Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Το «Ονειρωρυχείο» της Αντριάνας Μίνου στην Θεσσαλονίκη!

                      Φωτογραφία του χρήστη Παράξενες μέρες Εκδόσεις.
Αναλυτικά:

Το Ονειρωρυχείο,το δεύτερο βιβλίο της Αντριάνας Μίνου, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο από τις Παράξενες Μέρες ανεβαίνει Θεσσαλονίκη και … παρουσιάζεται εκεί μέσα από μια παράσταση του συνόλου Coocoolili όπως έγινε και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα στην Αθήνα.

Αυτή είναι η παρουσίαση που αξίζει στο Ονειρωρυχείο: κάτι εντελώς διαφορετικό για ένα βιβλίο πολύ ξεχωριστό. Καμία σχέση με τις συμβατικές παρουσιάσεις αφού κανείς δεν θα μιλήσει άμεσα για το βιβλίο, θα μιλήσουν όμως τα κείμενα μόνα τους ή καλύτερα από το Coocoolili.
Όλα αυτά στην αίθουσα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 30 Μαρτίου.
Το σύνολο Coocoolili είναι μια ομάδα μουσικών/performers που παρουσιάζουν τακτικά βραδιές μουσικής performance γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα στο μπαρ/μουσική σκηνή Jamboree του Λονδίνου. Το σύνολο αποτελείται από μια σταθερή ομάδα που συνεργάζεται και με καλεσμένους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, stand up comedians, performers, χορευτές, μαριονετίστες, ποιητές, μάγους (!) που παρουσιάζουν δουλειά τους πάνω στο θέμα της κάθε βραδιάς. Μέσα από τις παραστάσεις τους ψάχνουν το περιβόητο “μεταξύ σοβαρού και αστείου” και συνδυάζουν πολλά διαφορετικά στυλ με ξεδιάντροπη ευκολία, ανάλογα με τη διάθεσή τους και το αλλοπρόσαλλο γούστο τους.

Για τη συγκεκριμένη βραδιά, στο Κρατικό Ωδείο στις 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, το σύνολο Coocoolili θα αποτελούν οι: Αντριάνα Μίνου, Νίκος Σταυλάς, Σοφία Μπαλτατζή, Δανάη Μπλέτσα, Θεόφιλος Λαμπριανίδης και Εύη Μίνου. Για την παρουσίαση του βιβλίου “Ονειρωρυχείο” θα παρουσιάσουν μια 45λεπτη performance με επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου και τραγούδια που τους θύμισε το βιβλίο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Αντριάνα Μίνου για το βιβλίο:
Ο πιο ακριβής χαρακτηρισμός που κατάφερα να βρω για το Ονειρωρυχείο είναι «θραυσματικό μυθιστόρημα». Αποτελείται από θραύσματα κειμένου, άλλα εκτενή, αλλά πολύ μικρά και η θραυσματικότητα είναι κάτι που το χαρακτηρίζει σε πολλά επίπεδα. Κάποια κείμενα είναι πιο «συμβατικές» ιστορίες, κάποια είναι αρκετά υβριδικά, φλερτάρουν με την ποίηση. Μοιάζει με καθρέφτη που έσπασε και ο αναγνώστης καλείται να συναρμολογήσει. Ή με καλειδοσκόπιο όπου οι εικόνες ανακατεύονται, κινούνται, διακόπτονται, παραμορφώνονται. Ή με ένα μίτο που ο αναγνώστης καλείται να χρησιμοποιήσει για να βρει το δρόμο του μέσα σε ένα λαβύρινθο λέξεων, στυλ γραφής, προσώπων, ιστοριών.

Αποσπάσματα από το βιβλίο έχουν ήδη δημοσιευθεί σε εκδόσεις στην Αμερική (FIVE:2:ONE magazine) και στην Αγγλία - σε ειδικό τόμο για το λογοτεχνικό κίνημα του Oulipo (Verbivoracious Press).

Σειρά: Παράξενες μέρες στην Ελλάδα – 19 / Σελίδες: 116 / Σχήμα: 17 επί 24 / Τιμή: 12 ευρώ / εξώφυλλο : πίνακας της Αντριάνας Μίνου / Το βιβλίο περιέχει και δύο σχέδια της συγγραφέως / ISBN: 978-618-5278-07-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου