Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση συμμετοχών του 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ BONSAISTORIES:¨ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ¨ - Αλέκος Ντούλας

...ακολουθώντας την χρονική σειρά των διηγημάτων που έχουν κατατεθεί στην ιστοσελίδα bonsaistories.gr, σας παρουσιάζω το διήγημα με τον τίτλο ¨ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ¨ - Αλέκος Ντούλας. Μπορείτε να ψηφίσετε αφήνοντας απλά το σχόλιο με την άποψη σας επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα bonsaistories.gr.-Δίνεται παραπομπή γι’ αυτό και στο παρόν άρθρο.-


 ¨ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ¨ - Αλέκος Ντούλας

Άνοιξε τη βαριά δρύινη πόρτα και μπήκε στη γεμάτη κόσμο μπυραρία. Είχε αργήσει λίγο στο ραντεβού του. Κοίταξε δεξιά κι αριστερά ώσπου διέκρινε το Γρηγόρη σ’ ένα γωνιακό πάγκο, να του κάνει νόημα με το χέρι. Χύμηξε να τον αγκαλιάσει. Είχε δεκαπέντε χρόνια να τον δει, από την πανεπιστημιακή λέσχη.

Κάθισαν αντικριστά και παρήγγειλαν μπύρα. Βάλθηκαν ν’ ανταλλάζουν πειράγματα. Ο Βασίλης παρατήρησε τα αραιά μαλλιά του Γρηγόρη.

-Τρέχω για τη φαρμακευτική εταιρεία, όπου δουλεύω, είπε με νόημα ο Γρηγόρης κι έδειξε με τη σειρά του τα παχάκια του Βασίλη.

-Τι, αυτό; έκανε ο Βασίλης και χαϊδεψε την κοιλιά του. Τρέχω καταπάνω στο στιφάδο της γυναίκας μου, είπε, και ξέσπασαν μαζί σε γέλια.

-Θα πρέπει να είναι σπουδαία μαγείρισσα για να πάχυνες έτσι. Πού τη γνώρισες;

-Στον ψυχίατρο.

Η έκφραση του Γρηγόρη, μείγμα απορίας, φόβου και αμηχανίας, προκάλεσε νέα γέλια στο Βασίλη.

-Άσε με να σου πω όλη την ιστορία και θα καταλάβεις, είπε καθησυχαστικά.

Ήπιε μια γερή γουλιά από την μπύρα του και ξεκίνησε.

-Ήταν στο τελευταίο έτος της σχολής. Έπεσα κατά λάθος πάνω σ’ έναν κορίτσαρο στο κυλικείο. Ξανθά μαλλιά ως τους ώμους, μεγάλο στήθος και κορμί φωτιά. Τη σήκωσα απ’ το πάτωμα και, πριν προλάβω να μιλήσω, έφυγε. Αρχικά τα’ χασα, τόσο που νόμιζα ότι είχα δει όραμα. Όσο κι αν έψαχνα, όμως, τους επόμενους μήνες, δεν κατόρθωσα να τη βρω πουθενά.

-Και τελικά πώς την πέτυχες στον ψυχίατρο; είπε ανυπόμονα ο Γρηγόρης.

Ο Βασίλης ήπιε άλλη μια γερή γουλιά.

Για την συνέχεια της ιστορίας και συμμετοχή με σχόλιο στον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου