Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση συμμετοχών του 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ BONSAISTORIES: ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ¨ - Αγγελική Μαρίνου

...ακολουθώντας την χρονική σειρά των διηγημάτων που έχουν κατατεθεί στην ιστοσελίδα bonsaistories.gr, σας παρουσιάζω το διήγημα με τον τίτλο ¨ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ¨ - Αγγελική Μαρίνου. Μπορείτε να ψηφίσετε αφήνοντας απλά το σχόλιο με την άποψη σας επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα bonsaistories.gr.-Δίνεται παραπομπή γι’ αυτό και στο παρόν άρθρο.-

¨ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ¨ - Αγγελική Μαρίνου


Ο κολπίσκος στα πόδια του.
Κι αυτός ψηλά. Στο απόκρημνο σημείο που είναι ολόδικό του.
Τηρά τα γαλανά νερά, η γενειάδα του σκίζει ποιητικά τον αέρα.

«Δίνε του από δω λεχρίτη, φοβίζεις και τα παιδιά».

Όχι, τα παιδιά δε φοβούνται. Από ένστικτο μοναχά τον αποφεύγουν, από προμηνύματα ενήλικου φόβου. Ο ανθρωπάκος τον φοβάται μοναχά. Το βλέμμα του, εκείνο που δε χαρακτηρίζεται από χριστιανική στωικότητα κι εγκαρτέρηση. Έχει το βλέμμα που κέρδισε δικαιωματικά, από τότε που δε φοβάται πλέον τίποτα.

Η εποχή που τον κατέτρωγε ο φόβος ήταν σαν τις εποχές των τοξικομανών ροκ σταρ που αργότερα δηλώνουν στις συνεντεύξεις «δε θυμάμαι τίποτα από τότε, έχω ένα τεράστιο κενό». 

 Σπαράγματα μονάχα.

Θυμάται, ας πούμε, την κατάθλιψη. Αυτό που τον οδήγησε να χάσει τη δουλειά. Ή μήπως έχασε πρώτα τη δουλειά και μετά έπαθε κατάθλιψη; Το διαζύγιο. Από την ανεργία ήρθε ή απ’ την κατάθλιψη; Ή και απ’ τα δύο μαζί; Ή ήταν η κότα που έκανε όλα τα αυγά; Δε θυμάται και δεν έχει σημασία.

Η μνήμη του αρχίζει από τότε που τα έχασε όλα. Από τότε που ζει την κάθε του μέρα, χωρίς φόβο.

Για την συνέχεια της ιστορίας και συμμετοχή με σχόλιο στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου