Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων διοργανώνει διαγωνισμό ποίησης μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 21 Μαρτίου, αποφάσισε την προκήρυξη και διενέργεια του 2ου κατά σειρά διαγωνισμού ποίησης μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων περιοχής Αιγιαλείας & Καλαβρύτων με στόχο να παρακινήσει τους μαθητές να ασχοληθούν δημιουργικά με την ποιητική γραφή και να ξεφύγουν από την πεζή καθημερινότητα μέσα από τον ποιητικό λόγο, που «στοχάζεται, ονειρεύεται, οραματίζεται…!»


Το θέμα του ποιητικού διαγωνισμού είναι:
1. Για τα Γυμνάσια:
Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες μέσα». - Ν. Καζαντζάκης
2. Για τα Λύκεια:
«Όσο ο ήλιος ανατέλλει, θα βλασταίνουν στους αγρούς τα ηλιοτρόπια». - Γ. Κουτσοχέρας
Στα καλύτερα ποιήματα θα απονεμηθούν βραβεία, δύο για τα Γυμνάσια και δύο για τα Λύκεια, ενώ σε όλους τους μαθητές, που θα συμμετάσχουν θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις.
Τα έπαθλα του Διαγωνισμού προσφέρονται από το «Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα-Λένας Στρέφη», το οποίο ευγενώς αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας και υποστήριξε την εισήγηση του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων. Η απονομή των επάθλων θα γίνει σε ειδική αφιερωματική τελετή για την ποίηση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και η συμμετοχή είναι προαιρετική. Κάθε εργασία υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο τέλος της εργασίας. Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια πρέπει να είναι μονολεκτικό και γραμμένο ελληνικά, π.χ. Νεφέλη, Δαναός, Άστρο, Αγέρι, Δανάη κ.λ.π.
Οι εργασίες θα γραφούν εκτός σχολικού ωραρίου και θα πρέπει να παραδοθούν στους φιλολόγους του σχολείου μέχρι και την 24η Απριλίου 2015.
Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι τα εξής:
1ο βραβείο: χρηματικό έπαθλο 150 € (1 για το Γυμνάσιο και 1 για το Λύκειο).
2ο βραβείο: χρηματικό έπαθλο 100 € (1 για το Γυμνάσιο και 1 για το Λύκειο).
Τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους τους μαθητές, που θα συμμετάσχουν, τους συναδέλφους φιλολόγους για την διευκόλυνση και την συνεργασία τους και τους Διευθυντές των σχολείων για την στήριξη των προσπαθειών του Συνδέσμου και την αρωγή τους στο έργο του.
  Πηγή:http://www.tempo24.gr/eidisi/10652/diagonismo-poiisis-diorganonei-o-syndesmos-filologon-aigialeias-kai-kalavryton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου