Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Αποτελέσματα Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα

                                    http://ellineslogotexnes.gr/wp-content/themes/enelover1/images/object1596538381.png
Αναλυτικά:
 
ΕΝΩΣΗ   ΕΛΛΗΝΩΝ   ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 10678 Αθήνα
Τηλ-Fax: 210 3819571

 ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Της Κριτικής Επιτροπής Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος
και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα
της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2016

Η
Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Β. Τζόκα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τ. Σχ. Σύμβουλο και Συγγραφέα κ. Χρήστο Γκόντζο, τακτικό μέλος της Ένωσης, συγχαίρει όλους όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αυτό. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αφού μελέτησαν και αξιολόγησαν αντικειμενικά και ο καθένας χωριστά τα υποβληθέντα προς κρίση έργα Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού-Μαρτυρίας. Με πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης κ. Λευτέρη Β. Τζόκα συνήλθαν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12ηστη Στέγη της Ένωσης (Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 2ος όροφος), για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και αποφάσισαν τα ακόλουθα:
 ΣΥΜΦΩΝΑ με την προκήρυξη και τις δεσμεύσεις της, αναδείχτηκαν ομόφωνα και παμψηφεί περισσότερα βραβεία γιατί ισοβάθμισαν και τα μοιράζονται οι δημιουργοί. Όλα τα κείμενα των συμμετεχόντων θα μπορούσαν να τύχουν διάκρισης, αλλά αυτό είναι αδύνατο, γι’ αυτό η Κριτική Επιτροπή με σύμφωνη γνώμη θέσπισε τα Ειδικά Βραβεία που θα δοθούν σε ξεχωριστές περιπτώσεις συμμετασχόντων. Ήταν οι δεσμεύσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού που δεν επέτρεψαν να δοθούν περισσότερες διακρίσεις.
 1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Μαλαματένια περιστέρια», με το ψευδώνυμο «ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ» που ανήκει στην κα Μαρία Μπαριτάκη-Τσίκουλου.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Πρώτη βροχή» με το ψευδώνυμο «ΑΡΤΕΜΙΣ» που ανήκει στην κα Μάρθα Δήμου και ισοβαθμούν, το ποίημα «Θέλω» με το ψευδώνυμο «Πέτρος Λαμπαδάριος» που ανήκει στον κ. Παναγιώτη Χαραλαμπόπουλο και το ποίημα «Σήμα κινδύνου» με το ψευδώνυμο «Σειρήνα» που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη.
 Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «αόρατες γέφυρες», με το ψευδώνυμο «Κωνσταντία Ζέφυρου» που ανήκει στην κα Κωνσταντία Φαγαδάκη και ισοβαθμούν, το ποίημα «Έρεισμα», με το ψευδώνυμο «ΝΑΣΟΣ» που ανήκει στον κ. Αθανάσιο Αγγέλου και το ποίημα «Προσδοκία» με το ψευδώνυμο «Αρεθουσίας» που ανήκει στην κα Αγγελική Σταματούκου.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Σε βρήκα» με το ψευδώνυμο «Αητός» που ανήκει στον Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ και ισοβαθμούν, το ποίημα «Νέμεσις» με το ψευδώνυμο «Περσεφόνη» που ανήκει στην κα Μαριάνα Λυμπέρη και το ποίημα «Προσφυγιά» με το ψευδώνυμο «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ…», που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Ω ανθρωπίσκε γίνε ανθρώπιον» με το ψευδώνυμο «Αθάνατη Μέδουσα» που ανήκει στην κα Ελένη Καμπά και ισοβαθμούν, το ποίημα «Συμπόσιο Πνεύματος» με το ψευδώνυμο «Νικηφόρος» που ανήκει στον κ. Δημήτρη Κολιδάκη και το ποίημα «Τα σήμαντρα θε να γενούν καμπάνες» με το ψευδώνυμο «ΑΓΕΡΟΧΡΩΜΟΣ» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Παναγάκο.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Μαρμάρινα αγάλματα» με το ψευδώνυμο «ΙΣΜΗΝΗ» που ανήκει στην κα Χρυσή Κωνσταντίνου και ισοβαθμούν, το ποίημα «Τα κονάκια» με το ψευδώνυμο «ΚΡΙΑΚΟΥΡΑΣ» που ανήκει στον κ. Χρήστο Καραγκούνη και το ποίημα «Πώς αντέχεις» με το ψευδώνυμο «Αλέξανδρος Διομήδης» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Γεωργάκη.
 2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Ένα περιστατικό αλληλεγγύης» με το ψευδώνυμο «Λωξάνδρα», που ανήκει στην κα Ζωή Παπαδημητρίου-Τζιράκη και ισοβαθμεί, με το διήγημα «Ποντίκια» με ψευδώνυμο «Αθάνατη Μέδουσα» που ανήκει στην κα Ελένη Καμπά.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ   στο διήγημα «Αιδώς Γομοραΐτες αρσενοκοίτες διεφθαρμένοι» με το ψευδώνυμο «Παράσχος» που ανήκει στον κ. Κωνσταντίνο Πάτσαλο και ισοβαθμούν, το διήγημα «Η Γη των ονείρων» με το ψευδώνυμο «Ταξιδιώτης», που ανήκει στον κ. Γεώργιο Κ. Καραγιαννάκο και το διήγημα «Φ» με το ψευδώνυμο «Ισίδωρος» που ανήκει στον κ. Δημήτρη Κολιδάκη.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ   στο διήγημα «Χορεύοντας οι νεράιδες» με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας Δαγκλής» που ανήκει στον κ. Σωτήρη Λ. Δημητρίου και ισοβαθμούν, το διήγημα «ΑΠΕΙΛΗ» με το ψευδώνυμο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό και το διήγημα «Φάρμακο για τη Μέλπω» με το ψευδώνυμο «Πελέ» που ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Νίκα.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο διήγημα «Το 4ο ΠΤΥΧΙΟ» με το ψευδώνυμο «ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ» που ανήκει στον κ. Χρήστο Γκούμα και ισοβαθμούν, το διήγημα «Η συνάντηση» με το ψευδώνυμο «Μικροσπηλιώτης», που ανήκει στον κ. Λευτέρη Α. Τσιρώνη, το διήγημα «Μελίνα και Αχιλλέας» με το ψευδώνυμο «Λία», που ανήκει στην κα Αποστολία Βουλτσίδου και το διήγημα «Ένα ψέμμα που δεν ειπώθηκε ποτέ» με το ψευδώνυμο «Ναταλία» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο διήγημα «Στου ήλιου τη χάση», με το ψευδώνυμο «Γεώργιος Λαμπρινός» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Ηλ. Γκούμα και ισοβαθμούν, το διήγημα «Της φτώχιας η χαρά» με το ψευδώνυμο «Δεσποσύνη» που ανήκει στην κα Δέσποινα Τζαννή και το διήγημα «Ο Μακεδόνας» με το ψευδώνυμο «Ιωάννα Παλαιολόγου» που ανήκει στην κα Τασούλα Μάρκου.
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο διήγημα «Η ξενιτιά» με το ψευδώνυμο «Ήλιος» και ανήκει στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου-Καμπά και ισοβαθμούν, το διήγημα «ΑΣΠΑΣΙΑ» με το ψευδώνυμο «Βάϊα Μπετχαβά» που ανήκει στην κα Αθανασία Λαζαρίδου και το διήγημα «Όταν το βλέμμα μιλά» με το ψευδώνυμο «Μίκα» που ανήκει στην κα Μαρία Σουρή-Κοσιώρη.
                            3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο πόνημα «Αναμνήσεις από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Παραλίμνι της Κύπρου το 1955 (περίοδος Αγγλικής Κατοχής» με το ψευδώνυμο «ΕΥΑΓΟΡΑΣ», που ανήκει στον κ. Κωνσταντίνο Πάτσαλο και ισοβαθμεί με το πόνημα «Ο παπαστάθης» με το ψευδώνυμο «Ο κανείς» που ανήκει στον κ. Γεώργιο Καραγιαννάκο.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ   στο πόνημα «Ο κλεφταρματολικός Αθλητισμός» με το ψευδώνυμο «Εύριπος» που ανήκει στον κ. Ιωάννη Καρβελά και ισοβαθμεί με το πόνημα «Γυρεύοντας τον παππού και τη γιαγιά» με το ψευδώνυμο «Βασίλειος Ηλιάδης», που ανήκει στον πατέρα Ηλία Μάκο.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ   στο πόνημα «ΑΓΩΝΑΣ» με το ψευδώνυμο «ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» που ανήκει στον κ. Λευτέρη Χ. Αρμελινό.
Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο πόνημα «Το ιστορικό του Ελληνικού Πυροβολικού (Περίοδος 1821-1914)» με το ψευδώνυμο «ΕΛΛΗΝΙΔΑ» που ανήκει στην κα Δέσποινα Τζαννή.
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο πόνημα «Τα παιχνίδια της Κατοχής», με το ψευδώνυμο «Ο παππούς» που ανήκει στον κ. Αντώνιο Μικέλη. 
Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ   στο πόνημα «Στην έρημο Ντέλ Ελ Ζορ» με το ψευδώνυμο «Ναταλία» που ανήκει στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού.
                                            ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
1. Στον κ. Ιωάννη Καρβελά με το ψευδώνυμο «Πίνδαρος» για το ποίημα «Σαν μπορούσα».
2. Στον κ. Δημήτρη Π. Πετρέλη με το ψευδώνυμο «ΔΙΟΤΙΜΟΣ» για το ποίημα «Στους ουράνιους κήπους σου».
3. Στον κ. Ευθύμιο Ποντίκη με το ψευδώνυμο «ΙΤΙΩΤΗΣ» για το ποίημα «Ηπειρώτικα τραγούδια».
4. Στον κ. Αντώνιο Μικέλη με το ψευδώνυμο «Θαλασσινός» για το ποίημα «Δάκρυ καυτό».
5. Στον κ. Νικόλαο Αλεξ. Θωμά με το ψευδώνυμο «Νέστωρ» για το ποίημα «Ασίγαστο το φως των Ποιητών μας».
6. Στον κ. Αλέξανδρο Νίκα με το ψευδώνυμο «Αλωνάρης» για το ποίημα «Χιονισμένη Κυριακή».
7. Στην κα Παρασκευή Τσουπαροπούλου-Καμπά με το ψευδώνυμο «ΦΩΣ» για το ποίημα «Ελλάδα, σήκω ψυχή μου!».
8. Στην κα Ιωάννα Περατινού-Καλογιάννη με το ψευδώνυμο «Τζοάνα» για το ποίημα «Άγνωστες πτυχές».
9. Στην κα Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού με το ψευδώνυμο «Ναταλία» για το ποίημα «Πατρίδα μου».
10. Στην κα Σταυρούλα Μυλωνά με το ψευδώνυμο «Βούλα» για το ποίημα «ΟΝΕΙΡΑ»
11. Στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα με το ψευδώνυμο «ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ» για το ποίημα «ΔΩΣΕ».
12. Στην κα Δέσποινα Τζαννή με το ψευδώνυμο «Διγενής» για το ποίημα «ΑΚΡΙΤΑΣ»
13. Στον κ. Δημήτριο Γιαννακό με το ψευδώνυμο «Μαγκούφης» για το ποίημα «Λακεδαίμονες».
14. Στον κ. Γιώργο Σπ. Μουσελίμη με το ψευδώνυμο «Παραμυθιώτης» για το ποίημα «Η γνώση λέει στη νόηση».

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ακράδαντα ότι η Κριτική Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών που είχε αναλάβει να κρίνει τα κείμενα σε όλες τις κατηγορίες, Ποίησης – Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας, έφερε σε αίσιο πέρας την αποστολή της, ευσυνείδητα και με δικαιοκρισία. Δεν διεκδικεί το έπαθλο του αλάθητου. Εκφράζει από καρδιάς τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την ευγενή άμιλλα κι έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας για το 2016.

Αθήνα, 12-12-2016
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.ΤΖΟΚΑΣ
Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ





Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΤΟ ΜΕΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου