Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ



ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

Αναλυτικά:



Η δημιουργική ομάδα των εκδόσεων Δυάς, έχοντας έντονο το συναίσθημα κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να σταθεί δίπλα στον Έλληνα και Κύπριο συγγραφέα, έχει προχωρήσει από την ίδρυση του εκδοτικού οίκου σε μία σειρά κινήσεων ώστε να δουν το έργο τους να κυκλοφορεί έως διοργάνωση και χρηματοδότηση διαγωνισμών συλλογικών βιβλίων ώστε νέοι δημιουργοί να δουν τα συγγραφικά τους έργα τυπωμένα σε χαρτί.

Με τα παραπάνω κατά νου, έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις ώστε να φέρουμε εις πέρας τους παρακάτω συγγραφικούς διαγωνισμούς. Αν αισθάνεστε ότι ήρθε η στιγμή να βρείτε τη θέση σας στον κόσμο των συγγραφέων, έχετε κάποιο κείμενο έτοιμο ή πιστεύετε ότι έχετε μία ιδέα που αξίζει να προβληθεί στο ελληνικό και κυπριακό κοινό, τότε ήρθε η ιδανική στιγμή να το κάνετε.

Λάτρεις των ιστοριών τρόμου, μυστηρίου και φαντασίας, ετοιμαστείτε… ήρθε η δική σας στιγμή. Η στιγμή να δείτε το όνειρο σας να γίνεται πραγματικότητα. Να δείτε την ιστορία σας τυπωμένη σε μια μεγάλη συλλογή διηγημάτων, μαζί με άλλους συγγραφείς του είδους.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό…

Το μόνο που ζητάμε από σας, είναι να γράψετε! Γράψτε όσες ιστορίες θέλετε. Δεν υπάρχει όριο ιστοριών. Αντίθετα, έτσι έχετε περισσότερες ελπίδες να κερδίσετε στον διαγωνισμό. Το μόνο που θέλουμε, είναι οι ιστορίες σας να ανήκουν στο είδος λογοτεχνίας του τρόμου, του φανταστικού, ή του μυστηρίου, κι αυτό γίνεται σαν μια μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να αναδείξουμε το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος στην Ελλάδα, και να αναδείξουμε νέους έλληνες συγγραφείς που σίγουρα έχουν ταλέντο, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να βρουν έναν εκδοτικό οίκο που να αναζητά συγγραφείς του είδους. Εμείς πιστεύουμε στους νέους έλληνες συγγραφείς, πιστεύουμε στους συγγραφείς του είδους και πιστεύουμε πως η λογοτεχνία του φανταστικού, του τρόμου και του μυστηρίου, αξίζει να αναδειχθεί!

Όροι διαγωνισμού…

Η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού, ορίζετε η 30η Σεπτεμβρίου αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάρει παράταση σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης συμμετοχών.

Δεν υπάρχει όριο κειμένων. Μπορείτε να στείλετε όσα διηγήματα θέλετε.

Τα διηγήματα, πρέπει αυστηρά να κυμαίνονται μεταξύ των 1000 λέξεων και των 2500.

Θα πρέπει να ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες τρόμου, μυστηρίου ή φαντασίας.

Τα διηγήματα θα πρέπει να φέρουν στην αρχή του κειμένου τον τίτλο της ιστορίας.

Μαζί με το κείμενο, σε διαφορετικό αρχείο – για την σωστή απόφαση των κριτών και για να παραμένουν ανώνυμα τα κείμενα κατά την διάρκεια της αξιολόγησης – θα πρέπει να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό, με ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας (mail , τηλέφωνο).

Τα κείμενα και τα βιογραφικά θα αποστέλλονται στο loutoner@hotmail.com

Τα κείμενα θα πρέπει να μην έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν, εκδοθεί, ή τυπωθεί.

Εφόσον επιλεχθεί το κείμενο σας και μπει στην μεγάλη συλλογή διηγημάτων, τα δικαιώματα θα ανήκουν στον εκδοτικό οίκο, για την οποιαδήποτε αξιοποίηση της συλλογής κρίνει αυτός ( πώληση, διανομή).

Οι διαγωνιζόμενοι φέρουν ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματος τους.

Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Δυάς.

Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Δυάς και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ειδικούς χώρους στην Αθήνα. Ο ακριβής τόπος και χρόνος όπου θα πραγματοποιηθούν οι βιβλιοπαρουσιάσεις, καθώς και η απονομή των βραβείων, θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων Δυάς. Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στο συλλογικό έργο διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα επιλεγεί παραχωρούν όμως το εμπορικό δικαίωμα στις Εκδόσεις Δυάς για όσο διάστημα κρίνει ο εκδότης αρκετό. Για το χρονικό διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή του κειμένου από τον συγγραφέα δίχως την άδεια των Εκδόσεων Δυάς και του Εκδότη της.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι νικητές του διαγωνισμού που συμπεριληφθούν στην συλλογή διηγημάτων θα έχουν οικονομικές απολαβές κατόπιν διαπραγμάτευσης με την Δυάς Εκδοτική όπως επίσης θα λάβει και ένα αντίτυπο της έκδοσης. Όσοι από τους νικητές προχωρήσουν σε έκδοση ενός ολοκληρωμένου έργου τους με τις Εκδόσεις Δυάς (μετά το πέρας του διαγωνισμού και της κυκλοφορίας της συλλογικής έκδοσης των διηγημάτων) θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνητικό έκδοσης κάποιου ολοκληρωμένου έργου τους με όλες τις μόνιμες συγγραφικές απολαβές που δικαιούνται και με όρους που θα συμφωνηθούν με τον εκδότη.

Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

Βραβεία διαγωνισμού.

Τα συλλογικά έργα που θα ανακηρυχτούν ως νικητήρια από την κριτική επιτροπή, θα είναι είκοσι. Αυτά τα είκοσι διηγήματα θα μπουν σε μια μεγάλη συλλογή διηγημάτων που θα τυπωθεί και κυκλοφορήσει μετά το τέλος του διαγωνισμού. Η συλλογή θα φέρνει τον τίτλο Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις μας.

Θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρουσίαση, όπου και οι είκοσι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συστηθούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Όλοι οι διακριθέντες θα έχουν ένα πιο ευνοημένο συμβόλαιο με τις εκδόσεις Δυάς σε περίπτωση που θέλουν να εκδώσουν μαζί μας ένα ολοκληρωμένο βιβλίο τους.

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν και τιμητικό έπαινο για την ιστορία τους.

Τα διηγήματα θα μπουν στην συλλογή, με την σειρά των διακριθέντων. Πρώτο θα μπει το διήγημα του συγγραφέα μας και συγγραφέα του είδους και κριτή, Χάρη Λιαντζίρη, μετά θα ακολουθούν, το διήγημα του πρώτου νικητή και των υπολοίπων.

Κριτική επιτροπή…

Η κριτική επιτροπή θα στελεχώνεται από τον βραβευμένο συγγραφέα μυστηρίου και τρόμου, Χάρη Λιαντζίρη. Συγγραφέα του βιβλίου Οι Γρίφοι του Θανάτου. Και από τον συγγραφέα και εκδότη, Γιώργο Μωύσογλου.

Ενδέχεται να υπάρξουν και αλλαγές στην κριτική επιτροπή, για αυτό και διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε τους κριτές μας σε περίπτωση που συμβεί κάτι, ή και να μπει ακόμη κι άλλος κριτής σε περίπτωση που θα έχουμε πολλές συμμετοχές.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν με mail από τις εκδόσεις μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους για περισσότερες λεπτομέρειες.
Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε όλους, καλή επιτυχία!

Με σεβασμό,
Πρότυπες Εκδόσεις Δυάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου