Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

http://ellineslogotexnes.gr/wp-content/uploads/2014/04/logo-enwsis.jpg 
Αναλυτικά:
 
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017
Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προκηρύσσει για το έτος 2017, τους παρακάτω Πανελλήνιους και Παγκύπριους Μουσικούς  Διαγωνισμούς για  Παιδιά και Εφήβους μαθητές Δημοτικών,  Γυμνασίων και Λυκείων:
ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ: Οι διαγωνιζόμενοι ατομικά ή ομαδικά επιλέγουν, μελοποιούν  και ερμηνεύουν  ένα ποίημα Έλληνα ποιητή δικής τους επιλογής (φωνή, μονοφωνικό ή πολυφωνικό όργανο). Θα δοθούν Α΄, Β΄,  Γ΄ Βραβείο και   Α΄, Β΄,  Γ΄  Έπαινος ανά κατηγορία[1].
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗΣ: Οι διαγωνιζόμενοι ατομικά ή ομαδικά  ενορχηστρώνουν γνωστό τραγούδι δικής τους επιλογής ή  δικό τους έργο με το οποίο συμμετέχουν στην κατηγορία Μελοποίησης Ποίησης. Θα δοθούν Α΄, Β΄,  Γ΄ Βραβείο και  Α΄, Β΄, Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία.
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ (SOUNDTRACK): Οι διαγωνιζόμενοι ατομικά ή ομαδικά συνθέτουν μουσική για ταινία.Θα δοθούν Α΄, Β΄, Γ΄  Βραβείο και   Α΄, Β΄, Γ΄  Έπαινος ανά κατηγορία.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με το ίδιο έργο σε περισσότερους του ενός διαγωνισμούς.  Για παράδειγμα με  ένα μελοποιημένο ποίημα που ερμηνεύεται και ενορχηστρώνεται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους διαγωνισμούς: Μελοποίησης Ποίησης, και Ενορχήστρωσης.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  1. Τα έργα να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα.
  2. Η ηχογράφηση να είναι καθαρή.
  3. Τα έργα να αποσταλούν σε μορφή mp3 με το όνομα της σύνθεσης στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση mousikoidiagonismoi@gmail.com ως εξής:  Στην περιοχή του θέματος να αναγράφεται η  κατηγορία του διαγωνισμού στην οποία συμμετέχουν (π.χ. Διαγωνισμός Ενορχήστρωσης Γυμνασίου).  Σε επισυναπτόμενο αρχείο word το οποίο θα έχει το ίδιο όνομα  με το mp3 να αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση,  τηλέφωνο, σχολείο  και υπεύθυνος  εκπαιδευτικός).
  4. Μαζί με τα έργα  αποστέλλεται υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον ασκούντα την επιμέλεια του μαθητή/της μαθήτριας, ότι δέχεται ο μαθητής/ η μαθήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό  και να δημοσιευτεί το έργο του/της σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, στην περίπτωση που θα διακριθεί,  εφόσον η χρήση του έργου θα γίνει για εκπαιδευτικούς σκοπούς  και ότι συμφωνεί με τους όρους της προκήρυξης.  Η υπεύθυνη δήλωση  συμπληρώνεται, υπογράφεται, σκανάρεται και αποστέλλεται στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μαζί με τα υποβληθέντα έργα (υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας).
  5. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φυσικά ή ηλεκτρονικά μουσικά όργανα
  6. Ημερομηνία υποβολής μέχρι 31 Δεκεμβρίου  2017.
  7. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν έγκαιρα  τηλεφωνικώς.
  8. Η κρίση της Κριτικής Επιτροπής είναι αμετάκλητη.    
  9. H  ημερομηνία, η ώρα και ο χώρος απονομής των τιμητικών διακρίσεων θα γνωστοποιηθούν  έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα μας ellineslogotexnes.gr.
  10. Η συμμετοχή των μαθητών στους διαγωνισμούς είναι προαιρετική και θα διεξαχθούν εκτός ωρολογίου προγράμματος.
  11. Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν έσοδα για την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών ή για άλλον, από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λ.π.).
  12. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποστολής των  έργων και την  απονομή των τιμητικών διακρίσεων θα αναρτηθούν εγκαίρως  στην ιστοσελίδα μας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στο τηλέφωνο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2103819571, καθημερινώς και στον μαέστρο κ. Νίκο Χριστοδουλή, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και  υπεύθυνο του Μουσικού Διαγωνισμού, στα τηλέφωνα 2130429351 και 6944327584.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Νικόλαος Χριστοδουλής, πρώην Μαέστρος Ε.Ρ.Τ.
Θαλής Τριανταφύλλου, Συνθέτης
Φρίξος Μόρτζος,  πιανίστας  (Λυρικής Σκηνή)
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Εκπαιδευτικός Μουσικής  Π.  Ε. – Συνθέτης
Νικόλαος Καζαμίας, Εκπαιδευτικός Μουσικής (Εκπαιδευτήρια «Δούκα»)
Κυριάκος Τσολάκης,  Εκπαιδευτικός Μουσικής  (Ωδείο Αθηνών)
Γεωργία Τσολάκη, Εκπαιδευτικός Μουσικής  (Συμφωνική  ορχήστρα  ΕΡΤ  – Ωδείο  Καλαμάτας,  Ωδείο Αθηνών)
Άννα Καπόνε – Πάπας,  Εκπαιδευτικός Μουσικής
Ειρήνη Τσολάκη,   Εκπαιδευτικός  Μουσικής
Συντονισμός – Γραμματειακή υποστήριξη: Πολυξένη  Γιάχου, εκπαιδευτικός Π. Ε.  – Αντιπρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

[1]( 1η κατηγορία: Δημοτικό, 2η κατηγορία: Γυμνάσιο,  3η  κατηγορία: Λύκειο)
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β. ΤΖΟΚΑΣ                                              ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου