Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού των εκδόσεών "Άλλωστε" και Nyctophlilia.gr



"Aγαπητοί μας φίλοι, διαγωνιζόμενοι και αναγνώστες, ιδού τα αποτελέσματα του διαγωνισμού των εκδόσεών μας "Άλλωστε" (Locus-7) σε συνεργασία με τη Nyctophlilia.gr.
Οι τρεις πρώτοι νικητές είναι οι :


1) ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (Η Θεά του Θανάτου)
2) ΔΕΛΑΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Το Χέρι)
3) ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ ΣΟΦΙΑ (Το Πλάσμα)
Οι επόμενοι 7 από τους δέκα επικρατέστερους σε βαθμολογία είναι με σειρά βαθμών επιτυχίας οι:
4) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Το Καταφύγιο)
5) ΧΝΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Τριανταφυλλιά)
6) ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΕΡΑΣ (Πλούτων)
7) ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (Σύγκρουση Συνειδήσεων)
8) ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ο Τελευταίος Σωτήρας)
9) ΚΑΤΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Η Αποφυγή της Κληρονομιάς και
10) ΛΕΟΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Ο Τεχνίτης).
Οι τρεις κριτές μας βαθμολόγησαν κάθε ιστορία σχετικά με τρία ισοδύναμα κριτήρια (πρωτοτυπία, πλοκή, γλώσσα), με βαθμούς από το 1 ως το 4 και δίνοντας το πεντάρι τους ο καθένας σε ένα διήγημα της επιλογής του. Η βαθμολογία του κοινού, ως πέμπτος κριτής έδωσε συνολικά 10 ψήφους (όσοι και οι τελικοί νικητές), και κατανεμήθηκαν ως εξής: 5 βαθμούς στο πρώτο σε ψήφους απόσπασμα, 4,5 στο δεύτερο κ.ο.κ. έως το 0,5 στον δέκατο διαγωνιζόμενο σε αριθμό ψήφων.
Κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους των οποίων το απόσπασμα έλαβε υψηλή βαθμολογία από το κοινό, δεν κατετάγησαν στην πρώτη δεκάδα, γιατί είχαν μικρότερη βαθμολογία από τους κριτές. Αντίστοιχα, διηγήματα που πήραν τις υψηλότερες βαθμολογίες από τους κριτές δεν κατετάγησαν στην πρώτη τριάδα, διότι συνυπολογίστηκε η ψήφος του κοινού. Μελετήσαμε, εξαρχής, επισταμένα τη μέθοδο βαθμολογίας και θεωρούμε θα εκτιμηθεί ως η πλέον ακριβοδίκαιη.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής μας είναι: από την πλευρά της Nyctophilia η Ελένη Ρήγα, από τις εκδόσεις "Άλλωστε" ο συγγραφέας του φανταστικού, Έρικ Σμυρναίος, και συντονιστής ο συγγραφέας Παναγιώτης Κάρδαρης.
Τα βραβεία του διαγωνισμού, όπως είχαν ανακοινωθεί:
* O πρώτος νικητής θα λάβει δωρεάν το βιβλίο που θα προκύψει από τις βραβευθείσες ιστορίες, και έκπτωση 25% για αγορές έως 5 βιβλίων από τα βιβλία φαντασίας των εκδόσεων Locus-7.
* Ο δεύτερος νικητής θα λάβει δωρεάν αντίτυπο του ίδιου βιβλίου κι ένα τεύχος του περιοδικού Nimbus.
* Ο τρίτος νικητής θα λάβει δωρεάν το βιβλίο "Νύχτες της Εκάτης" του Γιώργου Μπαλάνου, από τις εκδόσεις Locus-7.
Στο επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσουμε με τους νικητές για τους όρους συμμετοχής του διηγήματός στο υπό έκδοση βιβλίο, και επιφυλασσόμαστε για εντυπωσιακότερη συνέχεια έως την απόλυτη ολοκλήρωση και υλοποίηση των αποτελεσμάτων του εν λόγω διαγωνισμού.
Πάνω απ' όλα, όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τη δραστηριοποίησή τους σ' έναν τόσο απαιτητικό τομέα συγγραφής, για την προσπάθεια και τη δημιουργικότητα όλων σε τόσο δύσκολους καιρούς. Κυρίως για το μεράκι και την αγάπη όλωνγια το χώρο του Φανταστικού. Ευχόμαστε να συνεχίσουν όλοι ακατάβλητοι την προσπάθειά τους και να αποτελέσουν (αν δεν αποτελούν ήδη) την ελπιδοφόρα συνέχεια του χώρου στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια επίσης στο κοινό, δηλαδή σε όσους ψήφισαν τους καλύτερους βάσει αποσπασμάτων!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου