Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

24oς economia Φοιτητικός Διαγωνισμός


 https://www.economia.gr/image/cache/data/logo-197x90.jpg

Αναλυτικά:

"Φέτος, για 24η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» διοργανώνουν τον 24ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, ένα διαγωνισμό, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό τόσο για εμάς όσο και για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όραμα μας είναι ο economia φοιτητικός διαγωνισμός να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της εποχής μας.

Στόχοι μας είναι α) να κινητοποιήσουμε τους νέους να συνδέσουν την ακαδημαϊκή τους γνώση με επίκαιρα θέματα, β) να ενισχύσουμε τη δικτύωση των νέων με κορυφαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της οικονομίας και γ) να δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι: «ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ»

- Προκλήσεις και απειλές για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας

- Πως συμβάλλει η ναυτιλία στην ελληνική εξωστρέφεια

- Τι βήματα θα πρέπει να γίνουν, ώστε να ενισχυθεί η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας

Ως ενδεικτικές, αλλά μη περιοριστικές, προτείνονται οι εξής προσεγγίσεις του θέματος: νομική, οικονομική & κοινωνικοπολιτική με προτίμηση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις. 

Η έκταση της εργασίας πρέπει να είναι έως 2,000 λέξεις και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η 31η Μαρτίου 2018.

Η βαθμολόγηση των εργασιών  θα γίνει από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία φέτος αποτελείται από τους:

-Κώστα Γραμμένο, Πρόεδρο του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών στο Cass Business School, City, University of London,  Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Θεσσαλονίκη

-Θανάση Μαρτίνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eastern Mediterranean Maritime Ltd.

-Γιώργο Ξηραδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της XRTC Business Consultants Ltd., Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, Πρόεδρο του Propeller Club Πειραιά

-Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Navigator Shipping Consultants Ltd.

Και τον Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη, Γενικό Διευθυντή του Ομίλου economia, ο οποίος θα έχει το ρόλο του Ειδικού Συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης.

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή συμπληρώνοντας τη Φόρμα Eγγραφής εδώ

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί δωρεάν mentoring στον Πολυχώρο EcoZone, Βλαχάβα 6-8 Μοναστηράκι, ενώ πλούσια δώρα αναμένουν τους νικητές στην τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου 2018."

Πηγή: https://www.economia.gr/gr/journal2/blog?journal_blog_category_id=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου