Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πρόσκληση σε συγγραφείς και ποιητές απο το περιοδικό ΔΕΛΕΑΡ

Αναλυτικά:
Το περιοδικό ΔΕΛΕΑΡ προετοιμάζει ειδικό αφιερωματικό τεύχος με τον τίτλο: «Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ: Νέες αναγνώσεις του ποιητικού έργου του στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης».

Το αφιερωματικό αυτό τεύχος αποσκοπεί στο να αναδείξει αφενός τυχόν διαφοροποιήσεις του λεγόμενου αναγνωστικού ορίζοντα στην πρόσληψη του καβαφικού έργου κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αφ’ ετέρου να καταγράψει και να διασώσει μαρτυρίες, κρίσεις και απόψεις που συσχετίζουν το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον της σημερινής Ελλάδας με το καβαφικό έργο. Τα κείμενα μπορούν να είναι σε πεζό λόγο, δοκίμια, φιλολογικές κριτικές – μελέτες, μαρτυρίες καθώς επίσης και σε ποιητικό λόγο. Θα γίνουν δεκτές εικαστικές εκφράσεις (σχέδια, φωτογραφίες, κολάζ κ.ά.)
Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν κείμενά τους ή άλλα έργα προς δημοσίευση στο ειδικό τεύχος
Η προθεσμία κατάθεσης των κειμένων προσδιορίζεται έως τις 20 Ιουλίου 2016. Προτεινόμενη έκταση κειμένων 1.500 – 3.000 λέξεις. Τη φροντίδα σύνταξης της ύλης την έχει η Ασημίνα Χασάνδρα. Το ειδικό τεύχος θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Σπανός – Βιβλιοφιλία» στο τέλος του 2016. Την έκδοση στηρίζουν χορηγοί.
Η παρουσίαση του τεύχους θα γίνει σε ειδική εκδήλωση με ανοιχτή τη συμμετοχή των συντελεστών και θα δημοσιοποιηθεί προς τον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το περιοδικό ΔΕΛΕΑΡ, το εγχειρίδιο ελληνικής και ξένης ποίησης, εκδόθηκε από το 2000 ως το 2006 σε εννέα συνολικά τεύχη με κύριο άξονα την πρώτη δημοσίευση όλων των έργων του. Τα εξώφυλλα ήταν εικαστικές δημιουργίες διαφορετικών καλλιτεχνών κάθε φορά, επισημαίνοντας έτσι τη διαφοροποίηση στη δημιουργία τέχνης, όσον αφορά τη σύλληψη του κάθε τεύχους, τα οποία είναι και συλλεκτικά πλέον. Έγιναν επίσης αφιερώματα στον Ανδρέα Εμπειρίκο, τον Αύγουστο Κορτώ και τον Γιάννη Αντιόχου. Το ΔΕΛΕΑΡ είναι αποκλειστικά περιοδικό ποιήσεως.

Το εγχειρίδιο ελληνικής και ξένης ποίησης ΔΕΛΕΑΡ με εκδότρια την Ασημίνα Χασάνδρα διατήρησε την εκδοτική δραστηριότητα πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών της γενιάς του ’90 και του 2000 στην πρωτότυπη γλώσσα τους (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά). Η γενιά που αντιπροσωπεύει το περιοδικό ΔΕΛΕΑΡ είναι υπερκειμενική και θεωρητικά ανήκει στη φιλοσοφία του χάους.
Επικοινωνία:
  • Ασημίνα Χασάνδρα, chasandra@gmx.us, 6971-779924 (4-6 το απόγευμα Δευτέρα-Παρασκευή)
  • Εκδόσεις «Σπανός – Βιβλιοφιλία», Μαυρομιχάλη 7, Αθήνα 106 79, 210-3614332 

Πηγή: www.bookia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου