Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ"


Φωτογραφία του χρήστη EARTH Poetry, Literary & Τheatrical performances Festival.

Αναλυτικά:


Ο Mη Κυβερνητικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ``Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ`` σε συνεργασία με τον Mη Κυβερνητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ``ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ``, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του ``EARTH Poetry, Literary & Theatrical performances Festival`` για το έτος 2017, προκηρύσσουν Διεθνή Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος για το ``Περιβάλλον – Μητέρα Φύση``!

● Σκοπός του Διαγωνισμού
Ο Διεθνής αυτός Ποιητικός Διαγωνισμός εντάσσεται στην ευρύτερη καμπάνια των δύο ανωτέρω Πολιτιστικών Φορέων για το ``Περιβάλλον – Μητέρα Φύση``, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής και παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με το επίμαχο αυτό, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, ζήτημα.

● Διάρκεια του Διαγωνισμού -
- Aρχική ημερομηνία υποβολής των έργων: Δευτέρα 10 Απριλίου 2017
-- Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 26 Μαίου 2017
 
Η υποβολή της συμμετοχής σας στον διαγωνισμό γίνεται ταχυδρομικά, σε τρία (3) αντίγραφα,
δακτυλογραφημένα στη γραμματοσειρά Times New Roman 14, με το ψευδώνυμο κάτω δεξιά. Μέσα στον μεγάλο φάκελο θα υπάρχει ένας μικρός φάκελος κλειστός με το Όνομα, τη Διεύθυνση, το Τηλέφωνο, την Ημερομηνία Γέννησή σας και το Εmail σας.
 
Θα αποστέλλονται με Απλό ταχυδρομικό φάκελο στη διεύθυνση : ``EARTH Poetry, Literary & Theatrical performances Festival``, Mητροπόλεως 97, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα για τον Διεθνή διαγωνισμό ``Περιβάλλον – Μητέρα Φύση``.

Όροι συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον Διεθνή αυτόν Διαγωνισμό έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και επιπέδου σπουδών.

1) Ο Διαγωνισμός αφορά σε δύο κατηγορίες συμμετεχόντων, με βάση την ηλικία τους.
Α΄ Κατηγορία: από 16 έως και 30 ετών
Β΄ Κατηγορία: 31 και άνω
(Προσοχή: Aρχική ημερομηνία υποβολής των έργων: Δευτέρα 27 Απριλίου 2017 και με Καταληκτική ημερομηνία που ορίζεται η Παρασκευή 26 Μαίου 2017)
 
2) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράφουν ο καθένας στη Ελληνική ή Ιταλική ή Αγγλική ή Γερμανική ή Ισπανική ή Ρώσικη γλώσσα, ενορθόγραφα και σχετικά με το θέμα.
(Είναι δε προαιρετικό αλλά ευπρόσδεκτο η μετάφραση του ποιήματος στην ελληνική γλώσσα, για όσους γράφουν σε άλλη γλώσσα) Ο τίτλος του κάθε ποιήματος πρέπει υποχρεωτικά να φέρει τον τίτλο ``Περιβάλλον – Μητέρα Φύση``
 
3) Δεν θα πρέπει το ποίημα να ξεπερνά τους 30 στίχους.
 
4) Επιπρόσθετα, θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα (είτε αυτό
αφορά σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονικό μέσο) και να μην
εκκρεμεί η συμμετοχή τους σε άλλους ποιητικούς διαγωνισμούς
με το ίδιο ποίημα.
 
5) Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα (1)
και μόνο ποίημα. Σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή του
θα ακυρώνεται.
 
6) Κάθε διαγωνιζόμενος, εκτός από την αποστολή του γραπτού και δακτυλογραφημένου ποιήματός του, μπορεί --εφόσον το επιθυμεί-- να συμμετάσχει και ν`αποστείλει συνοδευτικά στον ταχυδρομικό φάκελο:
α) σκίτσο – εικαστικό έργο του, οποιασδήποτε τεχνοτροπίας σε χαρτί ή άλλο υλικό και διάσταση Α4 ή β) video clip διάρκειας από 60`` μέχρι 2` , αποθηκευμένο σε CD ή στικάκι
ή γ) φωτογραφία εκτυπωμένη ασπρόμαυρη ή έγχρωμη, με ή χωρίς επεξεργασία σε διάσταση 20 cm Χ 25cm
 
Το θέμα πρέπει να είναι σχετικό με το γραπτό ποίημά του και φέρει πάντα τον τίτλο ``Περιβάλλον – Μητέρα Φύση`` 

7) Όλα τα ποιήματα και όλα τα συνοδευτικά τους έργα (σκίτσο-εικαστικό έργο, video clip, φωτογραφία), θα εκτεθούν - προβληθούν – αναρτηθούν στη GALLERY ΕΛ. (θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της έκθεσης μετά την λήξη του διαγωνισμού) και παράλληλα στην επίσημη σελίδα του
``EARTH Poetry, Literary & Theatrical performances Festival`` στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( social media): www.facebook.com / EARTH Poetry, Literary & Theatrical performances Festival.
 
8) Οι νικητές της κάθε κατηγορίας, θα είναι πέντε (5) και θα τιμηθούν με ειδική τιμητική πλακέτα και μετάλλιο, σε ειδική εκδήλωση, που θα ανακοινωθεί μετά το λήξη του διαγωνισμού.

9) Η κριτική επιτροπή θα οριστεί αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού και τα ονόματα των μελών της θα παραμείνουν μυστικά μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την αντικειμενική αξιολόγηση των έργων, τα ονόματα των διαγωνιζόμενων δεν θα αποκαλύπτονται στην κριτική επιτροπήαπό του υπεύθυνους της διοργάνωσης.
 
10) Οι διακριθέντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους και μπορούν να τα αναδημοσιεύουν χωρίς κανέναν περιορισμό μετά την πάροδο του διαγωνισμού. Παραχωρούν όμως μόνιμα στους Φορείς -Διοργανωτές, τα πλήρη δικαιώματα χρήσης και αξιοποίησης των έργων τους στο πλαίσιο της καμπάνιας για το ``Περιβάλλον – Μητέρα Φύση``, με αφορμή τον κάθε ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)
 
11) Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η κριτική επιτροπή και οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη και έχουν δικαίωμα αποκλεισμού της συμμετοχής. Όλα τα αποσταλμένα έγγραφα και αρχεία, παραμένουν μόνιμα στο αρχείο των Φορέων –Διοργανωτών.
 
Η συμμετοχή συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, που έχουν ανακοινωθεί-δημοσιοποιηθεί στην επίσημη σελίδα του ``EARTH Poetry, Literary & Theatrical performances Festival`` στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media): www.facebook.com / EARTH Poetry, Literary & Theatrical performances Festival, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Tηλέφωνα επικοιωνίας:
--- Τ / F:(0030)-23140.05358 (ώρες 12.00-18.00 καθημερινές εκτός Σ/Κ)ομιλούσες γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γερμανικά
--- (0030)- 6906.872960, ομιλούσες γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά
xtranous@yahoo.gr
---Για τους Έλληνες συμμετέχοντες:
Aλέξια Κατσαβού 6908.560528
www.facebook.com / EARTH Poetry, Literary & Theatrical performances Festival / Διεθνής διαγωνισμός Ποίησης με τίτλο:``Περιβάλλον -Μητέρα Φύση``

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου