Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση συμμετοχών του 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ BONSAISTORIES: “ ΜΕΧΜΕΤ, ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ” - Τυρίκος Εργάς-Γιώργος

...ακολουθώντας την χρονική σειρά των διηγημάτων που έχουν κατατεθεί στην ιστοσελίδα bonsaistories.gr, σας παρουσιάζω το διήγημα με τον τίτλο   ΜΕΧΜΕΤ, ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ - Τυρίκος Εργάς-Γιώργος. Μπορείτε να ψηφίσετε αφήνοντας απλά το σχόλιο με την άποψη σας επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα bonsaistories.gr.-Δίνεται παραπομπή γι’ αυτό και στο παρόν άρθρο.-

ΜΕΧΜΕΤ, ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ - Τυρίκος Εργάς-Γιώργος 


Πάνω στο γείσο του μεγάλου κτηρίου της Εθνικής Τράπεζας είχαν κουρνιάσει δυο μικρά ζώα. Ένα σαμιαμίδι και δίπλα του ένα σπουργίτι κοιτούσαν από ψηλά το ασταμάτητο πέρα-δώθε ανθρώπων και οχημάτων στη λεωφόρο Ελλήνων Αγωνιστών.

«Τα φώτα κάνουν κουμάντο», είπε το σαμιαμίδι. «Εγώ το λέω, τα φώτα έχουν υποδουλώσει τον πλανήτη. Παρατήρησε! Κάθε φορά που αλλάζει το φως σε εκείνους εκεί τους στύλους, οι άνθρωποι μέσα στα κουτιά με τις ρόδες σταματούν ή ξεκινούν. Το ίδιο και οι άνθρωποι που πηγαίνουν με τα πόδια. Ανάλογα με τα φώτα κινούνται ή στέκονται και περιμένουν. Δηλαδή δεν βλέπεις τίποτα παράξενο σε αυτό; Εντάξει δηλαδή, όλα φυσιολογικά; Με καταλαβαίνεις;»

Το σπουργίτι ανασήκωσε τους ώμους. «Μεχμέτ», είπε μόνο.

Ο Μεχμέτ δε φαινόταν χαρούμενος. Επίσης δε φαινόταν να ενδιαφέρεται για αυτά που έλεγε το σαμιαμίδι.

Για την συνέχεια της ιστορίας και συμμετοχή με σχόλιο στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου