Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Φιλοξενώντας την συγγραφέα Μαρία Κ. Τσακιρίδου!

 (Η κυρία Τσακιρίδου με τον εικονογράφο κύριο Steven Goumoulas)

Είστε έτοιμοι;

Οικοδεσπότης: Θεόφιλος Γιαννόπουλος

  Βιογραφικό

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1. Το έργο σου απευθύνεται σε αναγνώστες που…

Το παραμύθι «Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα» απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά, σε όσους αγαπούν τη μουσική και λατρεύουν το ταξίδι του νου και της φαντασίας. Απευθύνεται στους οπαδούς της αγάπης και της φιλίας, αλλά και σε όσους παλεύουν για τα δικά τους «θέλω», όπως η Ντο. Η πρώτη νότα της μουσική, άλλωστε, αν δεν ακολουθούσε την καρδιά της και δεν είχε τη βοήθεια των φίλων της, δεν θα κατάφερνε ποτέ να λύσει τα μάγια των μαγεμένων πινέλων. Αλήθεια, πόσο ανιαρή θα ήταν η καθημερινότητά μας δίχως επιθυμίες, όνειρα, φίλους, αγάπη και μουσική ! 

2. Ποιος ήρωας της πλοκής σε δυσκόλεψε στην ανάπτυξή του και γιατί;

Αδιαμφισβήτητα, η Ντο ! Προσπάθησα να διαμορφώσω μια ηρωίδα, που να λειτουργεί αυθόρμητα, όπως τα παιδιά, και παράλληλα να διακατέχεται από την ωριμότητα των ενηλίκων. Ο παιδικός αυθορμητισμός και η μεστή ενήλικη σκέψη αποτελούν γενικότερα τους κινητήριους άξονες της συγγραφής του παραμυθιού «Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα».   

3. Πόσο καιρό κράτησε η συγγραφή του έργου σου;

Η συγγραφή της «Ντο και των μαγεμένων πινέλων» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 και ολοκληρώθηκε δύο μήνες μετά. Εντός του καλοκαιριού εικονογραφήθηκε από τον Steven Goumoulas και αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους εκδόθηκε.  

4. Ποιο πραγματικό πρόσωπο δεν θα έβαζες ποτέ ως ήρωα/ηρωίδα ενός έργου σου;

Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι! Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και όλοι μας έχουμε κάποιο στοιχείο, που θα μπορούσε να υιοθετηθεί από κάποιον ήρωα παραμυθιού! 

4. Γιατί πιστεύεις πως πρέπει να διαβάσει ένας αναγνώστης το έργο σου;

Το παραμύθι «Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα» μάς μεταφέρει στον μαγικό κόσμο της μουσικής, της αγάπης και της φιλίας. Απευθύνεται σε όσους αγωνίζονται να βελτιώσουν το μέλλον, όχι μόνο το δικό τους αλλά και των συνανθρώπων τους. Πρόκειται για ένα παραμύθι που επιδιώκει ν’ αγκαλιάσει ακόμα και αυτούς που «ξέχασαν» για τους δικούς τους λόγους να παλεύουν για τα όνειρά τους. Η Ντο, αν το επιθυμούν, θα είναι παρούσα στη ζωή τους, θυμίζοντάς τους καθημερινά πως όλα θέλουν τον χρόνο τους, αρκεί να το πιστεύουν αληθινά. 

5. Πού αφιερώνεις το παραμύθι σου;

Στην οικογένειά μου με πολλή αγάπη και θαυμασμό για τις αρχές και τα «πιστεύω» τους!  

(Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης)

6. Αν είχες το δικαίωμα να σου πραγματοποιηθεί μια λογοτεχνική ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Κάθε μου συγγραφική προσπάθεια ν’ αγγίζει τις ψυχές των αναγνωστών.

7. Σε επηρεάζουν οι κριτικοί βιβλίων και οι αναγνώστες με όσα θετικά ή αρνητικά σου μεταφέρουν για το έργο σου;

Νομίζω πως κάθε καλοπροαίρετη κριτική οφείλουμε να τη λαμβάνουμε υπόψη μας. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης!

8. Γνώρισέ μας τις δράσεις σου και το απωθημένο σου για κάτι που δεν κατάφερες ακόμη να κάνεις.

Μελετώ για τη διατριβή μου με θέμα την αρχαία ελληνική μουσική. Τα απωθημένα μας μάς κρατούν σε εγρήγορση! Το δικό μου απωθημένο έχει σχέση με τη «Ντο και τα μαγεμένα πινέλα». Επειδή, όμως, ήδη πήρε τον δρόμο του, θα σας το αποκαλύψω μόλις φτάσει στον προορισμό του :)

9. Μελλοντικά σχέδια;

Η ολοκλήρωση της διατριβής μου, ώστε να έχω περισσότερο χρόνο για τη συγγραφή και άλλων παραμυθιών ή και κάποιου ιστορικού μυθιστορήματος. Όμορφα τα όνειρα, αλλά να μην ξεχνούμε να ζούμε το παρόν, να είμαστε υγιείς, δημιουργικοί και δυνατοί σε κάθε δυσκολία, που εμφανίζεται στο διάβα μας! 

Ευχαριστώ κ. Γιαννόπουλε για την όμορφή σας συνέντευξη !

Εύχομαι σε εσάς και σε όλους τους αναγνώστες σας να περάσουν όμορφα στις γιορτές και να έχουμε όλοι μας ένα ευτυχισμένο 2022!

Θεόφιλος Γιαννόπουλος: Ανταποδίδω με τις εγκάρδιες ευχές μου κυρία Τσακιρίδου! Συνεχίστε να μας ταξιδεύετε με την πένα σας πάντοτε με την ίδια αγάπη!

Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα

 

Περισσότερα για το βιβλίο με ένα κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  https://elkistis.gr/product/η-ντο-και-τα-μαγεμένα-πινέλα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου