Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Λογοτεχνική δράση του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net με θέμα: 'Δι' αλληλογραφίας'

                                 by_mail

"Δι’ αλληλογραφίας"

Αναλυτικά:
 Μόλις μερικές δεκαετίες πριν η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων δεν είχε την αμεσότητα της σημερινής εποχής. Το κινητό τηλέφωνο, το διαδίκτυο που βρίσκεται πια παντού αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν ούτε στη φαντασία των σεναριογράφων! Τα μηνύματα και οι πληροφορίες ανταλλάσσονταν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς και μαζί με αυτά οι αγωνίες, οι χαρές αλλά και οι πόθοι και τα όνειρα.
Κι όμως, η επικοινωνία αυτή έκρυβε μέσα της κάτι το ρομαντικό, με διάχυτη παντού την προσμονή της παραλαβής της επιστολής από τον ταχυδρόμο! Με τη μυρωδιά του χαρτιού και του μελανιού να αναμιγνύεται με εκείνη από τα συναισθήματα που δημιουργούσαν οι ξεθωριασμένες λέξεις στο ταξιδεμένο γράμμα, η ανάγνωση μετατρεπόταν σε ιεροτελεστία. Ακόμα και η αίσθηση του χρόνου ήταν διαφορετική, αφού ορίζονταν με βάση τον ταχυδρομικό χρόνο.
Με όλες, λοιπόν, τις αισθήσεις να συμμετέχουν, εκείνες οι επιστολές δεν μετέφεραν μόνο λόγια και σκέψεις αλλά κάτι μεγαλύτερο, μετέφεραν κομμάτια της ανθρώπινης ψυχής και της ελπίδας.

Αναζητούμε κείμενα και ποιήματα με τη μορφή επιστολής (με αποστολέα και παραλήπτη, έστω και φανταστικό)! Με τήρηση όλων των τύπων της επιστολικής αλληλογραφίας, είτε αυτή είναι επίσημη είτε απευθύνεται σε οικεία ή αγαπημένα πρόσωπα. Κάθε συμμετοχή μπορεί να είναι αυτοτελής ή να αποτελεί συνέχεια κι απάντηση κάποιας προηγούμενης. Περιορισμοί ως προς το μέγεθος δεν υπάρχουν, όπως δεν υπήρχαν όταν κάποιος έγραφε ένα γράμμα, ο μοναδικός άλλωστε περιορισμός είναι η συναισθηματική φόρτιση του γράφοντος!

Οι συμμετοχές σας, όπως πάντα, αποστέλλονται στο email tovivlio@outlook.com

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…


Κοζάνη, 3 Δεκεμβρίου
            Αγαπημένη μου,

            Έχω δυο μέρες να κοιμηθώ, τα μάτια μου δεν μπορούν να σφαλίσουν και να χαθούν στον ύπνο όσο σκέφτομαι την αγωνία σου…
Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.
Τα κείμενα και τα ποιήματα θα πρέπει να αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου (και όχι με αντιγραφή κι επικόλληση εντός του σώματος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διότι χάνεται η μορφοποίηση) και είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Συμμετοχές με κείμενα που έχουν λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά, γλωσσικά, στα σημεία στίξης κλπ.) ή δεν είναι επιμελημένες ή δεν αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου δε θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κείμενα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά.

Πηγή: http://tovivlio.net/δι-αλληλογραφίας/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου