Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη συγγραφή μελέτης για την Ιστορία της Πρέβεζας



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVavIPz_-EbdnmIpERyi0r1u3XTZSTfxKLqOOgMBZeNXx1zbPFQtpk8oBT7EdWuQxa-XXuYMsOrBQ1Ad-hGFwA2hyphenhyphen1kK8XhpLBifa_HBW1Z3AZrw5FOpcGzofKMsfo_-wZlo0abGXS45PH/s1600/02.jpg

Αναλυτικά:
"Το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Πρέβεζας προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη συγγραφή ιστορικής μελέτης που θα αναφέρεται αποκλειστικά στην Ιστορία της Πρέβεζας από την εποχή της ίδρυσής της μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Ο διαγωνισμός διενεργείται με σκοπό την επιλογή της καλύτερης μελέτης, στον ή τη συγγραφέα της οποίας θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο ποσού χιλίων ευρώ (1.000 €). Επιπλέον, οι μελέτες που θα κριθούν άξιες δημοσίευσης, θα εκδοθούν σε ειδικό τόμο με τη φροντίδα του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις.

Η επιλογή της καλύτερης μελέτης θα γίνει από Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους:
1. Αναστασόπουλο Νικόλαο, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
2. Δημητρόπουλο Δημήτρη, διευθυντή ερευνών του Ε.Ι.Ε.
3. Μιχαηλάρη Παναγιώτη, ομότιμο διευθυντή ερευνών του Ε.Ι.Ε.
4. Παγκράτη Γεράσιμο, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
5. Παπακώστα Χριστίνα, ιστορικό, ερευνήτρια.

Όροι του διαγωνισμού
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν πτυχιούχοι και φοιτητές ελληνικών ή ξένων Πανεπιστημίων, ηλικίας μέχρι 40 ετών (γεννημένοι μετά την 1.1.1977).Οι επιστημονικές μελέτες που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και βασισμένες σε αρχειακό υλικό (δημοσιευμένο ή ανέκδοτο) ή άλλες πηγές, να είναι αυτοτελείς, αδημοσίευτες και γραμμένες στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα. 

Η πρωτοτυπία μπορεί να αφορά είτε το θέμα της μελέτης είτε ακόμα και την πραγμάτευσή του, υπό την έννοια της κατάθεσης νέων στοιχείων ή μιας νέας οπτικής επί ενός συγκεκριμένου ζητήματος της ιστορίας της Πρέβεζας. Οι μελετητές οφείλουν να γνωρίζουν και να ακολουθούν τους καθιερωμένους επιστημονικούς κανόνες ως προς τη χρήση των πηγών και της βιβλιογραφίας. Ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα της βιβλιογραφίας, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην τήρηση της επιστημονικής δεοντολογίας, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λογοκλοπής. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν ενδεικτικά κριτήρια τυπικής και ουσιαστικής αξιολόγησης των μελετών.

Η έκταση των μελετών οφείλει να κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 10.000 λέξεων και το κείμενο τους να διαμορφωθεί σε σελίδες μεγέθους Α4, με συνήθη περιθώρια, διάστιχο 1.5 και στοιχεία της γραμματοσειράς Times New Roman μεγέθους 12 στιγμών.

Οι μελέτες πρέπει να υποβληθούν σε δύο (2) τυπωμένα αντίτυπα και σε ηλεκτρονική μορφή σε ψηφιακό δίσκο (CD) έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 και να αποσταλούν ταχυδρομικώς στα
Γ.Α.Κ.–Αρχεία Ν. Πρέβεζας, Καραμάνη 1, 481 00 Πρέβεζα, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό Πρεβεζάνικης Ιστορίας». 

Οι συμμετέχοντες πρέπει ταυτόχρονα να επισυνάψουν σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνα, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση).

Με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι μελετητές αποδέχονται απολύτως και χωρίς επιφυλάξεις τους όρους του διαγωνισμού, καθώς και το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη διαδικασία επιλογής της καλύτερης μελέτης από την Επιστημονική Επιτροπή. Παραχωρούν, ταυτόχρονα, το δικαίωμα έκδοσης της συγκεκριμένης εργασίας τους στο Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις, χωρίς την απαίτηση πνευματικών δικαιωμάτων για αυτή.

Εάν κάποια μελέτη δεν πληροί τους τυπικούς όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής της προκήρυξης του διαγωνισμού (ηλικία και ιδιότητα συμμετέχοντος, θέμα της μελέτης κλπ) θα αποκλείεται από την περαιτέρω αξιολόγηση της Επιστημονικής Επιτροπής. Στην περίπτωση που η Επιστημονική Επιτροπή κρίνει ότι όλες οι υποβληθείσες μελέτες δεν ικανοποιούν τις βασικές απαιτήσεις της προκήρυξης, έχει την ευχέρεια να μη λάβει απόφαση απονομής του βραβείου.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε όλους τους συμμετέχοντες και στον τοπικό έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Το χρηματικό έπαθλο θα κατατεθεί σε λογαριασμό τραπέζης του νικητή ή της νικήτριας του διαγωνισμού. Για υπόδειξη αρχειακών πηγών σχετικών με την ιστορία της Πρέβεζας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γ.Α.Κ.–Αρχεία Ν. Πρέβεζας αποκλειστικά και μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (υπόψη κ. Σπύρου Σκλαβενίτη) στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@gak.pre.sch.gr "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου