Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τρενογραφίες



Με επίκεντρο τον άνθρωπο στην τέχνη και το ανθρωπογενές ή φυσικό περιβάλλον, τοβιβλίο.net προσκαλεί λογοτέχνες (συγγραφείς και ποιητές), φωτογράφους και εικαστικούς να συμμετάσχουν στη νέα δράση με τίτλο "τρενογραφίες".

Θέμα της νέας δράσης είναι το αγαπημένο μέσο μεταφοράς. Όπως πάντα οι καλλιτέχνες έχουν την ελευθερία να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε πτυχή του θέματος (εγκατάλειψη, ταξίδι, γέννηση σιδηροδρόμου, κρίση και τρένο, έρωτας και τρένο, επιβατικός σταθμός, ρομαντικής πνοής ή σύγχρονης ματιάς κλπ). Στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εκφραστούν πάνω στο αγαπημένο θέμα και να αναδειχθεί το ξεχασμένο από πολλούς τρένο που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ανθρώπινη ιστορία. Άλλωστε, στόχος του διαδικτυακού τόπου τοβιβλίο.net είναι πάντα ο πειραματισμός και το ελεύθερο βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης.

 Τα ποιήματα καλό είναι να μην ξεπερνούν τη μία σελίδα Α4 (με γραμματοσειρά μεγέθους 12 στιγμών) και τα πεζά τις 500 – 1.000 λέξεις. Τα λογοτεχνικά έργα θα πρέπει να είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Οι φωτογραφίες και οι πίνακες θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση οι καλλιτέχνες θα πρέπει να διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου που αποστέλλουν.
Η δράση θα διαρκέσει έως την 30η Ιουνίου. Οι συμμετοχές, όταν συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός, θα συμπεριληφθούν σε ένα e-book το οποίο θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο, ενδεχομένως και σε έντυπη μορφή.
Στείλτε μας λοιπόν τις ιστορίες σας, φωτογραφίες, ποιήματα ή πίνακες στο email tovivlio@outlook.com.

Πηγή: http://tovivlio.net/τρενογραφίες/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου