Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Λογοτεχνικός διαγωνισμός-Φεστιβάλ «Fantasmagoria 2017 – 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη»


Αναλυτικά:


Μετά από μία σειρά διαγωνισμών διηγήματος σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και τον άκρως επιτυχημένο διαγωνισμό «Ζόμπι στην Ελλάδα», η δημιουργική ομάδα του iWrite δέχθηκε την πρόταση της συντονιστικής ομάδας του «Fantasmagoria 2017 – 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη» και από κοινού προκηρύσσουν νέο διαγωνισμό διηγήματος!
Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας (έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με κεντρική ιδέα το «αδιέξοδο»… μία λέξη αμείλικτα σκληρή που φανερώνει ότι η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει έχει ξεφύγει από τα χέρια μας, ότι η τελική της έκβαση θα είναι οδυνηρή· ή μήπως όχι;
Η ιστορία μπορεί να εξελίσσεται σε οποιαδήποτε περιοχή (πραγματική ή φανταστική) και χρονική περίοδο (παρελθόν, παρόν ή μέλλον), καθώς και να αποτελεί ιστορία τρόμου, εποχής, μυστηρίου, αισθηματική, ερωτική ή αισθηματική, κοινωνική κ.λπ. Μοναδικός περιορισμός είναι τα διηγήματα να περιέχουν κάποιο φανταστικό στοιχείο που να τα κατατάσουν στο είδος της λογοτεχνίας του φανταστικού.
Για τις Εκδόσεις iWrite, απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου συγγραφικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς επίσης και να δώσει την ευκαιρία σε νέους και παλιούς συγγραφείς να δουν το έργο τους εκτυπωμένο στα πλαίσια μία άρτιας και προσεγμένης έκδοσης βιβλίου.
Τα βραβευμένα διηγήματα του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Φαντασίας «Fantasmagoria», τον Απρίλιο του 2017.
Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό!
Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2017.
Αποστολή διηγημάτων
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση fantasmagoriafest@gmail.com. Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Φαντασία 2017”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Βραβεία Διαγωνισμού
1ο βραβείο: Έκδοση βιβλίου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite. 2ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 400 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο. 3ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 300 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο. 4ο με 6ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 200 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο.
Όσα διηγήματα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις iWrite. Το βιβλίο και τα ονόματα των διακριθέντων θα παρουσιαστούν επίσημα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, σε ειδική βιβλιοπαρουσίαση.
Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα έχουν τη δυνατότητα face-to-face συνάντησης με εξειδικευμένο σύμβουλο έκδοσης του Οίκου μας, ώστε να ενημερωθούν για όλες τις δυνατότητες κυκλοφορίας του έργου τους.


Όροι συμμετοχής
• Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
• Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να έχουν έκταση μεταξύ 1.500 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).
• Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο με ένα διήγημα.
• Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
• Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και των εκδόσεων iWrite.
• Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις iWrite.
• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
• Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου, ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου. Απεναντίας, το 10% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα/ συλλόγους της Ελλάδας.
• Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

• Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη συντονιστική ομάδα του διαγωνισμού ή στις Εκδόσεις iWrite.

Με εκτίμηση στη συγγραφική σας προσπάθεια,
Συντονιστική ομάδα φεστιβάλ & δημιουργική ομάδα iWrite.gr
Website: www.iWrite.gr Email: info@iWrite.gr Τηλέφωνο: 2311 27 28 03 (Θεσσαλονίκη) και 21 10 12 6900 (Αθήνα) Διεύθυνση: Μπαλταδώρου 11 & Βενιζέλου 63, Κέντρο (Θεσσαλονίκη) και Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια (Αθήνα)
Για τη συντονιστική ομάδα του φεστιβάλ: 
Δάμτσιος Γιώργος, Δημητριάδης Μάριος, Παπανίκου Ευαγγελία & Τσιρέλη Ευλαμπία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου