Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση συμμετοχών του 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ BONSAISTORIES: “ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ” - Κυριακή Μιζαμίδου



...ακολουθώντας την χρονική σειρά των διηγημάτων που έχουν κατατεθεί στην ιστοσελίδα bonsaistories.gr, σας παρουσιάζω το διήγημα με τον τίτλο   ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ” - Κυριακή Μιζαμίδου. Μπορείτε να ψηφίσετε αφήνοντας απλά το σχόλιο με την άποψη σας επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα bonsaistories.gr.-Δίνεται παραπομπή γι’ αυτό και στο παρόν άρθρο.-

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - Κυριακή Μιζαμίδου

Τα βράδια γυρνούσε αργά όταν δούλευε ως μπάρμαν. Η κούραση, η μοναξιά του άδειου σπιτιού, του δημιουργούσαν αισθήματα φυγής. «Η ερημιά του κόσμου είναι σαν την έρημο», σκεφτόταν πολλές φορές, «ξερή, γεμάτη απρόοπτες μεταμορφώσεις, με την όαση να αιωρείται σαν χαμένος παράδεισος, ατέλευτο όνειρο ανθρώπων που δε βρήκαν το δρόμο τους». Έτσι αισθανόταν ο Βασίλης κάθε βράδυ δουλεύοντας σε κείνο το μπαρ των κλυδωνιζόμενων περαστικών διασκεδαστών, που αγκαλιασμένοι σε έναν αέναο κύκλο καθορισμένης πρότυπης ζωής από τους άνωθεν, ζουν μέσα στη μακάρια λήθη τους.
Ο χαμός των γονιών του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος της Θήβας, η αναγκαστική διακοπή των σπουδών του στο οικονομικό τμήμα του Α.Π.Θ., η πάλη για επιβίωση, η μονόχρωμη ζωή του, τα μεταμεσονύχτια βήματα που αυτονομούνταν, τον οδηγούσαν πολλές φορές έξω στο πεζούλι της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων, της πλατείας Κλαυθμώνος, καπνίζοντας και κοιτώντας τους μόνιμους πλέον κατοίκους της.
ΑΣΤΕΓΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ήταν το μόνιμο «μότο» σε ένα μεγάλο πανό κρεμασμένο σε ένα δέντρο της πλατείας με ένα σκοινί να αιωρείται χωρίς προορισμό. Σκοινί που σέρνει ιστορίες ανθρώπινων ψυχών που θέλησαν να ξεφύγουν από τη μακάρια λήθη τους και βρέθηκαν στην άλλη άκρη ως περιθωριακοί που τους ξέβρασε το σύστημα της κοιμισμένης αιώνιας βασιλοπούλας.
Κάθε βράδυ άκουγε διάφορα. Απόψε όμως η βραδιά μύριζε έντονη κόκκινη πάπρικα. Μισόκλεισε τα μάτια και τράβηξε μια γερή ρουφηξιά. Ήθελε να βυθιστεί στο ταξίδι της στιγμιαίας απόλαυσης. Καθώς άνοιγε τα μάτια του, μια γυναικεία φιγούρα ξεπρόβαλε μπροστά του.
«Μπορώ;» του είπε.
Πετάχτηκε πάνω μη μπορώντας να ξεκαθαρίσει αν ήταν παιχνίδι της φαντασίας του ή πραγματικότητα.

Για την συνέχεια της ιστορίας και συμμετοχή με σχόλιο στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου