Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τελικά αποτελέσματα του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Bythebook

Αναλυτικά:
"Μια φωτογραφία, ένα καλοκαίρι, ένα ιπτάμενο πλοίο, εκατόν ένα διηγήματα.

Άλλος ένας κύκλος έκλεισε!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Θωμά Μυλωνά και τον Ηλία Χανδέλη για τον χρόνο και τον κόπο τους. Δέχτηκαν να είναι συνκριτές, να μπουν σε αυτό το δύσκολο ρόλο της απόφασης που έχει να κάνει με κομμάτια δημιουργίας μέσω της γραφής.

Να ευχαριστήσω τον Ηλία Χανδέλη και για την παραχώρηση της φωτογραφίας του “Ιπτάμενο Πλοίο” πάνω την οποία στηρίχτηκε όλη η ιδέα του διαγωνισμού και η οποία σας ενέπνευσε όλα αυτές τις ωραίες ιστορίες.

Οι βαθμολογικές αποκλίσεις ήταν ελάχιστες, η σειρά κατάταξης είναι καθαρά για τυπικούς λόγους. Τα δεκαπέντε διηγήματα θεωρούμε ότι είναι ισάξια από άποψη εφευρετικότητας της ένταξης της εικόνας του ιπτάμενου πλοίου σε ένα διήγημα. Πολλές ακόμα συμμετοχές είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες και θα προσπαθήσουμε σε δεύτερο χρόνο να τις προβάλουμε."

Η τελική κατάταξη της μικρής λίστας του διαγωνισμού:
Τα δεκαπέντε διηγήματα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ

Η νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει ως αναμνηστικό βραβείο την φωτογραφία του Ιπτάμενου πλοίου, από την αριθμημένη συλλογή φωτογραφιών ΑΛΦΑΒΗΤΑ.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για την συμμετοχή σας γιατί τα διηγήματα σας ήταν εξαιρετικά (πραγματικά μας απογείωσαν) και να ευχηθώ να έχουμε την δύναμη και το κουράγιο να δημιουργούμε ακόμα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Καλή συνέχεια σε όλους με την ελπίδα κάπου να ξανασυναντηθούμε!
Για το Bythebook
Χαραλαμπίδη Δέσποινα


*Λίγα λόγια για τους κριτές:

Μυλωνάς Θωμάς: Ζει στη Χαλκίδα και είναι φιλόλογος. Ασχολείται και με τη μετάφραση από την ιταλική γλώσσα και διατηρεί μια σελίδα χρονογραφοδιηγήματος στο περιοδικό «Αν». Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε μερικές ανθολογίες διηγημάτων. Γράφει κυρίως μέσα στο τρένο για την Αθήνα και στο καφενείο Ρεξ, τέρμα παραλία.

Χανδέλης Ηλίας: Ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία. Τη δουλειά του δημοσιεύει στο www.ehandelis.com. Φωτογραφίες του από την έκθεση ΑΛΦΑΒΗΤΑ υπάρχουν στο Bythebook link

Χαραλαμπίδη Δέσποινα: Ζει στην Αθήνα και διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα Bythebook. Το Bythebook μέσα από μια εμπλουτισμένη βάση δεδομένων σε βιβλία, χειροποίητα αντικείμενα είναι εδώ για να προωθήσει δουλειές ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη και δημιουργούν με το μυαλό τους και με τα χέρια τους. 
 
Πηγή: http://www.bythebook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου