Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

1ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός του Φανταστικού, απο τις Εκδόσεις Ανάτυπο με θέμα “Το Άγνωστο”

 Αναλυτικά:

Ορισμένες λέξεις συμβαίνει να παραπέμπουν σε νοήματα ή συναισθήματα που συνήθως μένουν στο περιθώριο. Η καθημερινότητα δε θα επέτρεπε την επικέντρωση της προσοχής σε πεδία είτε πολύ θεωρητικά είτε απο τη φύση τους ανησυχητικά. Καμιά φορά σε όνειρα βρίσκει κανείς μπροστά του μικρά κομμάτια απο τα εδάφη που σε μικρότερη ηλικία μπορεί να έσκαψε αναζητώντας τις προσωπικές του μυστικές εικόνες. Ένα φοβερό πρόσωπο σε κάποιον εφιάλτη ίσως πολλά χρόνια αργότερα να εμφανιστεί σε μια ξεθωριασμένη φωτογραφία μέσα σε άλλο όνειρο. Ή και να μην επιστρέψει ποτέ πια, θαμμένο βαθιά στα μακρινά χώματα των περασμένων ονείρων...

Στον πρώτο λογοτεχνικό διαγωνισμό φαντασίας, των Εκδόσεων Ανάτυπο και της Άλλης Πύλης, οι συγγραφείς καλούνται να παρουσιάσουν κάτι δικό τους που το θεωρούν άγνωστο, είτε για τους άλλους ανθρώπους, είτε σε σημαντικό βαθμό και για τους ίδιους,
ανεξερεύνητο, απρόσιτο, αλλά υπαρκτό...

Μπορεί κανείς να συμμετέχει με ένα διήγημα, που αριθμεί απο 1500 ως
5000 λέξεις.

Ακολουθούν οι όροι του διαγωνισμού:

Τα δεκαπέντε διηγήματα που θα ξεχωρίσουν θα δημοσιευτούν σε Ανθολογία απο τις εκδόσεις Ανάτυπο, ως μέρος της σειράς του Φανταστικού στη λογοτεχνία. Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα για το διήγημα τους, όμως διατηρούν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν μετά απο δύο έτη το ίδιο διήγημα οπουδήποτε αλλού επιδιώξουν.
Στα τρία πρώτα διηγήματα θα δοθεί βραβείο και στα επόμενα τρία έπαινος.

Τα διηγήματα πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή  doc στη διεύθυνση anatypo.ekdoseis@gmail.com  με την ένδειξη “για τον διαγωνισμό”. Ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε στην ίδια διεύθυνση αλλά με άλλο τίτλο μηνύματος, είτε στη σελίδα της Άλλης Πύλης (https://www.facebook.com/GateofThessalonike/)

Τα κείμενα θα υποβάλλονται με ψευδώνυμο και θα σημειώνεται στο μήνυμα επίσης ένα τηλέφωνο για να μπορούν οι εκδόσεις να επικοινωνήσουν με τους συγγραφείς στην περίπτωση που το διήγημα τους έχει διακριθεί.

Οι απονομές των βραβείων και των επαίνων θα γίνουν εντός τριών μηνών από τη λήξη του διαγωνισμού σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, που η ημερομηνία της θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους συγγραφείς των διακριθέντων έργων.
Χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι απο την 1 Δεκεμβρίου 2015 έως την 31 Μαρτίου 2016.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα 15 καλύτερα διηγήματα από όσα πληρούν τους όρους του διαγωνισμού, και τα οποία θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις Εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.


Λοιποί όροι του διαγωνισμού διηγήματος των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΝΑΤΥΠΟ

1) Οι διαγωνιζόμενοι να είναι άνω των 18 ετών.
2) Να μην έχουν εκδώσει ήδη σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή το διήγημα τους.
3) Να μην ανήκουν ή να μην έχουν συγγενείς που ανήκουν στην εκδοτική ομάδα των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΝΑΤΥΠΟ.
4) Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στον διαγωνισμό με ένα μόνο διήγημα.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή απο τους συμμετέχοντες του συνόλου των παραπάνω όρων.

Καλή επιτυχία, εκ μέρους των εκδόσεων ευχόμαστε να είναι ο διαγωνισμός η αφορμή για να γραφτούν πολλά όμορφα διηγήματα, και μακάρι πολλά απο αυτά να σημειωθούν απο τους μελλοντικούς τους αναγνώστες ως πολύτιμα μέρη της δικής τους συλλογής απο λογοτεχνήματα της φαντασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου