Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τον εκδοτικό οίκο “Άλλωστε” και τη Nyctophilia.gr

step0001 (1) 
Αναλυτικά:


Οι εκδόσεις Άλλωστε και η ιστοσελίδα Nyctophilia.gr υπό την αιγίδα του Locus-7, διοργανώνουν τον πρώτο τους λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγημάτων τρόμου και φαντασίας, ελεύθερου θέματος.

Αφήστε την έμπνευση να αναζητήσει τις λέξεις και τις εικόνες στα πιο σκοτεινά σημεία του νου και των ονείρων και δημιουργείστε κείμενα που θα ανατριχιάσουν και θα καθηλώσουν. Τα 10 καλύτερα – ίσως και περισσότερα – θα εκδοθούν σε ανθολογία του διαγωνισμού.

Πώς θα προκύψουν τα τελικά κείμενα; Ένας από τους κριτές θα είστε εσείς! Η 3μελής κριτική επιτροπή, μαζί με την ψηφοφορία του κοινού θα αναδείξουν τα 10 καλύτερα διηγήματα (αναλυτικές λεπτομέρειες για την διαδικασία θα δοθούν μόλις λήξει η περίοδος αποστολής των διηγημάτων.)

Ξεκινήστε από σήμερα να γράφετε και να στέλνετε κείμενα και ετοιμαστείτε να γίνετε εσείς ο 4ος κριτής!

Από τις εκδόσεις Άλλωστε, Locus-7 και τη Nyctophilia.gr καλή επιτυχία σε όλους!

Όροι διαγωνισμού Εκδόσεων Άλλωστε & Nyctophilia.gr

Διάρκεια
Αρχική Ημερομηνία: 15/4/2016
Καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού ορίζεται η 5/5/2016

Αποστολή διηγημάτων Οι συγγραφείς συμμετέχουν με 1 μόνο διήγημα, από 2.000 έως 3.500 λέξεις, ελεύθερου θέματος που όμως υπόκεινται αποκλειστικά και μόνο στη λογοτεχνία του τρόμου, του αλλόκοτου και του φανταστικού (σε οποιαδήποτε υποκατηγορία από τα εν λόγω είδη). 

Τα κείμενα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο email:
info.nyctophilia@gmail.com
Με θέμα μηνύματος «Για τον λογοτεχνικό διαγωνισμό»

Τα κείμενα αποστέλλονται σε μορφή .doc / .docx και .odt, (αρχεία Word ή Open Office) όχι .pdf.

Οι συγγραφείς θα πρέπει να επισυνάπτουν μαζί και ένα μικρό βιογραφικό (μέχρι 200 λέξεις), καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Υπεύθυνοι ομαλής διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίζονται από την πλευρά της Nyctophillia.gr η κα Ιλέην Ρήγα και από την πλευρά του εκδοτικού οίκου Άλλωστε ο κος Παναγιώτης Κάρδαρης.

Βραβείο
Tα δέκα καλύτερα διηγήματα, τα οποία θα προτείνει η κριτική επιτροπή, θα εκδοθούν σε ειδική συλλογή από τον εκδοτικό οίκο «Άλλωστε» υπό συγκεκριμένους όρους οι οποίοι θα ανακοινωθούν στους νικητές πριν την έκδοση των διηγημάτων τους. Ο πρώτος μεταξύ των νικητών θα λάβει επιπλέον μία δωροεπιταγή αγοράς βιβλίων.

Γενικοί όροι
• Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να μην είναι μικρότερα των 2.000 λέξεων ή μεγαλύτερα των 3.500 λέξεων, να είναι επιμελημένα και να έχουν τίτλο
• Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μόνο 1 διήγημα.
• Ο αριθμός των διηγημάτων ορίστηκε στα δέκα Ο εκδοτικός οίκος όμως και η κριτική επιτροπή, για λόγους που θα αφορούν την ποιότητα, δύνανται να αυξήσουν ή να μειώσουν τον παραπάνω αριθμό αν κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα της συλλογής που θα εκδοθεί.
• Κάθε διαγωνιζόμενος αναλαμβάνει την ευθύνη της γνησιότητας του έργου του.
• Τα διηγήματα πρέπει να είναι αδημοσίευτα και αν μην έχουν εκδοθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
• Τα διηγήματα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στη λογοτεχνία του τρόμου, του αλλόκοτου και του φανταστικού.
• Κείμενα που είναι ελλιπή σε στοιχεία ή που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ακυρώνονται αυτομάτως και αποκλείονται από το διαγωνισμό.
• Κάθε διαγωνιζόμενος αναγνωρίζει το δικαίωμα των διοργανωτών να ορίσουν κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας είναι οριστικές και αμετάκλητες.
• Οι συγγραφείς θα επιλέξουν ένα απόσπασμα 300 λέξεων ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, και πάνω σε αυτό θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία του κοινού, το οποίο έτσι θα είναι ένας εκ των κριτών, με διαδικασία η οποία θα ανακοινωθεί δημόσια.
• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ορίσουν νέες ημερομηνίες ή να ακυρώσουν τον διαγωνισμό, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.
• Οι διακριθέντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους, παραχωρούν όμως αποκλειστικά στον εκδοτικό οίκο τα εμπορικά δικαιώματα για χρονικό διάστημα, που θα συμφωνηθεί με τον εκδότη και μέσα στο οποίο απαγορεύεται η διακίνηση, αντιγραφή ή δημοσίευση του έργου σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, χωρίς γραπτή άδεια από τον εκδότη.
• Η συμμετοχή συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή όλων των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
• Η κριτική επιτροπή θα οριστεί αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
• Αν κάποιος συμμετέχων θελήσει να αποσύρει τη συμμετοχή του, μπορεί να το πράξει εντός 48 ωρών από την ανακοίνωση της σύνθεσης της κριτικής επιτροπής. Μετά από αυτή την ημερομηνία θεωρείται ότι οι συμμετέχοντες αποδέχονται απολύτως τους όρους του διαγωνισμού.
• Οι νικητές του Διαγωνισμού συμμορφώνονται με το νομικό καθεστώς που διέπει την δωρεάν έκδοση των διηγημάτων τους
• Ο εκδοτικός οίκος έχει το δικαίωμα της άρνησης έκδοσης διηγήματος, που θεωρεί ότι βλάπτει τα έννομα συμφέροντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου