Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Μια διαδραστική συζήτηση για το βιβλίο «Στα μονοπάτια της καρδιάς» της Συγγραφέως Κατερίνας Σωπύλη.




....μόλις έκλεισα και την τελευταία σελίδα του βιβλίου «Στα μονοπάτια της καρδιάς» (Εκδόσεις Όστρια Βιβλίο, 2014, 210 σελ.)και  θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη όσων Φίλων αναγνωστών το διάβασαν. Υπόσχομαι πως θα μεταφέρω τα λεγόμενα σας  στην  ίδια την Συγγραφέα ,–όπως συνηθίζω άλλωστε σε κάθε μου ανάρτηση με σχέση το βιβλίο-, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τα σχόλια σας ως χρήσιμο εργαλείο για τα επόμενα έργα της..



Κάνοντας μια αναδρομή, έχει μείνει στη μνήμη μου αποτυπωμένη η ψυχή της Μυρτώς που ζει στην Αθήνα και κάθε πρωί την περίμενε η στολή της νοσηλεύτριας εκεί, να την φορέσει και να μεταμορφωθεί σε έναν άλλο άνθρωπο.  Παντρεμένη με δύο παιδιά και με έναν άντρα που απουσιάζει από την ζωή της θεωρώντας την ως κάτι δεδομένο, η ίδια βρίσκει καταφύγιο σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης  στο διαδίκτυο,  γνωρίζοντας τον Χακάν από την Κομοτηνή.  Ξαφνικά φάνηκε κάποιος  να τη νοιάζεται, μιας και το αόρατο του χέρι την έκανε να ζει ξανά.


Και κάπου εκεί  περιπλέκονται  σε μια ιστορία με δραματικό και  λυτρωτικό συνάμα τέλος , ο άντρας της ο Παύλος, τα παιδιά της Ιοκάστη και Άρης, η φίλη της η Αφροδίτη, η συνάδελφός της η Μαρία, ο Χακάν και ο φίλος του ο Κεναν.

Γνώριμες αυτές  οι καταστάσεις στην κοινωνία μας, αλλά απρόβλεπτη η εξέλιξη, μιας και  κάθε ένας από τους πρωταγωνιστές άλλοτε είναι το θύμα και άλλοτε ο θύτης αυτής  της μυθιστορηματικής διήγησης.

..ή μήπως δε πρόκειται για μυθιστόρημα;

Ο λόγος σε εσάς Φίλοι μου.

 Για άμεση επικοινωνία με την Συγγραφέα μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω διαδικτύου στο λογαριασμό της στο Facebook: www.facebook.com/katerinasopilimpougazianou

© Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου