Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Νικητές Λογοτεχνικού διαγωνισμού "ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ""

Αναλυτικά:

To Street Art Festival Thessaloniki σε συνεργασία με τη λογοτεχνική ιστοσελίδα 120 λέξεις σας προσκαλούν στην Λογοτεχνική Έκθεση με τίτλο “Βρώμικες Ιστορίες της Πόλης”. Έχοντας αφετηρία το αστικό τοπίο μιας βιομηχανικής πόλης 30 συγγραφείς εμπνεύστηκαν και έγραψαν Flash Fiction ιστορίες των 120 λέξεων ακριβώς. Τα 30 κείμενα διακρίθηκαν μέσα από τον ομώνυμο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, φιλοτεχνήθηκαν από την επιμελήτρια Βέρα Καρτάλου και θα παρουσιαστούν σε εικαστική έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια του Street Art Festival Thessaloniki 10-11 Ιουνίου στο Περίπτερο 16.
Το φόντο μιας Μεγαλούπολης έχει αποτελέσει πηγή έμπνευση για συγγραφείς από όλα τα είδη της λογοτεχνίας και οι ιστορίες έχουν αγαπηθεί εξαιτίας της ταύτισης του αναγνωστικού κοινού. Μέσα από τις αφηγήσεις θίγονται σημαντικά κοινωνικά φαινόμενα που προβληματίζουν και φέρνουν τους αναγνώστες αντιμέτωπους με τον παλμό της σύγχρονης εποχής.
Έτσι έχοντας ως πηγή έμπνευσης την δημοφιλή φράση του Sir Pelham Grenville Wodehouse που θέτει το ερώτημα “Σε τι χρησιμεύει μία μεγάλη πόλη να έχει πειρασμούς, αν οι άνθρωποι δεν υποκύπτουν σ’ αυτούς;” σας προ(σ)καλούμε να ανακαλύψετε τα βρώμικα μυστικά των κατοίκων γεμάτα μυστήριο, ίντριγκα, θανάσιμους εθισμούς, επικίνδυνες αμαρτίες και καταστροφικούς έρωτες σε μία έκθεση που δεν φοβάται να βγάλει όλα τα… “άπλυτα” στην φόρα!

Επιμέλεια έκθεσης: Βέρα Καρτάλου
Επιμέλεια κειμένων: Λυδία Ελιόγλου

Συμμετέχουν – νικητές: http://120lekseis.com/wp-content/uploads/2016/02/13312810_1098335513540886_1264123376811700075_n.jpg
Οι «120 λέξεις» είναι ένας ιστότοπος λογοτεχνικής δραστηριότητας που έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει στους συγγραφείς την ικανοποίηση της δημιουργικής εγρήγορσης, της πρόκλησης να γράψουν ένα λογοτεχνικό διήγημα σε 120 ακριβώς λέξεις, όπως και τη χαρά να το μοιράζονται με μια κοινότητα ανθρώπων που όπως και οι ίδιοι, αγαπούν το διάβασμα και το γράψιμο. Η δική σας ενίσχυση μας βοηθάει να κρατάμε τη σελίδα μας καθαρή από ενοχλητικές διαφημίσεις όπως και να διοργανώνουμε ποικίλες δραστηριότητες για το κοινό…

Πηγή: http://120lekseis.com/120_lekseis_street_art/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου