Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Διαγωνισμός διηγήματος: Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο

800px-20090415_hrakleio_krhth_limani_koules_2
 Αναλυτικά:

Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο, είναι το όνομα του τρίτου τοπικού διαγωνισμού μας που ξεκινάει στις 20 Ιουνίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2017
 
Θέλουμε διηγήματα με θέμα την πόλη του Ηρακλείου από ανθρώπους που ζουν στην πόλη ή κατάγονται από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, επιλέγοντας τα καλύτερα διηγήματα θα δημιουργήσουμε μια συλλογή που θα είναι αφιερωμένη αλλά θα αναφέρεται στο Ηράκλειο. Μια συλλογή διηγημάτων με την οποία ελπίζουμε –όπως έγινε ήδη με τη συλλογή για την Θεσσαλονίκη- να αναδείξουμε και νέες λογοτεχνικές φωνές –όπως γίνεται πάντα με τους διαγωνισμούς μας- που θα προέρχονται από την πόλη ή θα έχουν ζήσει εδώ αρκετά για να προσθέσουν τη λογοτεχνική τους ματιά και γραφή αφηγούμενοι τη δική τους ιστορία για το σύγχρονο Ηράκλειο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Από τα διηγήματα που θα έρθουν, θα δημιουργήσουμε μια συλλογή με 15 – 20 διηγήματα. Κάθε συγγραφέας δικαιούται ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Τα διηγήματα για τη συλλογή θα επιλέξει ο συγγραφέας Αντώνης Τσιρικούδης* και ο επιμελητής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες. Η έκδοση του βιβλίου που ελπίζουμε ότι θα είναι μια μικρή γιορτή με ταυτόχρονη παρουσίαση των εκδόσεων για πρώτη φορά στην Κρήτη, θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2018 σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με την ηλικία, την εθνικότητα ή ο,τιδήποτε άλλο. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να  μην ξεπερνούν τις 2500 λέξεις. Στέλνετε τα διηγήματά σας –δεκτές μόνο συμμετοχές με e-mail και σε μορφή word σε μια από τις διευθύνσεις:


* Η σειρά «παράξενες μέρες στις πόλεις» που φιλοδοξεί να απλωθεί με συλλογές από πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού έχει πάντα ως κριτή (και) συγγραφέα των εκδόσεών μας που ζει στην συγκεκριμένη πόλη.

Το πρώτο βιβλίο του Αντώνη Τσιρικούδη που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο, είναι η συλλογή διηγημάτων «Εκεί που δεν το περιμένεις» που κυκλοφόρησε το 2016 από τις παράξενες μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου