Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Λίγα λόγια για την εκστρατεία crowdfunding της συγγραφέως Νατάσσας Καραμανλή!



Αναλυτικά:


Tο crowdfunding  («χρηματοδότηση από το πλήθος») είναι μία νέα δημοφιλής μέθοδος για την άντληση κεφαλαίων από μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων, κατά κύριο λόγο μέσω του διαδικτύου. Το crowdfunding αρχικά συνδέθηκε με τη χρηματοδότηση διαφόρων κοινωφελών έργων ή με τη χρηματοδότηση μορφών τέχνης, ωστόσο τον τελευταίο καιρό αναδεικνύεται και ως μια μέθοδος άντλησης κεφαλαίων για νεοσύστατες εταιρίες (startups) ή άλλα εμπορικά εγχειρήματα. 


Στην πλατφόρμα της Indiegogo κατέφυγε κι η συγγραφέας Νατάσσα Καραμανλή, προκειμένου να βρει χρηματοδότηση για το νέο της πόνημα.


Στόχος της συγγραφέως, είναι να καταφέρει να μετατρέψει το βραβευμένο έντυπο βιβλίοτης«Το καλοκαίρι στον φάρο» (Eκδόσεις Μολύβι 2015) σε ακουστικό (audiobook).


Αυτό το εγχείρημα, έχει σκοπό να υποστηρίξει τη Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών ‘Λάρα’(http://www.laraguidedogs.gr/), καθώςμέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του audiobook θα διατεθούν για την εκπαίδευσηνέωνσκύλωνοδηγών, για τις ανάγκες της σχολής. 

 


Έργο της Σχολής Σκύλων-Οδηγών "Λάρα", που αποτελεί δόκιμο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων-Οδηγών (InternationalGuide-DogFederation), είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν σκύλους-οδηγούς σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Η Σχολή είναι μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα έξοδα για την εκπαίδευση των ομάδων σκύλων-οδηγών προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες

 


Η ιδέα προέκυψε μετά από συνάντηση της, με την πρόεδρο της σχολής, Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, με την οποία μοιράστηκαν προβληματισμούς, αναφορικά με την εξεύρεση νέων χορηγιών. Έτσι κι αλλιώς, ένας από τους βασικούς ήρωες του βιβλίου της Νατάσσας Καραμανλή  είναι σκύλος, οπότε γιατί να μην συνέτρεχε κι εκείνος, στη βοήθεια των σκύλων οδηγών τυφλών; Με αυτό το σκεπτικό προχώρησε η σκέψη της συγγραφέως για να φτάσει στην εκστρατεία για το crowdfunding, για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε εδω: (https://www.indiegogo.com/projects/audio-book-summer-at-the-lighthouse-teens-greek--2/x/13965816?fse_1=e#/)


Φιλοδοξώντας στους παράδοξους και χαλεπούς καιρούς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η συγγραφέας ευχαριστεί όλους όσοι είναι διατιθέμενοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της, με κάθε μέσον, είτε με οικονομική προσφορά ή με τη διασπορά της ιδέας. 


Είναι για καλό σκοπό άλλωστε




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου