Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος με θέμα «Χωρίς οξυγόνο»

Αναλυτικά:
Οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γράφημα διοργανώνουν τον πρώτο τους επίσημο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Χωρίς οξυγόνο». Για τους όρους και τις προϋποθέσεις υποβολής κειμένων κάντε κλικ εδώ: http://thematofylakes.gr/ευρετήρια/λογοτεχνικός-διαγωνισμός-2/


ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
       Θεόφιλος Γιαννόπουλος      
Κριτήρια αξιολόγησης
Προσωπικά, βαθμολογώ κάθε διαγωνιζόμενο κείμενο με γνώμονα την θελκτική πρωτοτυπία στην πλοκή, την συνοχή των γεγονότων και των αιφνιδιαστικών ανατροπών, μα και την τήρηση της ορθογραφίας και του συντακτικού.
Λογοτεχνικό βιογραφικό
Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.Έχει διακριθεί συνολικά σε 45 πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του περιέχονται σε 24 ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης.
«Το Αγκάθινο Στέμμα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδος και Κύπρου από τις Εκδόσεις ΕΞΗ.Επίσης είναι αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων στις Εκδόσεις Γράφημα.
Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει και ως μέλος κριτικών επιτροπών σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγημάτων.Τέλος, δραστηριοποιείται ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και ως αρθρογράφος στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες koukidaki, urnovl, tovivlio.net, HuffPost Greece, Nyctophilia.gr, vivlionorizontes και taxidiidewn.

   Χριστίνα Πομόνη   
Κριτήρια αξιολόγησης
Πρωτοτυπία. Δομή (αρχή – μέση- τέλος, συνέπεια, ένας κεντρικός ήρωας, λιτό, πυκνό)Λογοτεχνική ακεραιότητα (λεξιλόγιο, αποτύπωση συναισθημάτων, ζωντανές διηγήσεις, ορθογραφία, σωστή χρήση της Ελληνικής)
Λογοτεχνικό βιογραφικό
Η Χριστίνα Πομόνη γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με το μεράκι της, τα βιβλία.
Έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, δεν ζει χωρίς μουσική, λατρεύει τη φωτογραφία, τον αθλητισμό και τον σκύλο της.
Τα τρία χρόνια παραμονής στην Αμερική έγιναν αφορμή για τη γέννηση του πρώτου της μυθιστορήματος «Σιωπή Σαν Όρκος» (Εκδ. Μίνωας, 2015). Το 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της «Αντέχεις;» (Εκδ. Μίνωας, 2018).
Σήμερα, γράφει, ονειρεύεται, εθελοτυφλεί, και πιστεύει πως ακόμα υπάρχουν Άνθρωποι.

  Βασίλης Καραναστάσης
Κριτήρια αξιολόγησης
Το στυλ, ο διδακτισμός που τυχόν αποπνέει το έργο, η ανάλυση των χαρακτήρων, το ύφος της αφήγησης.
Λογοτεχνικό βιογραφικό
Ο Βασίλης Καραναστάσης είναι συγγραφέας του αστυνομικού μυθιστορήματος «Έγκλημα και Ταλαιπωρία»

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις υποβολής κειμένων κάντε κλικ εδώ: http://thematofylakes.gr/ευρετήρια/λογοτεχνικός-διαγωνισμός-2/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου