Μουρίκα από τα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων».
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Η φύση» με το ψευδώνυμο «Νάσια» που ανήκει στην Αθανασία  Λαβού από Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Παύλος».
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Ένας όμορφος κόσμος» με το ψευδώνυμο «Χιονονιφάδα» που ανήκει στην  Ευθυμία – Φοίβη   Σπανουδάκη από το 90ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Πόλεμος είναι….» με το ψευδώνυμο «Ζωρζ Πιανίστας» που ανήκει στον Γιώργο Μιχαηλίδη  από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Δημήτριος  Παπαδημητρίου,   Γεώργιος Παπαγεωργίου,  Ιωάννα Καμπούρμαλη, Εμμανουέλα Κοντούλη
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Εκδρομή στο ποτάμι της φαντασίας» με το ψευδώνυμο «Άρονας» που ανήκει στον Θοδωρή Βλαχοπαναγιώτη  από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Το γράμμα του άστεγου στο Θεό» με το ψευδώνυμο «Χριστόφορος Πατρινός» που ανήκει στον Χριστόφορο Λουκέρη  από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς που ισοβαθμεί με το έργο με τίτλο «Θαύμα αγάπης» με το ψευδώνυμο «Ορφέας» που ανήκει στον Κωνσταντίνο Τσαγανό από το Δημοτικό Σχολείο Ν. Πλαγίων – Ν. Φλογητών Χαλκιδικής.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο έργο με τίτλο «Ονούφριος ο γάτος» με το ψευδώνυμο «Σοφός αετός» που ανήκει στον Λευτέρη Γλυνό από το 1ο Δημοτικό Σχολείο  Δροσιάς  που ισοβαθμεί με το έργο με τίτλο «Πενήντα μέτρα πεταλούδα» με το ψευδώνυμο «Αθλητής» που ανήκει στον Στυλιανό  Γκίκα από τα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση».
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Το χαμένο παλτό» με το ψευδώνυμο «Fifako 13» που ανήκει στην Ιφιγένεια Παπαγιαννοπούλου από τα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων» που ισοβαθμεί με  το έργο με τίτλο «Το κάτι και το  κάποιος του Ηλιοπρόσωπου» με το ψευδώνυμο «Προχωράω ακάθεκτος» που ανήκει στο Μιχάλη Παντερή από το 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Δίλημμα» με το ψευδώνυμο «Ηλιαχτίδα» που ανήκει στην Ιωάννα Πιπερά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας και ισοβαθμεί  με το έργο με τίτλο «Η κηδεία» με το ψευδώνυμο «Άνηθα Παλλάδα» που ανήκει στην Αθηνά  Μακρυγιάννη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο έργο με τίτλο «Η μαγική νεραϊδοσυμμορία» με το ψευδώνυμο «Anna Batterfly» που ανήκει στην  Άννα- Μαρία Τσαραβά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ραιδεστού που ισοβαθμεί με το έργο με τίτλο «Ο Κρυσταλλένιος» με το ψευδώνυμο «Κρυσταλλένια» που ανήκει στη  Νικολίνα Δημακοπούλου από το  Δημοτικό Σχολείο Τεμένης Αιγίου που, επίσης, ισοβαθμεί με το έργο με τίτλο «Ένας ξεχωριστός φίλος με το ψευδώνυμο «Μαρικίτα» που ανήκει στην  Μαρία Ντανίκα από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Ελένη Λαμνάτου,  Βασιλική Γεωργατζόγλου, Λύδια Μπαμπούση,
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Κι η μάνα μου» με το ψευδώνυμο «Anten» που ανήκει στον Αντώνη Καπετάνο   από τα εκπαιδευτήρια «Βασιλειάδη».
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Εμφύλιος» με το ψευδώνυμο «Σουητώνιος Παυλίνος» που ανήκει στον Παύλο Μπάλα   από το   1ο Γυμνάσιο Πύλης Τρικάλων.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα  με τίτλο «Αιώνια Λήθη» με το ψευδώνυμο «Κραταιά» που ανήκει στη Βησσαρία  Δασκάλου από το    1ο Γυμνάσιο Πύλης Τρικάλων που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ο Κήπος με τα Γιασεμιά» με το ψευδώνυμο «Ίκαρος» που ανήκει στην Μαρία Κυπραίου  από το  Γυμνάσιο Οινοφύτων.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Άνθρωποι» με το ψευδώνυμο «Μελετία» που ανήκει στην Νικολίνα Παπασάββα  από το   Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Φοβάμαι» με το ψευδώνυμο «Αστραδενή» που ανήκει στην Εβελίνα Λαγού   από το   Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα  με τίτλο «Τα όνειρα» με το ψευδώνυμο «Λία Φωτεινού» που ανήκει στην Χριστίνα Κυριακοπούλου από το Γυμνάσιο Καμαρών  που ισοβαθμεί με το  ποίημα  με τίτλο «Άπειρο» με το ψευδώνυμο «Περσέας» που ανήκει στον Κωνσταντίνο Λάζαρο  από το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων που, επίσης, ισοβαθμεί με το ποίημα  με τίτλο «Σιωπές» με το ψευδώνυμο «Πυροβάτης» που ανήκει στη Νουρία Νορέτσι   από το   Γυμνάσιο Δ. Φραγκίστας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Ιωάννα Χρήστου,  Φρόσω Βαρδουνιώτη,  Ευαγγελία Μπακλώρη
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Το Μουσικό Κουτί» με το ψευδώνυμο «Κατ» που ανήκει στην Κατερίνα Σπανούδη από το Γυμνάσιο Δροσιάς, το οποίο ισοβαθμεί με το: το διήγημα με τίτλο «Η Απόδραση των Άστρων» με το ψευδώνυμο «Άννυ» που ανήκει στην Δέσποινα Κουσίδη από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, που επίσης ισοβαθμεί με το διήγημα «Το Ποτάμι» με το ψευδώνυμο «Τικτόρια Μ.» που ανήκει στην Μαργαρίτα Τζαραβέλα από το Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» με το ψευδώνυμο «Σοφία» που ανήκει στη Σοφία Σουβλίδου από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ,  στο διήγημα με τίτλο «Το Τελευταίο Όνειρο» με το ψευδώνυμο «Φοίβος» που ανήκει στον Δημήτρη Πούλιο από το Γυμνάσιο Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Γαλάζια Μάτια με Κόκκινα Κύματα» με το ψευδώνυμο «Αγγελίνα» που ανήκει στην Αγγελίνα Μπανιά από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο Εκπαιδευτήρια Πάνου.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Δεν είναι αδύνατο…» με το ψευδώνυμο «Σοκοτζο» που ανήκει στην Γεωργία Τσουκαλά από το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης «Εστία», το οποίο ισοβαθμεί με το διήγημα με τίτλο «Τα Τελευταία Λόγια» με το ψευδώνυμο «Άριελ» που ανήκει στην Άννα Κόκκινου από το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, που επίσης ισοβαθμεί με το διήγημα με τον τίτλο «Τα Γενέθλια ενός … Ήρωα» με το ψευδώνυμο «Αικατερίνα» στην Αικατερίνη Γκίκα από τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο διήγημα με τίτλο «Γίγαντας στην Καρδιά» με το ψευδώνυμο «Νεφέλη» που ανήκει στη Χριστίνα Στεφανακίδου από το 2ο Γυμνάσιο Διαβατών (Εχέδωρου), το οποίο ισοβαθμεί με το Άτιτλο διήγημα με το ψευδώνυμο «Ωρόρα» που ανήκει στην Ηλιάνα Κιούρα από τη Γεννάδιο Εκπαιδευτική Κ. Ζώη ΑΕ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Μανώλης   Μαθιουδάκης,  Δέσποινα Παπαδιονυσίου,  Μαρία Παναγιωτοπούλου
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Τα φάσματα» με το ψευδώνυμο «Ανεμόεσσα» που ανήκει στην Παναγιώτα  Κορφιάτη από το 2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Δεσμώτες» με το ψευδώνυμο «Κρίνος» που ανήκει στη Σοφία – Αικατερίνη Δαμονλή – Πλαΐνη   από το Γενικό Λύκειο Μελισσίων.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Ιούδα Απολογία» με το ψευδώνυμο «Στέφανος» που ανήκει στον Στεφανίδη  Γιώργο – Χρήστο  από το 1ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Δια χειρός επιμονής» με το ψευδώνυμο «Ντάλια» που ανήκει στη Μαρία Θεοχάρη  από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης  που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ανέσπερο φως» με το ψευδώνυμο «Χαρταετό» που ανήκει στον Δημήτριο Χαραλαμπόπουλο  από το 2ο Γενικό Λύκειο  Ν. Ηρακλείου   Αττικής.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,  στο ποίημα με τίτλο «Οι τελευταίες θαλάσσιες ψυχές» με το ψευδώνυμο «Ατλαντίς» που ανήκει στη Μητσοπούλου Ευδοκία  από το 1ο Γενικό Λύκειο  Φλώρινας που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ικεσία» με το ψευδώνυμο «Ίρις» που ανήκει στη Μαρία – Νεφέλη  Μαρκοπουλιώτου  από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «Ηδύποτο Δηλητήριο» με το ψευδώνυμο «Πεμπτουσία» που ανήκει στη Μαρία Αλεξοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών που ισοβαθμεί με το ποίημα με τίτλο «Ηλέκτρα» με το ψευδώνυμο «Ατλαντίς» που ανήκει στη Θωμαΐδα – Ανθή Μανιού  από το 1ο  Γενικό Λύκειο Γλυφάδας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Κριτική Επιτροπή: Νικόλας  Κακαϊδής,  Λεμονιά Αντ. Μπαστιάνου,   Χρύσα Πούλου
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Πορευθέντες…» με το ψευδώνυμο «Φερνάζης» που ανήκει στον Χρήστο Τσαγκάρη από το  Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Το κυνήγι του λύκου» με το ψευδώνυμο «Ορέστης» που ανήκει στον Γεράσιμο Σιώκο από τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα» .
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο διήγημα με τίτλο «Από καρδιάς…» με το ψευδώνυμο «Λυδία» που ανήκει στην Ραφαηλία – Παναγιώτα Πατρέλη  από το Λύκειο Αμαρύνθου Ευβοίας. .
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Στέφανος και Σμαράγδα» με το ψευδώνυμο «Πολύμνια» που ανήκει στην  Νάντια Μπατζιάκα από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» με το ψευδώνυμο «Αλάσκα» που ανήκει στην Ιωάννα Κουγιάνου από τα Εκπαιδευτήρια «Πάνου» .
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο διήγημα με τίτλο «Μια μουσουλμάνα ανάμεσα σας» με το ψευδώνυμο «Ρόζα» που ανήκει στην Εφραιμία – Ελένη Αθανασοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ερέτριας  που ισοβαθμεί με το διήγημα με τίτλο «Στο κελί των γραμμάτων» με το ψευδώνυμο «Το σαλιγκάρι» που ανήκει στην Αικατερίνη Ταβλωδαράκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Κριτική Επιτροπή: Λεωνίδας   Χαζίρογλου, Μαριάνθη Αναστασιάδου,  Αγγελική Μελίτσα
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «Ascension» με το ψευδώνυμο «Ζόφος» που ανήκει στον Νικόλαο – Παντελεήμονα Ξύδη από  το 1ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «The Bard…..» με το ψευδώνυμο «Νέστορας» που ανήκει στον Χρήστο Τσαγκάρη  από  το  Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πειραιά.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα με τίτλο «A beautiful story» με το ψευδώνυμο «Missing Angels” Freedom» που ανήκει στην Κωνσταντίνα Καπουργιαννίδου από  το  3ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ,. στο ποίημα με τίτλο « The Tale of the deceased King» με το ψευδώνυμο «Νεφέλη» που ανήκει στην Αρετή Ζούλια   από  το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πειραιά.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «A sonnet on the theme of Romeo and Juliet» με το ψευδώνυμο «Σπένσερ» που ανήκει στην Οκτωβριανή – Αγγελική Κότσιρα από  το από  το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πειραιά.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα με τίτλο «dream and illusions» με το ψευδώνυμο «Φιλωνίδα Στεφάνου» που ανήκει στην Στεφανία  Παρασχά  από  το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β. ΤΖΟΚΑΣ                               ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΛΙΔΑΣ

Πηγή: http://ellineslogotexnes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου