Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σε κυκλοφορία το δεύτερο μέρος της σειράς 'Σερίνθια' της συγγραφέως Κωνσταντίνας Καντζιού!

Αναλυτικά:


Σύνοψη βιβλίου:
 
Στο δεύτερο μέρος της σειράς Σερίνθια το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται ακόμα περισσότερο όταν ο Έρνταν εξηγεί στη Σερίνθια ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός της επίσκεψής της στη Σελήνια. Χαρίζοντας της τον πρώτο λίθο, της δίνει μια παρακαταθήκη, αλλά παράλληλα της αναθέτει και μια αποστολή. Ένα ταξίδι στην μαγευτική Σελήνια ξεκινά, όπου μέσα από σαρκοβόρα λιβάδια, εγκαταλειμμένες πόλεις, χιονισμένες βουνοκορφές, θα βρεθεί το μέσο για τη σωτηρία της. Πριν την πανσέληνο, πριν έρθουν εκείνοι, πριν υποχωρήσει η προστασία από τις αρχέγονες δυνάμεις του σκότους, πριν τη μεγάλη μάχη, πριν περπατηθεί το μονοπάτι της σωτηρίας, πρέπει να βρεθούν οι χαμένοι λίθοι.

Βιογραφικό συγγραφέα:
 
Η Κωνσταντίνα Καντζιού γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1996 στο Αμαρούσιον Αττικής.

Σήμερα(2017) είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την συγγραφή από την ηλικία των 14 πιο συστηματικά, αν και από πολύ νωρίς είχε δείξει κλίσεις προς αυτό.

Μεταξύ των ετών 2012-2014 ενεργοποιήθηκε και διακρίθηκε σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2012 έλαβε έπαινο για το διήγημα της" Τσιμεντένια Ζούγκλα" από την εταιρία γραμμάτων και τεχνών Πειραιά. Το 2013 παρέλαβε έναν ακόμα έπαινο από την Ευαγγελική σχολή Αθηνών για το διήγημα της με τίτλο " Ένα όνειρο ιστορίας". 

Την ίδια χρονιά υπήρξε μια από τις νικήτριες σε πανελλήνιο διαγωνισμό που οργάνωσε ο κρητικός εκδοτικός οίκος Πανέκτυπον. Ως έπαθλο έλαβε την δωρεάν έκδοση ενός βιβλίου που ονομάστηκε Σκέψεις και Ψίθυροι και εμπεριείχε το νικητήριο διήγημα "Το ταξίδι της χρυσαφένιας πεταλούδας". Το 2015 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Anima το πρώτο μέρος του δίτομου μυθιστορήματος φαντασίας "Σερίνθια: Το μονοπάτι της σωτηρίας".
Στα πλαίσια της συγγραφικής της δραστηριότητας έχει κάνει ομιλίες στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση Αθηνών(φεστιβάλ ΦantastiCon) και στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης(φεστιβάλ Fantasmagoria) γύρω από τη γυναικεία παρουσία στον χώρο του φανταστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου