Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Είστε έτοιμοι να περιπλανηθείτε στους Απόηχους χρωμάτων της ποιήτριας Όλγας Κανελλοπούλου – Ντινοδήμου;



…κι αν οι καιροί μας στερούν από αφορμές και αιτίες για να ζήσουμε τα όνειρά μας, η αγαπημένη μας ποιήτρια Όλγα Κανελλοπούλου – Ντινοδήμου μας καταθέτει τις γραφές της ψυχής της ώστε να νοσταλγήσουμε και ν’ αναζητήσουμε όλ’ αυτά που οι καιροί μας έχουν στερήσει και να τα διεκδικήσουμε.

Ένα χαμόγελο, ένα δάκρυ, μία στιγμή, έναν προσωπικό θρίαμβο και μια  εξαγνιστική μοναξιά ολότελα δική μας….

Γιατί αυτή η ποιητική συλλογή μας μιλά για αλήθειες , μας διδάσκει ιστορία, για στιγμές ζωής, για συναισθήματα όπως την ελπίδα, την επιμονή, την πίστη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ποθούμενα ,ζώντας όλα όσα μας αξίζουν κι όχι όσα μας επιβάλλονται.


Έχω την τιμή και την χαρά να προλογίζω ένα βιβλίο το οποίο αγάπησα. Όπως εμπιστεύτηκα εξαρχής  και στην ίδια την δημιουργό, τόσο η πρόταση της να συμμετάσχω στο βιβλίο της όσο και η στιγμή που κράτησα την συλλογή στα χέρια μου, η συγκίνηση ήταν μεγάλη, ιδιαίτερη, ξεχωριστή. Δεν υπάρχουν λέξεις…


Γιατί η ποίηση δεν έχει όρια.


Γιατί η ποίηση είναι Ψυχή.


Συγχαρητήρια Ποιήτριά μας, εύχομαι από καρδιάς καλοτάξιδη η τόσο ανθρώπινη ποιητική σου συλλογή!



 Λογοτεχνικό βιογραφικό  Όλγας Κανελλοπούλου - Ντινοδήμου*


Η Όλγα Κανελλοπούλου - Ντινοδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει κάνει μελέτες και σπουδές στην κλασική φιλοσοφία και στην ψυχολογία. Από πολύ μικρή ήταν λάτρης της σοβαρής μουσικής. Μετά από μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο, σπουδάζει μουσικολογία στην Santa Cecilia της Πάρμας. Εδώ και αρκετά χρόνια κάνει προσπάθειες για τη διάδοση της σοβαρής μουσικής, δίνοντας διαλέξεις πάνω σε μουσικά θέματα και γράφοντας μουσικά άρθρα σε διάφορες εφημερίδες. Ήταν συνεργάτρια στο περιοδικό "Μουσική". Έγραφε κριτική για τη Λυρική Σκηνή, καθώς και για το καλλιτεχνικό γραφείο του Γεωργίου Κουράκου. Το 1979 ίδρυσε μαζί με άλλα σοβαρά στελέχη το Μουσικό Σύλλογο "Λίνος" όπου ήταν και αντιπρόεδρος. Επίσης ίδρυσε την παιδική χορωδία του Δήμου Δάφνης και για δύο χρόνια είχε τη διεύθυνσή της. Στον τομέα της Μουσικολογίας έχει εκδόσει το βιβλίο "Έντεχνη Ευρωπαϊκή Μουσική" (1980) και έχει έτοιμη την "Ιστορία της Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής" (2 τόμοι). Εκτός τη δημοσιογραφική της δουλειά, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα το 1979 με το μυθιστόρημα "Θέμα συνειδήσεως" και στην ποίηση το 1980 με τα βιβλία "Μικρές Ζωές, Μεγάλες Πνοές" και "Στιγμιαίες εικόνες". Είναι μέλος του Μουσικού Συλλόγου "Λίνος", του "Πνευματικού Κέντρου Δάφνης", του "Κέντρου Πνευματικής και Σωματικής Αναγέννησης", του Μουσικού Συλλόγου Κορίνθου ποιοτικού τραγουδιού "Φοίβος", στην "Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών", στον Φυσιολατρικό Σύλλογο "Όαση", στον "Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης", στον "Σκακιστικό Σύλλογο Δάφνης" και μέλος της "Ελληνικής Ιατρικής Βοήθειας", όπου βοηθάει στην Ασία, Νότια Αμερική και Αφρική, κάνοντας παράλληλα και ντοκιμαντέρ. Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά.


 Έργα της:

  (2016) Απόηχοι χρωμάτων - Εκδόσεις Αγγελάκη

(2015) Αγγίγματα ψυχής, Εκδόσεις Αγγελάκη 


(2015) Θεοί εσμέν,  Εκδόσεις Αγγελάκη


(1980) Στιγμιαίες εικόνες - Τυπογρ. Σπ.Τούντα-Ευθ.Κυριάκου 





(1979)"Θέμα Συνειδήσεως" (Μυθιστόρημα) Εκδόσεις Αγγελάκη












“Μικρές ζωές, Μεγάλες πνοές” (Ποίηση)
(1980) «Έντεχνη Ευρωπαϊκη Μουσική» (Συγγραφικό) - Τυπογρ. Σπ.Τούντα-Ευθ.Κυριάκου 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου