Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Οι νικητές του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Παραμυθιού

Τους νικητές που αναδείχτηκαν στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Παραμυθιού, τον οποίο διοργάνωσε το "Βιβλιοσκόπιο", γνωστοποιεί το γνωστό βιβλιοπωλείο του Ρεθύμνου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού:

* Το παραμύθι που συγκέντρωσε την 1η  κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μια επιταγή αξίας 300 ευρώ σε μετρητά είναι το "Θες να γίνουμε φίλοι;" της κ. Αγγελικής Χαλίμ.

* Το παραμύθι που συγκέντρωσε τη 2η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μια δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ για αγορά βιβλίων ή παιχνιδιών είναι το "Η στεναχώρια του αγρότη Ραεφμάγιερ" του κ. Χρήστου Σουρουλή. 

 * Το παραμύθι που συγκέντρωσε την 3η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για αγορά βιβλίων ή παιχνιδιών είναι το "Η Φρένια που γινόταν έξω φρενών" της κ. Έλενας Κούτικα. 

 Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, «τα παραμύθια δόθηκαν στους κριτές προς αξιολόγηση χωρίς τα ονόματα ή τα στοιχεία διεύθυνσης των συγγραφέων τους. Οι κριτές βαθμολόγησαν γνωρίζοντας μόνο τον τίτλο του παραμυθιού. 


Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως κάθε έναν ξεχωριστά τους 88 συμμετέχοντες του διαγωνισμού που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και μοιράστηκαν μαζί μας ένα κομμάτι από τον εαυτό τους μέσα από τα παραμύθια τους.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της επιτροπής μας που δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα. Και συγκεκριμένα:
- Την κυρία Μάγδα Παπαδοπετράκη-Ράπτη, παιδαγωγό και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, ιδιοκτήτρια του δημιουργικού πολιτιστικού εργαστηρίου "Παιχνιδοκαμώματα" το οποίο λειτουργεί στην πόλη μας δημιουργώντας ευκαιρίες σε μικρούς και μεγάλους να εκφραστούν μέσα από διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης και της δημιουργίας.

 - Την κυρία Αμαλία Ζουμπουλάκη, φιλόλογο και επιμελήτρια κειμένων - παλαιότερα στις εκδόσεις "Μίνωας" και στον εκδοτικό οίκο "Μεταίχμιο" και τα τελευταία 4 χρόνια στον εκδοτικό οίκο "Ίσις" (που ιδρύθηκε το 2010 στο Ρέθυμνο). 


- Τον κ. Χάρη Στρατιδάκη, επί δεκαετίες δάσκαλο, εμπνευστή και πρωτεργάτη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Φάλκονας", διδάκτορα Παιδαγωγικής και σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πλέον, γνωστό στην πόλη μας από το πλήθος των μελετών και των δεκάδων βιβλίων του που αναφέρονται σε θέματα παιδαγωγικά, λαογραφικά και κυρίως τοπικής ιστορίας.
-Τον κ. Νίκο Βαράκη, από τους πιο γνωστούς και πολύ αγαπητούς παιδιάτρους του Ρεθύμνου ο οποίος μας χάρισε και πριν από λίγο καιρό ένα υπέροχο βιβλίο, το "Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα!".


-Τον κ. Γιάννη Ζαχαριουδάκη, ιδιοκτήτη του "Βιβλιοσκόπιου" και εμπνευστή του διαγωνισμού μας.
Ευχαριστούμε την κ. Ελίνα Διαμάντη, ψυχολόγο στο Παιδιατρικό Ινστιτούτο Ρεθύμνου, για την ενδιαφέρουσα και περιεκτική ομιλία της για την αξία των παραμυθιών στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Ευχαριστούμε τη Χαρά Παππά, τη Βάσω Σταυρακάκη, τη Δήμητρα Φαιτού και την Κορίνα Χατζηδάκη από τη θεατρική ομάδα Νέων Ρεθύμνου για την άψογη παρουσίαση των παραμυθιών μας.
Τέλος ευχαριστούμε φυσικά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους χθες το απόγευμα, στην εκδήλωση.
Τέλος, θα θέλαμε να πούμε σε όσους δε βραβεύτηκαν να μην απογοητευτούν. Υπήρχαν πολλά αξιόλογα παραμύθια αλλά μόνο 3 βραβεία! Άλλωστε η χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής είναι υπεράνω βραβείων και διακρίσεων.
Η επόμενή μας συνάντηση θα είναι για να γιορτάσουμε την έντυπη πλέον μορφή των 3 μας παραμυθιών. Διότι, όπως είπαμε, τα τρία βραβευμένα παραμύθια θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο από το "Βιβλιοσκόπιο". Κι ελπίζουμε οι συνθήκες να μας βοηθήσουν ώστε να μπορέσουμε σύντομα να διοργανώσουμε το 2ο λογοτεχνικό διαγωνισμό κι όλοι εσείς να βοηθήσετε με τη δική σας συμμετοχή ώστε να εδραιωθεί ως ένα επαναλαμβανόμενο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός».
ΠΗΓΉ: http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1243415&srv=94