Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Φιλοξενώντας τον συγγραφέα Νίκο Συράκη!

Είστε έτοιμοι;  
....οικοδεσπότης: Θεόφιλος Γιαννόπουλος.
Ας αρχίσουμε λοιπόν την λογοτεχνική μας 'ανάκριση'...


1.     Το έργο σου απευθύνεται σε αναγνώστες που…

Πιστεύω πως το βιβλίο είναι έτσι γραμμένο ώστε να  μπορεί να διαβαστεί από όλους.  Από φανατικούς του είδους, οι οποίοι θα βρουν μια κλασσική ιστορία όπως αυτές με τις οποίες μεγαλώσαμε, και από όσους δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους έργο του φανταστικού. Κάτι σαν μια εισαγωγή στο Fantasy ας πούμε.

2.     Πόσο καιρό κράτησε η συγγραφή του έργου σου;

Μου πήρε περίπου τρία χρόνια για να τελειώσω το Λίκνο. Είχα ξεκινήσει στα τελειώματα του 2015 κα το τελείωσα στις αρχές του 2018.  

3.     Το βιβλίο σου γράφτηκε σε μία συνεχόμενη ή σε αποσπασματικές χρονικές περιόδους;

Δυστυχώς, αποσπασματικά και όποτε μπορούσα να βρω χρόνο. Το βιβλίο πέρασε μαζί μου πτυχίο, στρατό και δουλειά! Με υπομονή και πείσμα όμως, τα κατάφερα!


4.     Γιατί πιστεύεις πως πρέπει να διαβάσει ένας αναγνώστης το έργο σου;

Κατά τη γνώμη μου είναι ωραίο να ταξιδεύεις σε έναν άλλον κόσμο, έστω και για λίγες στιγμές στην καθημερινότητα σου και το Λίκνο είναι πάνω από όλα αυτό: ένα ωραίο ταξίδι!

5.     Πού αφιερώνεις το βιβλίο σου;

Στην σύντροφο μου και στην οικογένεια μου. Χωρίς την στήριξη και την ώθηση τους, δεν θα είχα καταφέρει να φτάσω εδώ που έφτασα.  Η ευγνωμοσύνη μου δεν μπορεί να εκφραστεί! 

6.     Ποιος από τους ήρωές σου θα ήθελες να είναι πραγματικός;

Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές! Αλλά, αν ήταν να διαλέξω μόνο έναν, τότε αυτός θα ήταν ο Τάγκρυμ! Πιστεύω θα περνούσα πολύ καλά με τον Γέρο – Μάγο για παρέα!

7.     Αν είχες το δικαίωμα να σου πραγματοποιηθεί μια λογοτεχνική ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Να έχω μια σταθερή και συνεχόμενη επαγγελματική πορεία ως συγγραφέας. Έχω πάρα πολλές ιστορίες μέσα στο μυαλό, τις οποίες θέλω να μοιραστώ!

8.     Σε επηρεάζουν οι κριτικοί βιβλίων και οι αναγνώστες με όσα θετικά ή αρνητικά σου μεταφέρουν για το έργο σου;

Προσπαθώ να ξεχωρίσω τα σημεία που θα με βοηθήσουν να γίνω καλύτερος συγγραφέας. Είτε αρνητική είναι μια κριτική, είτε θετική όλα μπορούν να γίνουν εργαλεία για να ενισχύσεις τα επόμενα έργα σου. 
 
 Σ' ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική σου συνέντευξη αγαπητέ μας συγγραφέα Νίκο Συράκη,πάντα επιτυχίες εύχομαι στην λογοτεχνική σου διαδρομή!
 
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννημένος στη Γερμανία το 1989, είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ζω στη Λαμία και εργάζομαι ως Internet Solutions Specialist σε υποκατάστημα της Vodafone.
 Το βιβλίο "Το λίκνο της ζωής" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής :https://elkistis.gr/product/to-likno-tis-zois/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου