Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Διαγωνισμός ποίησης με θέμα «Τo αλάτι στις παρυφές της Γλώσσας»

Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης Κοζάνης προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης 2018.
 
 Αναλυτικά:
Ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά απευθύνεται και στον Οικουμενικό Ελληνισμό, τίθεται υπό την αιγίδα: α) Κοβενταρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. β) Ελληνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Λονδίνου. γ) Γραφείου Ποιήσεως. Ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης, διέπεται από τους παρακάτω όρους.
 
ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Το θέμα του διαγωνισμού είναι : ¨ΤΟ ΑΛΑΤΙ¨ στις παρυφές της «Γλώσσας» * Ποιήματα εκτός θέματος θα απορρίπτονται από την διαγωνιστική διαδικασία.
 
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε δύο κατηγορίες: α. Μαθητές (Γυμνασίου – Λυκείου) β. Ενήλικες Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες ή γενικά οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα.
 
Έκταση των έργων : Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 στίχους. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα ποίημα, το οποίο δεν έχει λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό και πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο. Τα έργα υποβάλλονται σε έξι (6) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας. Το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, και το email του/της δημιουργού, να αναγράφονται σε μικρό κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο.
 
Επίσης απαραίτητο είναι να σταλεί και σε ηλεκτρονική μορφή το κείμενο του ποιήματος με CD.
 
Η κρίση των έργων θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι:
Προεδρεύων: Σκιαθάς Δ. Αντώνης: Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας – Μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Διευθύνων του Γραφείου Ποιήσεως.
Μέλη: Δημητριάδου Διώνη: Ποιήτρια – Κριτικός Λογοτεχνίας. Τασιόπουλος Βαγγέλης: Ποιητής – Γραμματέας Εταιρείας Λογοτεχνών Θες/νίκης Τσάϊτα – Τσιλιμένη Βάλια: Διδάκτορας Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Λέκτορας στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Ποιήτρια. Χλωπτσιούδης Δημήτρης: Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας.
 
Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς, σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα πρέπει εξωτερικά να αναγράφεται η κατηγορία της συμμετοχής (πχ. Κατηγορία: Ενήλικες ή Κατηγορία: Μαθητές)
 
Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 30η Μαΐου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Για κάθε κατηγορία διαγωνιζομένων θα δοθούν 3 Βραβεία. Εφόσον κριθεί απαραίτητο από την Κριτική Επιτροπή, θα δοθούν Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 30 Ιουλίου 2018.
 
Η Γιορτή απονομών των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 , στο χώρο της Νέας ¨Κοβενταρίου¨ Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας της Γιορτής απονομών των Βραβείων και Διακρίσεων, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση με καλεσμένους ζώντες Έλληνες Ποιητές και Ποιήτριες.
 
Επίσης θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια έκθεσης με έργα Ελλήνων Εικαστικών, επί του θέματος του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει μεγάλο Αρωγό και Χορηγό τον Εκδοτικό Οίκο Πικραμένος, ο οποίος αναλαμβάνει να εκδώσει ιδίοις εξόδοις, μια ποιητική συλλογή ενός εκ των τριών Ενηλίκων οι οποίοι θα λάβουν Βραβείο (όταν είναι έτοιμοι να το εκδώσουν).
 
Η Επιτροπή θα αποφασίσει, ποιος εκ των τριών που θα λάβουν Βραβείο, θα εκδοθεί η Ποιητική του Συλλογή. Τα έργα να αποστέλλονται με απλό ταχυδρομείο, και όχι συστημένα, στη διεύθυνση: Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης «Γεώργιος Παπαθανασίου» Τ.Θ. 10 – τ.κ. 50100 Κοζάνη – Ελλάδα.
 
Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα απεσταλμένα ποιήματα για όποια δίποτε χρήση κριθεί απαραίτητο, για την προβολή του. Διευκρινήσεις για τον Διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης arhiokesarias1@gmail.com Ευγενικά στηρίζουν τον Διαγωνισμό: -Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας. – Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός ¨Διέξοδος¨ Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. – Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας ¨Νικόλαος Κασομούλης¨

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου