Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Φιλοξενώντας την συγγραφέα Μαρία Κρασοπούλου!

 

Είστε έτοιμοι;

Οικοδεσπότης: Θεόφιλος Γιαννόπουλος.
....ας ξεκινήσουμε λοιπόν την λογοτεχνική μας ανάκριση..

 *Το έργο σου απευθύνεται σε αναγνώστες που…

Έχουν την διάθεση να ανακαλύψουν έναν ακόμη τρόπο συναίσθησης κι αγαπούν πολύ την ποίηση.

*Πού αφιερώνεις το βιβλίο σου;

Στην μνήμη του  πατέρα μου.

 

*Αν είχες το δικαίωμα να σου πραγματοποιηθεί μια λογοτεχνική ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Να στραφούν οι άνθρωποι πάλι ξανά στην ψυχή τους. Πως; Επιστρέφοντας στην τέχνη. Επιστρέφοντας στην λογοτεχνία. Επιστρέφοντας στην μουσική.

*Σε επηρεάζουν οι κριτικοί βιβλίων και οι αναγνώστες με όσα θετικά ή αρνητικά σου μεταφέρουν για το έργο σου;

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως με αφήνει ανεπηρέαστη η κριτική είτε προέρχεται από κριτικούς λογοτεχνίας είτε από αναγνώστες.Είμαι δεκτική και στα αρνητικά και στα θετικά αρκεί να διακρίνω μέσα τους ειλικρίνεια και καλή προαίρεση.Δεν θα μπορούσε κανείς να γράφει απομονωμένος στην δική του θέση για το έργο του. Αυτό θα σήμαινε πως επιθυμεί να είναι ένας πομπός χωρίς δέκτες. Ανούσιο όταν μιλάμε για τέχνη.

*Γράφεις βασισμένη στις δικές σου αφορμές ή στις ανάγκες της αναγνωστικής αγοράς;

Γράφω ποίηση. Αυτό τα λέει όλα...!

 

*Ποιες στιγμές αφιερώνεσαι στην συγγραφή;

Όταν νιώσω ότι το ερέθισμα θα είναι παραγωγικό. Όταν η εικόνα που έχει συλλεχθεί μέσα μου
με όποιο τρόπο επιθυμεί να νοηματοδοτηθεί.

*Πόσο τελειομανής είσαι;

Από το 1 στο 10 ας πούμε;  11 !

*Μελλοντικά σχέδια;

Πάντα υπάρχουν μπόλικα από αυτά για να μπορεί το νήμα να πηγαίνει παρακάτω.

Σίγουρα η επικοινωνία του βιβλίου με τους ανθρώπους αλλά και η ουσιαστική συνύπαρξη με τους αναγνώστες μέσω της γραφής είναι ένα από αυτά.Προσθέστε και το αντάμωμα και με το κοινό  μέσω του τραγουδιού σε έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που έδειξε τις κακές του προθέσεις από το φθινόπωρο.

 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η Μαρία Κρασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων καθώς επίσης και του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.Το τραγούδι και η γραφή την κέρδισαν από την πολύ νεαρή της ηλικία. 

Το 2012 κάνει την πρώτη της δισκογραφική συμμετοχή ως ερμηνεύτρια στον δίσκο του Γρηγόρη Πολύζου "Σε τόπους που δεν ξέρω"  σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη και στο πλάι σπουδαίων ερμηνευτών όπως ο Λάκης Χαλκιάς, η Φωτεινή Δάρρα και ο Απόστολος Ρίζος. Το 2016 κυκλοφορεί η πρώτη προσωπική δισκογραφία της με τον συνθέτη Γρήγορη Πολύζο με τίτλο "Αποστάσεις" με την συμμετοχή του Κώστα Μακεδόνα  σε στίχους Αυγής Βυθουλκα, Πόλυ Κυριάκου καθώς και της ίδιας. Το 2016 επίσης κυκλοφορεί και η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Ήχοι Αθόρυβοι" από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Το 2019 το ντουέτο ευαισθητοποίησης ενάντια στον παιδικό καρκίνο "Γιατί μ' αρέσει η ζωή" με τον Παντελή Θαλασσινό σε μουσική Γρηγόρη Πολύζου και σε στίχους Πόλυ Κυριάκου κυκλοφορεί μαζί με το παιδικό παραμύθι  της Μαρή Δελλατόλα " Ο Αντώνης που έφερε τον ήλιο".

Σήμερα ζει κι εργάζεται στην γενέτειρά της στην Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικης. Ερμηνευτικά  την συναντάμε επί σειρά ετών πλάι σε τρεις εξαιρετικούς μουσικούς  με το σχήμα Bit gia Bit που αποτελείται από τους Αντώνη Κουφουδάκη, Νικόλα Παλαιολόγο και Γιώργο Κλάδη. Η μουσική τους κινείται στο πλαίσιο του ελληνικού τραγουδιού όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από την δυτική και ανατολική του επιρροή.

Στοιχεία επικοινωνίας:

email: maria_bio_kef@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου