Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής απο τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αγαπούν, υποστηρίζουν και εκδίδουν συστηματικά αστυνομική λογοτεχνία. Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ήταν Οι θάλασσες του Νότου του Manuel Vazquez Montalban το 2001 και έκτοτε έχουν εκδοθεί περισσότεροι από 180 τίτλοι των σημαντικότερων ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Τιμώντας αυτή τη μακρά παράδοση, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ανακηρύσσουν το 2015 σε έτος Noir, το γιορτάζουν με πολλά νέα αστυνομικά βιβλία των σπουδαιότερων εκπροσώπων του είδους, αλλά και παλαιότερα που διέγραψαν μια πετυχημένη πορεία, αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό και κυκλοφορούν και πάλι σε μορφή pocket, καθώς και με πολλές δράσεις, πρωτοβουλίες και μεγάλους διαγωνισμούς που θα προσελκύσουν τους φαν του αστυνομικού και όχι μόνο.
Με αφορμή το έτος Noir, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να λάβετε μέρος σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής με πρωταγωνιστή έναν από τους δώδεκα πιο αγαπητούς και δημοφιλείς ντετέκτιβ των βιβλίων μας. Διαλέξτε τον ήρωα που σας εμπνέει περισσότερο και δημιουργήστε τη δική σας σύντομη αστυνομική ιστορία έκτασης 1.500 λέξεων!
Οι δώδεκα καλύτερες ιστορίες, μία με καθέναν από τους δώδεκα παρακάτω επιθεωρητές, θα συμπεριληφθούν σε μια ειδική ψηφιακή έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο τέλος του 2015, ενώ πολλές ακόμη απολαυστικές εκπλήξεις περιμένουν όλους τους συμμετέχοντες, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
Οι ιστορίες θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά έως τις 31 Αυγούστου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos.crime@metaixmio.gr. Στο θέμα του e-mail πρέπει να αναγράφεται: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο σώμα του μηνύματος πρέπει να σημειώνονται τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας), το όνομα του επιθεωρητή που επιλέγετε για πρωταγωνιστή της ιστορίας σας, ενώ η ιστορία να είναι συνημμένη σε αρχείο .doc. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τους δώδεκα ντετέκτιβ / επιθεωρητές / ερευνητές / ομάδες εξιχνίασης εγκλημάτων, ώστε να επιλέξετε είτε απλά τον αγαπημένο σας είτε αυτόν που σας ταιριάζει περισσότερο για ήρωα και πρωταγωνιστή της δικής σας ιστορίας. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού που θα βρείτε παρακάτω και ξεκινήστε!
Μείνετε συντονισμένοι για την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και τις υπόλοιπες δράσεις που θα συνοδεύουν τον διαγωνισμό!
ΟΙ ΗΡΩΕΣ
Ο Χάρι Χόλε του Jo Nesbo
Ο Χάρι Χόλε είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους πιο συναρπαστικούς επιθεωρητές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, Στο πρώτο βιβλίο της σειράς όπου πρωταγωνιστεί (Η νυχτερίδα) είναι τριαντάρης, Έχει γεννηθεί στο Όπσαλ του Όσλο. Είναι εργένης, τουλάχιστον στην αρχή της σειράς, και έχει ένα μεγάλο πάθος (το αλκοόλ) καθώς και κάποια άλλα μικρότερα. Δεν έχει παιδιά. Ο Όλεγκ, ο γιος της Ράκελ, του μεγάλου του έρωτα, είναι σαν δικός του γιος. Είναι ψηλός, αθλητικός, λεπτός, ξανθός με κοντοκουρεμένο μαλλί, λευκό δέρμα και μεγάλη μύτη που τη διατρέχουν λεπτές φλέβες. Τα μάτια του είναι γαλάζια, ελαφρώς ξεπλυμένα, λόγω του χρόνιου αλκοολισμού του. Το στόμα του είναι ένα από τα θελκτικότερα χαρακτηριστικά του. Είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας, αλλά ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Του αρέσει πολύ η μουσική, από Sex Pistols έως Duke Ellington και από Neil Young έως Slipknot. Η αγαπημένη του ταινία όλων των εποχών είναι Η Συνομιλία του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ανάμεσα στις φιλοδοξίες του είναι να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης.
Τα βιβλία που κυκλοφορούν με ήρωα τον Χάρι Χόλε είναι: Η νυχτερίδα, Οι κατσαρίδες, Ο κοκκινολαίμης, Νέμεσις, Το αστέρι του διαβόλου, Ο λυτρωτής, Ο χιονάνθρωπος, Η λεοπάρδαλη, Ο φαντομάς, Αστυνομία
Ο Πάτρικ και η Ερίκα της Camilla Lackberg
Η Camilla Lackberg έχει δημιουργήσει δύο από τους πλέον αγαπητούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον επιθεωρητή Πάτρικ και τη συγγραφέα Ερίκα. Παράλληλα με την εξέλιξη της σχέσης τους –ερωτεύονται, κάνουν παιδί, παντρεύονται–, εξιχνιάζουν διάφορες υποθέσεις. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στον ξένο Τύπο: «Η αγάπη τους λιώνει τον αρκτικό πάγο». Να πώς περιγράφουν οι ίδιοι οι ήρωες τον εαυτό τους:
ΕΡΙΚΑΑγαπημένο φαγητό: Λιβανέζικη κουζίνα
Μου αρέσουν: Οι καραμέλες κόλας μάρκας Ντούμλε
Απεχθάνομαι: Τις συγκρούσεις
Το όνειρό μου: Να γράψω ένα μυθιστόρημα που θα σαρώσει τα βραβεία.
Σε μια άλλη ζωή θα: Θα μου άρεσε ο αθλητισμός.
Η αγαπημένη μου ταινία: Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ
ΠΑΤΡΙΚ
Αγαπημένο φαγητό: Λεπτό μοσχαρίσιο φιλέτο με τηγανητές πατάτες και σος μπεαρνέζ
Μου αρέσουν: Τα σουηδικά παραδοσιακά παξιμάδια με χαβιάρι και τυρί μουσκεμένα σε ζεστή σοκολάτα
Απεχθάνομαι: Τον προϊστάμενό μου
Το όνειρό μου: Να μη μετακομίσει ποτέ η Μάγια (η κόρη του) από το σπίτι.
Σε μια άλλη ζωή θα: Να ήμουν εγώ προϊστάμενος.
Η αγαπημένη μου ταινία: Συνήθεις ύποπτοι
Οι περιπέτειες του Πάτρικ και της Ερίκα που κυκλοφορούν στα ελληνικά είναι: Η παγωμένη πριγκίπισσα, Ο ιεροκήρυκας, Οικογενειακά μυστικά, Σε ζωντανή μετάδοση, Το παιδί από τη Γερμανία, Η γοργόνα, Ο φαροφύλακας, Άγγελος θανάτου
Η Άνικα Μπένγτζον της Liza Marklund
Μια θαρραλέα και συμπονετική γυναίκα, με μια σκοτεινή κι ενίοτε καταστροφική πλευρά. Ο χαρακτήρας της εξελίσσεται σαφώς στην πορεία της σειράς, όπως και η προσωπική της ζωή: ξεκινώντας ως θύμα βίας, παντρεύεται, αποκτά δύο παιδιά και στη συνέχεια χωρίζει. Η Άνικα είναι δημοσιογράφος και η στάση της απέναντι στη δουλειά ξεπερνάει τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά φιλόδοξη»• είναι αθεράπευτα εργασιομανής. Οι έρευνές της δεν σταματούν μόνο στον εντοπισμό του δράστη, αλλά προχωρούν ακόμα παραπέρα, αφού στη δουλειά της βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπη με ζητήματα όπως το κακό, η δικαιοσύνη και η αδικία. Σε όλη τη σειρά βρίσκεται εκτεθειμένη στη βία, σε απειλές και απαγωγές. Και για ποιον λόγο; Για το απόλυτο δημοσιογραφικό θέμα.
Οι ιστορίες της Άνικα που κυκλοφορούν στα ελληνικά είναι: Studio sex, Παράδεισος, Ζώνη υψηλής τηλεθέασης
Η Φριεντρίκα Μπέργιμαν της Kristina Ohlsson
Η Φριεντρίκα Μπέργιμαν διανύει τη δοκιμαστική της περίοδο στην αστυνομία ως αναλύτρια στην πρώτη περιπέτεια της σειράς (Ανεπιθύμητο). Υπάγεται στην ομάδα του Άλεξ Ρεστ. Με αξιοζήλευτες πανεπιστημιακές σπουδές, η Φριεντρίκα ωστόσο αντιμετωπίζεται από τους συναδέλφους της με καχυποψία, και νιώθει σαν ξένο σώμα σ’ ένα ξένο σύμπαν. Ξέρει ότι της είναι δύσκολο να εκφράσει προσωπικά συναισθήματα και να συμπαρασταθεί σε θύματα σε ώρα υπηρεσίας. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να αναλύει. Δεν της αρέσει καμία μορφή σωματικής επαφής. Σκέφτεται πολύ, μιλάει με δύσκολες λέξεις και αισθάνεται λίγο.
Τα βιβλία της Kristina Ohlsson με πρωταγωνίστρια τη Φριεντρίκα είναι: Ανεπιθύμητο, Ματωμένη μαργαρίτα, Η εξαφάνιση
Η Ρεμπέκα Μάρτινσον και η Άννα-Μαρία Μέλα της Åsa Larsson
Η Ρεμπέκα Μάρτινσον είναι μια νέα δικηγόρος με έδρα τη Στοκχόλμη η οποία σπεύδει στη γενέτειρά της, την Κίρουνα (μια σουηδική κωμόπολη στον αρκτικό κύκλο), για να συμπαρασταθεί στη φίλη της, της οποίας ο αδερφός δολοφονείται (Ηλιακή καταιγίδα, πρώτο βιβλίο της σειράς). Κυκλοθυμική και αποστασιοποιημένη, φαίνεται ήδη από το πρώτο βιβλίο ότι η ψυχική της ισορροπία είναι εύθραυστη καθώς κουβαλά βάρη από το παρελθόν της – γεγονός που την κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Στο τρίτο βιβλίο της σειράς (Το μαύρο μονοπάτι) έχει πλέον μετακομίσει μονίμως στην Κίρουνα και εξακολουθεί να λύνει μυστήρια. Ενώ η Ρεμπέκα είναι όμορφη με σκούρα μαλλιά, η αστυνομικός Άννα-Μαρία Μέλα είναι κοντή, ξανθιά, ρεαλίστρια, ανοιχτή και φιλική. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς είναι σχεδόν ετοιμόγεννη στο τέταρτο παιδί της. Παρόλο που οι δυο γυναίκες μοιάζει να μην μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς η μία τον τρόπο ζωής και τη θέση της άλλης, ωστόσο αναπτύσσουν έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ψυχολογικό δεσμό, καθώς της ενώνει ο κοινός τους σκοπός, και οι διάλογοί τους στα βιβλία της σειράς είναι πραγματικά απολαυστικοί.
Τα βιβλία της Asa Larsson, στα οποία πρωταγωνιστούν οι δύο ηρωίδες της είναι: Ηλιακή καταιγίδα, Λευκή νύχτα, Το μαύρο μονοπάτι
Η Ομάδα Άλφα του Arne Dahl
Τα βασικά μέλη
Γιαν Ούλοφ Χουλτίν: Εξηντάχρονος, έμπειρος αρχιεπιθεωρητής. Είναι η προσωποποίηση της ψυχραιμίας. Μονίμως απαθής, ασυγκίνητος, ουδέτερος και φλεγματικός.
Πολ Γελμ: Σαραντάχρονος αφοσιωμένος αστυνομικός που χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Δρα συχνά με τον δικό του τρόπο και κάποιες φορές βγαίνει «εκτός ελέγχου». Εκφράζει με μεγάλη δυσκολία τα συναισθήματά του. Μοιράζεται το γραφείο του με τον Χόρχε Τσάβες. Ο Γελμ αναπτύσσει επίσης στενή σχέση με τη Σέρστιν Χολμ, και ανάμεσά τους δημιουργείται μια αμοιβαία έλξη που διατρέχει σαν κόκκινη κλωστή όλη τη σειρά των
βιβλίων της Ομάδας Άλφα.
Σέρστιν Χολμ: Περίπου 35-40 ετών. Μια σκληρή αστυνομικίνα, με εύθραυστο εσωτερικό κόσμο. Είναι το τρίτο μέλος της βασικής «δεξαμενής σκέψης» στην ομάδα, την οποία αποτελούν ο Γελμ και ο Τσάβες. Ικανή αναλύτρια, πανέξυπνη και πολύ καλή ανακρίτρια.
Χόρχε Τσάβες: Γιος χιλιανών πολιτικών προσφύγων. Δεν ξεπερνά σε ύψος το ένα και εβδομήντα. Αλλά πάλι, δεν παύει να είναι ένας από τους πιο έξυπνους αστυνομικούς της Σουηδίας και, τουλάχιστον, ο πιο δραστήριος που έχει συναντήσει ο Πολ Γελμ. Εκτός αυτού
ήταν κορυφαίος μπασίστας της τζαζ.
Η Ομάδα Άλφα πρωταγωνιστεί στα βιβλία: Misterioso, Μίσος και αίμα, Τυχαίο θύμα, Τα μπλουζ της Ευρώπης, Πρελούδιο θανάτου
Ο Βαν Βέτερεν του Hakan Nesser
Ο Βαν Βέτερεν είναι ένας επιθεωρητής με φιλοσοφικά ενδιαφέροντα, που αγαπά το μπάντμιντον, το σκάκι, το καλό φαγητό και το ποτό. Διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να συνδέει τα στοιχεία όσο ασύνδετα κι αν μοιάζουν. Πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να λύσει οποιαδήποτε υπόθεση φόνου. Είναι αινιγματικός και δύσκολος άνθρωπος: απότομος, κυνικός, κυκλοθυμικός, λίγο εκκεντρικός, αλλά η καρδιά του είναι ζεστή και διαθέτει χιούμορ.
Τις περιπέτειες του επιθεωρητή Βαν Βέτερεν μπορούμε να τις διαβάσουμε στα βιβλία: Η επιστροφή, Το σημείο του Μπόρκμαν, Αραιό δίχτυ
Ο επιθεωρητής Έτλεντουρ του Arnaldur Indridason
Ο μεσήλικας επιθεωρητής Έτλεντουρ είναι ένας άντρας μοναχικός και μελαγχολικός. Όταν γυρνά στο σπίτι τον περιμένει «μόνο η μισοχαλασμένη τηλεόραση, μια πολυθρόνα, ένα φθαρμένο χαλί, περιτυλίγματα από έτοιμα γεύματα στην κουζίνα και ολόκληροι τοίχοι γεμάτοι βιβλία που διάβαζε μες στη μοναξιά του». Οι υποθέσεις που τον παθιάζουν έρχονται από το παρελθόν. Η λύση τους δεν πρόκειται να οδηγήσει κάποιον επικίνδυνο εγκληματία στη φυλακή αλλά μάλλον να αποδώσει δικαιοσύνη, να διορθώσει λάθος εκτιμήσεις του παρελθόντος, να δικαιώσει τους αδικημένους.
Ο επιθεωρητής Έτλεντουρ πρωταγωνιστεί στα βιβλία: Η σιωπή του τάφου, Φωνές, Ο άνθρωπος της λίμνης
Ο Τζον Ρέμπους του Ian Rankin
Ο Τζον Ρέμπους είναι ο εμβληματικός επιθεωρητής που καθιέρωσε τον Ian Rankin ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως. Αναρχικός, οξύθυμος, με μια πολύ προσωπική αίσθηση της δικαιοσύνης, ο Τζον Ρέμπους θα φτάσει στα άκρα για να βρει την αλήθεια ακόμα κι αν παραβιάσει τον νόμο και τους κανονισμούς λειτουργίας της αστυνομίας. Μοναχικός πότης, κολλημένος ροκάς (αγαπημένο του συγκρότημα οι Rolling Stones), έχει μια κόρη με την οποία δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις.
Τον Ρέμπους συναντούμε στα βιβλία: Οι καταρράκτες, Οι αναστημένοι, Υπόθεση αίματος, Μνήμη νεκρών, Σκελετοί στο κελάρι, Τελευταίο τραγούδι για τον Ρέμπους, Στον τάφο κάποιου άλλου, Άγιος ή αμαρτωλός;
Η Κέι Σκαρπέτα της Patricia Cornwell
Η δόκτωρ Κέι Σκαρπέτα είναι ιατροδικαστής. Γεννήθηκε στο Μαϊάμι και είναι ιταλικής καταγωγής. Ξανθιά, καλοντυμένη, πάντα επαγγελματίας, τελειομανής και σκληρά εργαζόμενη, προσπαθεί να αφιερώσει χρόνο και στην προσωπική της ζωή. Το χόμπι της είναι η μαγειρική και η σπεσιαλιτέ της πιάτα ιταλικής κουζίνας. Στο παρθενικό βιβλίο της σειράς της Patricia Cornwell με τίτλο Postmortem η Κέι Σκαρπέτα είναι χωρισμένη και εργάζεται ως ιατροδικαστίνα στο Ρίτσμοντ. Έκτοτε στα επόμενα βιβλία της σειράς η καριέρα και η προσωπική της ζωή έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Στο βιβλίο Κυνηγός οστών (2012) τη βρίσκουμε να διευθύνει το Ιατροδικαστικό Κέντρο του Κέμπριτζ (πόλη της Μασαχουσέτης κοντά στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ) ξαναπαντρεμένη με τον πράκτορα του FBI Μπέντον Γουέσλεϊ.
Τα βιβλία με πρωταγωνίστρια την Κέι Σκαρπέτα είναι: Postmortem, Κυνηγός οστών
Ο Χάρης Νικολόπουλος της Χίλντας Παπαδημητρίου
Ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος πλησιάζει τα σαράντα, αλλά έως πρόσφατα ζούσε ακόμη με τη μαμά του. Αγαπά πολύ το φαγητό, διαβάζει με πάθος αστυνομικά μυθιστορήματα και λατρεύει τους Beatles – τελευταία στις μουσικές του προτιμήσεις προστέθηκε και η Έιμι Γουάινχαουζ. Καλός φίλος και ακροατής, στη δεύτερη περιπέτειά του με τίτλο Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς παίρνει αποφασιστική στροφή προς την ενηλικίωση.
Τον αστυνόμο Χάρη συναντούμε στα βιβλία: Για μια χούφτα βινύλια, Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς
Ο Παύλος Γ. της Μαρλένας Πολιτοπούλου
Ο Παύλος Γ. είναι αρχιτέκτονας με «γονίδια ντετέκτιβ», ο οποίος επί χρόνια συνεργαζόταν με την αστυνομία ως σκιτσογράφος και ο οποίος διατηρεί τον ρόλο του ειδικού συμβούλου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σε δύσκολες υποθέσεις. Ο πατέρας του, τέως διοικητής της αστυνομίας, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας τη χρονιά που έβγαινε στη σύνταξη, του έχει αφήσει κληρονομιά το αρχείο του με τις άλυτες υποθέσεις, στο οποίο ο Παύλος Γ. ανατρέχει.
Ο Παύλος Γ. πρωταγωνιστεί στα βιβλία: Ο κύριος Μάριος μετάνιωσε αργά, Η μνήμη της πολαρόιντ, Η Πηνελόπη των τρένων
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
1. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2015, αυστηρά εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υποβολής των ιστοριών πέρα από την ηλεκτρονική αποστολή δεν θα γίνεται δεκτός.
2. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, δακτυλογραφημένα στα ελληνικά, να μην υπερβαίνουν σε έκταση τις 1.500 λέξεις, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό.
3. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι, κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού. Από τον διαγωνισμό αποκλείονται όλοι οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
4. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με μία μόνο ιστορία και θα φέρει την ευθύνη της υπογραφής του και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου.
5. Οι δώδεκα ιστορίες που θα διακριθούν, μία με καθέναν από τους δώδεκα ντετέκτιβ, θα συμπεριληφθούν σε ειδική ψηφιακή έκδοση (e-book) που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο τέλος του 2015 με τίτλο «Στο μυαλό των πιο διάσημων ντετέκτιβ».
6. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο www.metaixmio.gr, εντός του Οκτωβρίου 2015. Η ακριβής ημερομηνία της ανακοίνωσης των νικητών θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.
7. Η υποβολή των ιστοριών γίνεται με αποστολή του κειμένου στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos.crime@metaixmio.gr. Στο θέμα του e-mail πρέπει να αναγράφεται: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο σώμα του μηνύματος πρέπει να σημειώνονται επίσης ο τίτλος της ιστορίας, το όνομα του επιθεωρητή που επιλέγει ο συμμετέχων για πρωταγωνιστή και τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας). Συνημμένα πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστά αρχεία: 1. το κείμενο της ιστορίας (σε αρχείο word), με τον τίτλο και το όνομα του δημιουργού, 2. το βιογραφικό του δημιουργού (σε διαφορετικό αρχείο word), το οποίο θα συμπεριλαμβάνει, εκτός από αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας, και βασικές πληροφορίες για τον συμμετέχοντα (ηλικία, επαγγελματική ιδιότητα, οικογενειακή κατάσταση, βασικές σπουδές).
8. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ιστορίας με λογοτεχνικό ψευδώνυμο. Στο βιογραφικό σημείωμα όμως του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να σημειώνονται τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του.
9. Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν συμφωνεί με όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού θα αποκλείεται αυτόματα από αυτόν, ως άκυρη, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.
10. Με την ηλεκτρονική αποστολή της ιστορίας ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση και εκχωρεί στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση της ιστορίας του χωρίς άλλη αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσης. Η αξιολόγηση θα γίνει εσωτερικά από αξιολογητές των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
11. Στο εξώφυλλο της ψηφιακής έκδοσης θα αναγράφεται το πλήρες ονοματεπώνυμο των δώδεκα δημιουργών που θα διακριθούν ή το ψευδώνυμό τους, ενώ στο εσωτερικό της έκδοσης, στις τελευταίες σελίδες, θα υπάρχουν τα ονόματα όλων όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.
12. Όλη η επικοινωνία για τον διαγωνισμό θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης diagonismos.crime@metaixmio.gr.
13. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις ημερομηνίες ή να ματαιώσει τον διαγωνισμό.
14. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του  συνόλου των παραπάνω όρων.
Πηγή: http://www.metaixmio.gr/news/54450-sto_mialo_ton_pio_diasimon_ntetektiv.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου