Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πρώτος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ποίησης Σαλαμιούς


 Αναλυτικά:


"Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σαλαμιούς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων Σαλαμιούς προκηρύσσει τον πρώτο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα « Άνθρωπος και Φύση».Ο διαγωνισμός , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται, ώστε η Σαλαμιού ,να καταστεί το πρώτο χωριό ποίησης στην Κύπρο.

Σε σχέση με τους όρους συμμετοχής το Κοινοτικό Συμβούλιο Σαλαμιού αναφέρει πως στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νέοι ηλικίας 16 – 35 ετών που διαμένουν στην Κύπρο, καθένας μπορεί να υποβάλει μέχρι και δύο ποιήματα στα ελληνικά σε έμμετρο ή ελεύθερο στίχο ενώ η έκταση του κάθε ποιήματος δεν πρέπει να ξεπερνά τους 30 στίχους.

Επιπρόσθετα συνεχίζει η ανακοίνωση, τα ποιήματα πρέπει να είναι αδημοσίευτα και να μην έχουν διακριθεί σε άλλο διαγωνισμό, το θέμα των ποιημάτων πρέπει να εμπίπτει στην ευρύτερη θεματική του διαγωνισμού, τα ποιήματα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα και να υποβάλλονται σε τέσσερα αντίτυπα που πρέπει να υπογράφονται με ψευδώνυμο και στα τέσσερα αντίτυπα.

Τα δε πραγματικά στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο, ηλικία, διεύθυνση και τα λοιπά,των συμμετεχόντων πρέπει να αποστέλλονται σε μικρό κλειστό φάκελο έξω από το οποίο θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο τους.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη πως τα ποιήματα πρέπει να αποσταλούν με συστημένη επιστολή, το αργότερο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2018 στη διεύθυνση Κοινοτικό Συμβούλιο Σαλαμιούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 68, 8620 Σαλαμιού, Πάφος ( με την ένδειξη « Για τον Πρώτο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης».

Ακολούθως τα ποιήματα θα κριθούν από τριμελή επιτροπή τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στον χώρο της λογοτεχνίας. Τα ονόματα των κριτών θα ανακοινωθούν με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Θα δοθούν τρία Βραβεία ( χρηματικό έπαθλο) και δύο Έπαινοι. Τα τρία ποιήματα με την πιο ψηλή βαθμολογία θα δημοσιευτούν στο Λογοτεχνικό Περιοδικό « Άνευ».

Η απονομή των Βραβείων θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σαλαμιούς τον Φεβρουάριο 2018."

Σημειώνεται πως για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  mpavlo03@ucy.ac.cy

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου